Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    tintini
    10. apr 2017    Čítané 110x

    Moje vítanie jari,alebo ako som sa dala na detox

    Poznáte to - odíde zima,kilá zostanú. A nielen preto som sa rozhodla niečo s tým spraviť. 

    Ako začali zimné dni ubúdať,vykuklo na nás slniečko a s ním aj moja chuť pustiť sa do jarnej očisty - tzv. detoxu tela.

    Po prečítaní niekoľkých článkov a po vlastnom rozhodnutí a odhodlaní som sa rozhodla pre ovocno -  zeleninový detox

    Zeleninu a ovocie zbožňujem,takže som počítala a verila v to,že počas celých 6 dní to pôjde preto ľahšie a odopieranie všetkých nástrah bude pre mňa jednoduchšie. A aj to tak bolo 🙂 

    Poďme si teda priblížiť,čo to vlastne ten ovocno - zeleninový detox je. 

    Ovocie a zelenina majú veľké antioxidačné účinky. Tým,že budeme denne konzumovať čerstvé ovocie a zeleninu,naše telo sa začne automaticky prečisťovať aj napriek tomu,že počas dňa si do stravy zaradíte aj inú potravu.

    Ja som si napríklad na obed ugrilovala v rúre kuracie prsia so zeleninou. Len tak položené na alobale a pokvapkané citrónom. Citrón mäsko ešte zjemní a skôr sa upečie. Všetko som posypala bylinkami a nakrájala čerstvú šťavnatú cibuľku. 

    Prípadne som si na ďaľší deň dala na večeru zeleninovú polievku,ktorá mi ako 

    večera úplne stačila. 

    Tým,že ovocie a zelenina obsahujú v sebe veľa vody,telo krásne hydratujú. Vysoký podiel vlákniny nás zasa zbaví toxínov. 

    Celé to znie veľmi jednoducho,ale ani si neviete predstaviť akú veľkú službu týmto telu spravíte. Výsledok uvidíte nie len na trávení,ktoré je po zime spomalené. Ale odvďačí sa vám aj pleť,vlasy,psychicka stabilita a mnoho iného. 

    Nedá mi však nespomenúť benefit navyše - a to je,že počas týchto šiestich dní som schudla 2kg. Krásne 2kg,ktoré išli dolu bez toho,aby som sa nejako zvláštne kvôli nim trápila.

    Vlastne som počas celého detoxu na chudnutie ani nemyslela,išlo mi hlavne o prečistenie a posielnenie organizmu. 

     Napíšme si teda polopate, čo som vlastne počas tých 6 dní jedla. Držala som sa vzorca,že doobeda ovocie,poobede zelenina. 

    Môj prvý deň vyzeral takto:

    - raňajky : nakrájaný pomaranč,kiwi a 1/2 manga

    - desiata : kúsky ananásu,banán a 100% šťava z mrkvy s jablkom

    - obed: grilované kuracie prsia s grilovanou zeleninou

    - olovrant: cherry paradajky,žerucha,šalátová uhorka,hlávkový šalát,reďkovka

    - večera: nastúhaná mrkva,cvikla,paradajky

    Ostatné dni som obmieňala ako som mala náladu a na čo som mala chuť. To už záleží na každom čo má rád. Prvé dni som si dala na obed už spomínané grilované prsia hlavne z  toho dôvodu,že poznám svoje telo a viem,že by som pociťovala únavu a slabosť. Takže som sa nechcela za každú cenu trýzniť,ale v prvom rade byť spokojná a cítiť sa dobre. 

    Veľmi dôležité je piť dostatok tekutín a to zvýšený objem. Aj tri litre denne. Telo sa skôr prečistí a vyplaví všetko von. 

    Dnes je to druhý deň čo nedetoxujem a musím napísať úplnú pravdu,že sa cítim super. Nemám nafúknutý žalúdok,nepociťujem únavu a dokonca moja pleť vyzerá sviežo,čo sa po zime povedať  nedalo. 

    Touto pozitívnou správou by som článok ukončila a chcela nabudiť mnohé z vás,ktoré ešte váhajú 🙂 Určite to vyskúšajte,telo sa vám odmení 🙂

    Ďakujem za prečítanie a prajem každej z vás tie najkrajšie jarné dni s úsmevom 🙂