timotej_hsh
16. dec 2016
75 

Štíhla línia s kuraťom

Nevhodné potraviny sa podpíšu nielen na našej figúre, ale ovplyvňujú aj zdravotný stav. Prvým krokom k lepšej postave je výber správnych surovín. Obmedzenie tukov a cukrov vedie k redukcii telesnej hmotnosti. Bielkoviny sú však iná šálka kávy. Sú základnou stavebnou hmotou, fungujú ako katalyzátory biochemických reakcií v tele, sú súčasťou hormónov a starajú sa aj o imunitu. Teda ich vynechaním zo stravy si veľmi nepomôžeme, skôr naopak.

Kuracie mäso pri redukcii hmotnosti

Kvalitné kuracie mäso obsahuje plnohodnotné bielkoviny, pre jeho ľahkú stráviteľnosť a jednoduchosť prípravy je obľúbené vo väčšine domácností sveta a patrí k diétnemu stravovaniu. Ideálne je najmä v spojení so zeleninou. Jemná chuť tohto mäsa poskytuje veľké možnosti kombinácií.

Opečený steak z kuracích pŕs si bohato obložte na pare dusenou brokolicou a mladými fazuľovými strukmi, z tekvice hokkaidó vyčarujte pyré, čím nahradíte klasické zemiakové pyré plné sacharidov. A ochutnali ste už voňavý paštrnák, petržlen či zeler ako prílohu miesto ryže? Denne by sme mali zjesť pol kila zeleniny a ovocia. Zelenina je skvelým spoločníkom pri redukcii hmotnosti – vďaka vláknine dokáže zasýtiť, obsahuje draslík a iné stopové prvky, podporuje trávenie a dodá telu množstvo vitamínov. Netreba pritom hľadať nič mimoriadne. Aj obyčajná mrkva, kaleráb, reďkovky či kvaka, zeler a iná koreňová zelenina sa môžu stať lahodnou prílohou ku kuraťu z welfare chovu.

Finta pre maškrtníkov

Zmenšite taniere a zväčšite zeleninové prílohy. Nie nadarmo sa hovorí, že “oči jedia”. Takýmto spôsobom obalamutíte svoj žalúdok, ktorý sa poteší plnému tanieru.

KuRadič na záver:

  • Jedzte menšie porcie a častejšie, aspoň päťkrát denne.
  • Dajte si malý zeleninovo-kurací šalát ako posledné jedlo asi 2 hodiny pred spaním. Tým udržíte svoj metabolizmus v pracovnom tempe a telo nebude ukladať tuky do zásoby.
  • Kvalitné suroviny sú podstatné pri vytváraní diétneho jedálnička.

Viac o tom, ako byť s kuraťom fit, sa môžete dozvedieť tu.

Začni písať komentár...

Odošli