tiffanka
    Správa bola zmenená    24. nov 2019    

    Keďže sa nám Advent blíži, prinášam aspoň dva námety pre obohatenie prípravy na Vianoce - narodenie Ježiša Krista. Ak máte nejaké tipy, sem s nimi. ;) ♥

    Prázdne jasličky

    Tento zvyk pochádza pravdepodobne z Francúzska. Pomáha deťom uvedomiť si svoje dobré skutky a dávať ich v podobe slamy, alebo sena do prázdnych jasličiek, aby pripravili Ježiško-vi postieľku. Prázdne jasličky sa položia na viditeľné miesto v domácnosti. Každé dieťa aj rodičia kladú stebielko slamky za každý dobrý skutok, ktorý vykonali. Na Štedrý večer do jasličiek vložia Jezuliatko.

    Utajený priateľ

    Advent je čas, kedy sa ochotnejšie a viac obetujem pre druhého. V predvečer adventu napíšeme na lístky mená všetkých členov rodiny. Lístky vložíme do misy a každý si vytiahne jeden – je to utajený priateľ.
    Jeho meno treba uchovať v tajnosti až do Vianoc. Počas adventu mu preukazujeme pozornosť, vykonávame dobré skutky, modlime sa za neho. Všetko tajne, nenápadne, hoci sa niekedy prezradíme svojim skutkom. Na Vianoce mu pripravíme špeciálnu pohľadnicu s Vianočným želaním a podpíšeme sa. Takto sa na dozvieme, kto sa za koho modlil.