stenly_l
9. dec 2020
907 

Plasmakozmetika, kozmetika budúcnosti?

Keďže som bola vybraná na testovanie, za čo som tímu MK veľmi vďačná, rozhodla som sa svoju novú cestu sťa „beauty blogerky“ poňať zodpovedne a vykročiť tou správnou nohou. 

Samozrejme, pre krásu sa musí trpieť a pre mňa prvým krutým stretom s realitou bolo vypnutie všetkých filtrov na foťáku. Ešte horšie, keď potom foťák prestal rozpoznávať, čo je tvár a raz ma dokonca označil za zeleninu. V momente, kedy som uvidela svoju prvú nerozmazanú fotku, pochopila som, prečo si ma foťák zamenil za brokolicu a priala som si testovať namiesto kozmetiky lyžiarsku kuklu. Takú tú, čo vám trčia len oči. Alebo urobiť recenziu na novú módnu kolekciu arabských buriek. 😊 Dobre, to bol vtip.

Aby som mohla túto recenziu napísať s kľudným svedomím, rozhodla som sa nasledujúcich 14 dní nepoužívať okrem odličovacej / čistiacej peny žiadnu inú kozmetiku. Takže za mňa prvá výhoda – úspora času. Lebo kým si dám to svoje pravidelné kolečko – čistenie, 2 x do týždňa enzymatický peeling, ďalšie 2x maska, sérum, tonizujúci gel, výživný podklad, krém okolo očí a pleťový krém, tak ono to trvá nejaký ten čas (pre tie ktoré ste sa stratili, nebojte, nepreklikli ste sa na rehydratovanie múmií v starom Egypte, stále som to ja). A keďže v návode písali, že najlepšie spolu, tak spolu. Gél, nakoľko je ho máličko, som sa rozhodla používať len na miesta, ktoré ma trápia najviac – to znamená čelo a okolie očí.

V prvom rade by som sa zamerala na firmu ako takú. Nie je ťažké začínať recenziu slovami – spoločnosť XY si asi predstavovať nemusíme. Prekvapilo ma, že výrobca je z neďalekého českého Přerova. Po zhliadnutí Instagramu a sociálnych sietí som (neviem či správne) usúdila, že sa jedná skôr o mladšiu značku a nejako paralelne podvedome si získala aj moje sympatie. Nemá platené recenzie u blogerov zvučných mien, napriek tomu u radových ľudí sú tam celkom slušné odozvy na spokojnosť s produktami.

Pokúsim sa sem neopisovať obsah príbalového letáku, ale zdôrazniť veci, ktoré mňa buď zaujali alebo prekvapili. 

Začnem tým prekvapením. Ak hľadáte vegánsku kozmetiku, tak tu asi milé dámy pre vás táto recenzia končí. Oba prípravky – ako gél, tak krém obsahujú výťažok z krvi, konkrétne z krvi teľacej. Obsah unikátnych krvných proteínov má totiž na kožu silný regeneračný a upokojujúci účinok.

GÉL

Neviem presne popísať konzistenciu gélu, ale môžem povedať, že sa dobre nanáša a rýchlo sa vstrebáva. Keďže som do testovania (samozrejme úplne dobrovoľne) zapojila aj svojho muža, bohužiaľ balenie gélu nám po dobu 14 dní nevydržalo (aspoň sa tak zdalo), aj keď sme sa snažili byť šetrní.

Zo začiatku vo mne vyvolalo veľké nadšenie využitie „airless“ pumpičiek, ktorých hlavným významom je spotreba produktu bezo zbytku. Keď však už na nejaký 9.deň začal „cvakať“ gél naprázdno, opäť som sa rozhodla pre pokus, pozrieť sa na neho zvnútra. A aj napriek tomu, že pumpičkou som z neho už nevymámila jedinú kvapku, obsah zďaleka nepovedal svoje posledné zbohom. A tak som ho až po zbytok dní, musela 2x denne rozložiť na súčiastky, aby som sa dostala k obsahu. A takto mi vydržal až dodnes. 

Gél sľubuje aktívnu regeneráciu poškodenej kože a preto som sa toto duo rozhodla podrobiť záťažovému testu. A tak sa dostal na scénu môj dlho zabudnutý dermaroler. Pre krátke vysvetlenie, veľmi v skratke a zjednodušenie - mikrovpichy dermarolerom (valček plný ihličiek) majú za účinok narušiť štruktúru pokožky, spustiť proces samoregenerácie prostrednícvtom zvýšenej produkcie kolagénu a elastínu a redukovať jemné vrásky, pričom sa zapracovávajú látky podporujúce výživu pokožky a touto procedúrou prenikajú do hlbších vrstiev kože. No a keďže gél zase sľubuje hĺbkovú regeneráciu na bunkovej úrovni a jej omladzovanie, tak som si povedala, že by to spolu mohlo fungovať. A čuduj sa svete, ono to fungovalo. 

Takže za mňa gél – malé balenie, veľké zbytky. No vynaliezavé ženy si poradia a dá sa spotrebovať skutočne bezozbytku. Na jazvy som nemala možnosť ho testovať, ale to, čo som od neho očakávala splnil. Neviem povedať ako by fungoval samostatne, s krémom veľmi vyhovujúci tandem. Ale ak by som ho mala používať miesto séra, tak rozhodne to chce väčšie balenie.

KRÉM

Na krém som bola zvedavá a to veľmi. Ak ma moje stolkerské schopnosti nezradili, na trh bol uvedený cca v septembri 2019. Väčšina krémov mi nevyhovuje. Jeden málo vypína, druhý veľmi vysušuje, tretí je zase na mňa moc mastný a navečer sa západ slnka na mojom čele odráža ako na vodnej hladine. Čím ma krém veľmi príjemne prekvapil je to, že je síce mastnejší, ale pocit mastnoty nezanechá. Je to pravdepodobne vďaka obsahu bambuckého masla. Mierne vypne, ale nevysuší a môžete si na neho naniesť púder bez toho, aby ste ostala flakatá ako maskáčová sieť... 

Po prvom nanesení bola viditeľná redukcia pórov zhruba na úrovni všetkých na úvod spomenutých prípravkov spoločne a na konci testovania môžem povedať, že skutočne pozorujem redukciu menších vrások  a vyhladenie (vypnutie) pokožky. Či by som ho po testovaní zaradila do svojej rutiny? Odpoveď znie áno, na zimu určite.

A pre tie, ktoré zaujíma ako dopadol môj testovací objekt, tak môžem povedať že dobre. Nie úplne excelentne, ale obstojne. Fľaky pod očami sa viditeľne zredukovali, aj keď nezmizli úplne. No na obranu tejto kozmetiky, zo všetkých prípravkov doteraz – drahých aj lacnejších, plasmakozmetika získlala pomyselnú striebornú medailu a v pomere cena / výkon určite zabodovala.

Keďže sa jedná o pomerne mladú kozmetickú značku, myslím si, že o nej ešte budeme ešte veľa počuť.

PS: pre účely tejto recenzie nebolo zranené ego žiadneho muža. 😉

#test_plasmakosmetika #recenzia #plasmakosmetika_skusenosti

Velmi pekny clanok 🥰

11. dec 2020

Super recenzia, perfektne napisane😊

11. dec 2020

Diky moc 😉

11. dec 2020

Tie ihličky to je aky pocit? Aj to boli, alebo vobec necítiť?

12. dec 2020

Fakt super článok 👌😁

12. dec 2020

@klip0 Nie je to úplne super hitparáda, ale ani to nie je vyslovené mučenie. Ja mám doma 2 mm, ale to už je dosť, keby som si objednávala, tak si asi znovu už objednám kratšie.

12. dec 2020

@stenly_l dakujem, takze pre moj extremne posunuty prah bolesti nic vhodne. Ja by som si to nedokazala priložiť k tvari. To ti nejde aj krv ci?

12. dec 2020

@stenly_l pre krásu sa musí trpieť 😂🤟

12. dec 2020

@klip0 Pár mini mikro kvapôčok možno, ale skôr len začervenanie. Čo som pozerala, tak to je dermapen. Malo by fungovať obdobne a nemalo by bolieť. Veľa kozmetičiek ho má v ponuke ošetrení, premýšlam, že by som to šla skúsiť 😉 Tento link bol prvý, čo na mňa skočil, nie je to propagácia https://www.eveclinic.sk/dermapen-osetrenie-mik...

12. dec 2020

Začni písať komentár...

Odošli