Franz Jozef nebol náročný na sladké a jeho obľúbený dezert má ľúbozvučný nemecký názov Kaiserschmarrn :-D ...alebo vraj Cisárove otrhance.
tomiholjubavi
autorPostup:
Najskôr z bielkov vyšľaháme sneh. Rozmiešame mlieko, žĺtka, cukor, múku a sneh.
V rume necháme chvíľku odstáť hrozienka a potom aj to vylejeme do hotového cesta.
Pražíme na panvici ako palacinky, až na to, že sa nemusíme snažiť o fajný tvar, ale naopak, natrháme to na kusy.
Na panvici (aj tej istej) skaramelizujeme cukor s maslom a všetko pomiešame.
Servírujeme s ovocím.
Odpovedz
27. nov 2017
@tomiholjubavi bude zajtra na obed 😉
Odpovedz
27. nov 2017
@fra
@tomiholjubavi
v Rakúsku je to bežne v reštikácha vedia to veľmi dobre pripraviť, tak chutne chrumkavo 🙂
Odpovedz
28. nov 2017
Mňam, toto je veľká dobrotka. Môj muž ho miluje... Kaiserschmarrn, nie Franza Jozefa 🙂
Odpovedz
29. nov 2017

Potrebujeme:
400 ml mlieka
3 vajcia
240 g polohrubej múky
lyžicu cukru
hrozienka
trochu rumu
50 g masla
Jahodový kompót
a olej na vyprážanie.