srdcepredeti
28. mar 2017
10814 

Lenka potrebuje cvičiť, aby napredovala. Pomôžme jej v tom

Príbeh malej Lenky chytí za srdce asi každého. Mamka jej zomrela na prasaciu chrípku, ocka zabil pred pár týždňami konár v lese. Akoby toho nebolo dosť, Lenka je ťažko zdravotne postihnutá - trápi ju detská mozgová obrna i epilepsia. Ochranné krídla nad ňou rozprestreli milovaní starí rodičia. 

Najväčšia životná tragédia

Nočnou morou asi každého rodiča je, keď príde o svoje dieťa. „Naša životná tragédia sa začala 25.10.2009, keď našu deväťnásťročnú dcéru Ľudmilu hospitalizovali v nemocnici so zápalom pľúc. V tom čase bola v 6. mesiaci tehotenstva. Po vyšetreniach sa ukázalo, prečo jej nezaberala liečba. Mala chrípku s označením H1N1 - prasaciu chrípku. Nestihla som sa s ňou ani rozlúčiť," vracia sa k najstrašnejším dňom svojho života pani Emília. Mladá mamička zomrela 2 dni pred Vianocami. Dcérku, ktorá sa narodila počas jej náročného boja, ani nevidela. Rodina dodnes netuší, kde sa mohla nakaziť.

Malá-veľká bojovníčka Lenka

Ľudmile, žiaľ, lekári nedokázali pomôcť, a tak sa snažili zachrániť aspoň jej bábätko. Lenka sa však narodila so zdravotným postihnutím a hrozilo jej oslepnutie. Okrem toho má detskú mozgovú obrnu, trpí epilepsiou a za sebou má už tri vážne operácie - mozgu, očí aj bedrového kĺbu. Dodnes nedokáže sama sedieť, chodiť, najesť sa. Polosirôtky sa ujali starí rodičia a pomáhal im aj otec dievčatka Peter, ktorý sa živil ako pilčik. Tragédia však vzala pred pár týždňami život aj jemu - pri práci v lese mu do hlavy udrel konár. „Kým vládzeme, budeme robiť všetko pre to, aby sme ju naučili aspoň postaviť sa a ako-tak sa o seba postarať. Aby iba neležala,“ hovoria odhodlane starí rodičia, ktorým však neľahká finančná situácia nedovolí hradiť drahé rehabilitácie a zdravotné pomôcky. Žijú totiž len z invalidného dôchodku a opatrovateľského príspevku.

Pomôžte, prosím, aj vy

Intenzívny rehabilitačný pobyt v Piešťanoch nehradí zdravotná poisťovňa. Stojí 2.233 eur a starí rodičia si na neho z pochopiteľných dôvodov nevedia našetriť. Navyše, Lenka musí rehabilitačné pobyty pravidelne opakovať. Ročná starostlivosť tak vychádza na tisícky eur ročne. Pomôcť starým rodičom a ich vnučke môžete aj vy - zaslaním darcovskej SMS v hodnote 5 € s textom SRDCE na číslo 871 alebo ľubovoľnou sumou na našom webeĎAKUJEME! 

Zbierka trvá do pondelka 3.4.2017. Peniaze vyzbierané nad sumu 2 233 € – potrebnú na rehabilitačný pobyt – Nadácia Pontis prerozdelí medzi ďalšie detské príbehy v Srdci pre deti.

Začni písať komentár...

Odošli