51 / 67
    Kakaovo-marcipánové kvetinky
    space1
    autor

    (zdroj inšpirácie: www.mimibazar.sk)

    200 g masla
    200 g hnedého cukru
    2 vajíčka
    300 g hladkej múky
    4 PL kakaa
    200 g marcipánu
    1 bielok
    tmavá a svetlá čokoládová poleva na ozdobenie

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajíčka a ďalej šľaháme. Prisypeme múku a kakao a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň dve hodiny odpočívať. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kvetinky, štvorlístky alebo kolieska. Z marcipánu si odoberáme malé kúsky, z ktorých tvarujeme guľôčky. Tie položíme do stredu vykrojenej kvetinky, zľahka stlačíme, okraje potrieme bielkom, prikryjeme druhou kvetinkou, spojíme okraje a uložíme na plech. Pečieme pri 190 °C vo vyhriatej rúre cca 10 – 12 minút.
    Vychladnuté kvetinky polejeme čokoládovou polevou a po tej zatuhnutí dozdobíme bielou čokoládovou polevou. Tmavú však môžeme vynechať a kvetinky ozdobiť len bielou.

    ....výrobu domáceho marcipánu , tiež nájdete v mojom albume...

    2. dec 2012