Postup:
Postup:
Do múky pridáme 200 g masla, 100 g cukru, 3 žĺtka a vanilín. Premiešame, pridáme vodu a zamiesime cesto.
Rozdelíme ho na dve časti. Prvú dáme do formy, vyrovnáme a dáme piecť do prehriatej rúry na 200 stupňov, 15-20 minút , kým okraje nebudú zlaté. Potom rovnako pripravíme aj druhý korpus.
Z jedného citróna ostrúhame kôru a z obidvoch vytlačíme všetku šťavu. (Ak ľúbite kyslé a chcete robiť ako Sofia Andrejevna, Tolstojova žena, tak použite kôru z dvoch citrónov a šťavu z troch).
Nad vodný kúpeľ nasypať zvyšok cukru, dodať maslo, 2 vajcia a materiál z citrónov. Na malom ohni (nad tým kúpeľom) pomaly variť 15-20 minút za stáleho miešania, kým to „nebude husté ako med.“
Potom natrieme oba korpusy krémom, ktorý sme získali.
Niekoľko hodín necháme na chladnom mieste, aby krém zhustol.
Mňam! Moja najobľúbenejšia klasika Je Anna Karenina, a ako vidím, s Levom Nikolajevičom sa asi aj v dezerte zhodneme! 🙂 😀 Inak, vďaka ti za tento album, ja totiž nesmierne rada pečiem.🙂

Potrebujeme:
400 g múky
2 citróny
300 g masla
350 g cukru
5 vajec
Pohár vody
Vanilín podľa želania (ale nemusí byť)