tinka.binka
24. sep 2015

Laktofree alebo život bez laktózy

Každý piaty Slovák trpí laktointoleranciou. Prejavuje sa tak, že po konzumácii mlieka a mliečnych výrobkov majú laktointolerantní ľudia ťažkosti rôzneho druhu. Pri laktózovej intolerancii chýba organizmu enzým laktáza, ktorý štiepi mliečny cukor. Aj ľudia trpiaci intoleranciou laktózy majú rôzny stupeň intolerancie, niektorým vadí už aj minimálne množstvo laktózy v potrave, niektorí znesú aj väčšie množstvo - záleží od stupňa nedostatku enzýmu. Sú aj ľudia, ktorí laktózu vylúčili dobrovoľne a hľadajú bezlaktózové riešenie svojho stravovania.
Mliečnych výrobkov by sa však intolerantní ľudia nemali vzdať, pretože mlieko je prirodzeným zdrojom vápniku a pre ľudský organizmus potrebných vitamínov a minerálov.
Laktofree mlieko je vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Mlieko si uchová prirodzený obsah vápnika a má mierne sladkú chuť v dôsledku rozkladu laktózy.
Rajo uviedlo mlieko ako svoj 1.bezlaktózový produkt ešte v roku 2010. Odvtedy sme rozšírili sortiment laktofree produktov o ďalšie 2 produkty – smotanu na varenie a šľahanie. Bezlaktózové produkty Rajo obsahujú najviac 0,01% laktózy.
Na konci leta 2015 prichádzajú na trh ďalšie 2 produkty – tentoraz v segmente čerstvých chladených výrobkov: laktofree cottage cheese a tvaroh.
Rajo cottage cheese je veľmi obľúbený čerstvý nízkotučný syr určený na priamu konzumáciu alebo na pridanie do rôznych jedál. Je to chutný a zdravý snack, ktorý si môžete dopriať počas celého dňa – teraz už aj keď trpíte laktointoleranciou.


Rajo tvaroh má tradičnú receptúru a konzistenciu, hodí sa na pečenie ako aj na priamu konzumáciu – odteraz už aj v laktofree verzii.

24. sep 2015

Mám vyskúšane mlieko aj smotanu vrelo odporúčam ale chcelo by to aj nejaké dobré jogurtiky ešte 👅

24. sep 2015

@tehotna13 a mozno masielko 🙂 Rajo bude urcite rozsirovat sortiment laktofree vyrobkov 🙂

24. sep 2015

@tinka.binka veru veru zas ja nemám silnú intoleranciu ale niekedy to vie urobiť sarapatu ja mávam kŕče z toho niekedy ale neviem čím to je že nie vždy a nie zo všetkých mliečnych výrobkov

24. sep 2015
24. sep 2015

@tinka.binka už som hlasovala ďakujem

24. sep 2015

Kde môžeme produkty kúpiť?

24. sep 2015
Komentár bol odstránený

@nada.hope v kazdych potravinach 🙂

25. sep 2015

Začni písať komentár...

Odošli