tinadeville
18. máj 2020
2783 

Kam s deťmi, keď sme doma?

Kvety, všade kvety. A slnko, konečne, i keď tohtoročná zima nebola príliš prísna, prichádzajúce slnečné dni volajú: Poďte von!

No, ale my nemôžeme. Pretože vonku zúri pliaga s veľkým P, bojíme sa, izolujeme sa, sedíme doma. To, že musíme byť väzňami vlastných obydlí, nie je tak úplne pravda. Môžeme si totiž pomôcť, a to dokonca zadarmo. A naozaj, aj keď si to možno protirečí s heslami "ostávam doma" a "sociálna izolácia", vyjsť von na slnko je blahodarný elixír dnešnej doby. Už sme predsa len všetci frustrovaní z celej situácie, deti z nedostatku kamarátov či škôlky, chýba nám babka ako záchranná stanica s teplými koláčmi, niektorým zase chýbajú herničky.

Pravda, všetko toto máme pre vyššie dobro "zakázané". Avšak ostáva tu obrovský priestor pre duševnú a fyzickú pohodu. Naša krásna, jarná príroda.

Ak sa pozriete z okna a vidíte iba ďalšiu bytovku, je možné, že budete musieť opustiť svoj komfort, pobaliť celú rodinu do auta a vydať sa mimo mesta. Našťastie, na Slovensku ešte stále nemusíte prejsť viac ako 20 km, aby ste nenatrafili na les.

Aj Bratislavčania majú viac možností, než len hrádza a Železná studnička... Tu sa dostávam k nášmu šťastiu, a to je, že bývame v nádhernom čarovnom prostredí na skok od Bratislavy. Nie, že by som si priala, aby naša Harmónia bola samá noha, ale nedá mi nepodeliť sa o inšpiráciu na výlet priamo sem.

Modra Harmónia.

Pre mňa je "Harmoška" miestom, kde ešte prežíva čarovno. Také to, ako poznáte z rozprávočiek ako Víla Amálka, Motýľ Emanuel, Rákosníček... Presne tieto bytosti tu podľa mňa ešte stále žijú a robia toto miesto sýtym atmosférou.

Žijeme si tu pokojne v 200-ročných rakúsko-uhorských vilách, no určite vás zaujmú aj tie, ktoré sú prázdne. Pomaly sa ich zmocňuje príroda ruka v ruke so zubom času. A všade sú stromy a jarné kvety. Občas malé záhradky. A les, kopce, dlhé cesty, po ktorých sa túlali vznešení páni. Kúsok je Piesok a Zochova chata, obe určite navštívte cez lesné cestičky. Či ich nájdete? Rozhodne.. samy vás povedú.  

A ak sa nimi vydáte, stretnete málo ľudí. Čím odvážnejšie pôjdete do lesa, tým menej. Zrelaxujete myseľ, naberiete vitamín D. Zhlboka sa nadýchnete (vzduch v Harmónii lieči) a budete sa cítiť oveľa lepšie, než keď ste sa ráno zobudili. Bez obmedzení.

Deti, manžel, pes. Už len zobrať to najnutnejšie (odporúčam aj vrecko na odpadky), najmenším suchú plienku, ktorá udrží ich zadoček v suchu, vodu, vlhčené utierky, ktoré vás zachránia v nejednej situácii, a ide sa.

P.S. Nechajte deti poriadne zašpiniť. Potrebujú to. A buduje to výbornú imunitu ;)

----------

Tento článok vyšiel s podporou Pampers

Súhlasím🙂 u nas to posledne neplatilo, moje deti nezniesli spinave ruky a tvar 😅😅😅 dokonca ani umazane oblecenie😄

12. máj 2020

Krásna je, len sú tam neskutočne premnožené kliešte, tak pozor!

13. máj 2020

Začni písať komentár...

Odošli