tratatundra
10. nov 2021
4299 

Originálne nečokoládové adventné kalendáre pre malých i veľkých

Už čoskoro sa v uliciach rozsvietia vianočné svetielka, ulice sa rozvoňajú vareným vínom a pečenými gaštanmi, obchodné domy rozozvučia vianočné koledy. A to je čas, kedy by sme mali spozornieť! Ani sa nenazdáme a bude tu prvý decembrový deň. Deň, od ktorého všetci začíname usilovne odrátavať čas do chvíle, kedy zasadneme spoločne so svojimi rodinami k štedrovečernému stolu, nahodení, navoňaní, plní lásky, očakávania, radosti... Ale čo s tým časom medzi prvým a dvadsiatym štvrtým?

Nám, dospelým, šialene uteká, hlavne, ak si zháňanie darov nechávame na poslednú chvíľu. Naopak, deťom sa ten čas vlečie a dni do Vianoc sa stávajú nekonečnými. A to sú dôvody, prečo sú medzi malými i veľkými tak populárne adventné kalendáre. Aby sme sa mali každý deň na čo tešiť. Je to taký malý rituál, ktorý, či máme 5 alebo 50, nám pomáha ten adventný čas prežiť. Ale adventné kalendáre už dávno nie sú len poľské čokoládky v kartónových okienkach. Dnes som sa rozhodla zamerať sa na tie naj adventné kalendáre pre deti, mužov i ženy, ktorými nespravíte chybu, sú zaručene netradičné a 100% nečokoládové.

Nečokoládové adventné kalendáre pre deti

Malý kúsok čokolády každé ráno pred odchodom do školy. To bol môj december každý rok ešte snáď v časoch vysokej školy. Ale ide to aj bez nej. Mnoho rodičov sa dnes snaží vyhnúť „zbytočnému" cukru, preto radšej siahnu po iných alternatívach. Áno, dnes sú „in" samo-domo-vyrobené adventné kalendáre. Čo však v prípade, že na výrobu takého nie je čas, nálada, chuť, inšpirácia...

Pre milovníkov stavebníc LEGO je na trhu hneď niekoľko druhov adventných kalendárov. Ja som si pre vás vybrala Adventný kalendár LEGO Friends, ktorý poteší predovšetkým dievčatá. Päť milých figúriek obľúbených LEGO postavičiek, mačiatko a šteniatko a herné prvky, s ktorými vykúzlia vo svojom LEGO svete ozajstné Vianoce.

LEGO® Friends Adventný kalendár (41690)

Skráťte si čakanie na Vianoce v spoločnosti LEGO® Friends. Na Ježiška s vami budú čakať prekvapenia v podobe 5 LEGO® Friends mikrobábik a figúrkiek mačiatka a šteniatka.

Poznáte figúrky pre deti značky Schleich? Pokiaľ áno, určite vám ich unikátnosť netreba nijak zdôrazňovať, ak nie, dovoľte mi, aby som vám ich predstavila. Každá jedna figúrka je vďaka tomu, že je ručne maľovaná, absolútne jedinečná. Nemožno im odoprieť nemeckú kvalitu a precíznosť. A to všetko ukrýva adventný kalendár Schleich Horse Club. Radosť urobí predovšetkým malým milovníčkam koní, ale určite si z adventných kalendárov Schleich vyberie každý.

Adventný kalendár Schleich - Horse Club Holiday Advent Calendar

  1 skúsenosť

Čakanie na Ježiška s 24 exkluzívnymi prekvapeniami z dieľne výrobcu originálnych hračiek Schleich z edície Schleich® Horse Club.


Adventné kalendáre pre ženy

Niekto si možno teraz ťuká po čele, či som sa nezbláznila, ale, verte-neverte, medzi dospelými ženami sa nájdu tisíce milovníčok kúzelných príbehov mladého čarodejníka. Harry Potter je proste kult a každej milovníčke tejto ságy urobí zaručene radosť každý deň nájsť jednu drobnosť s „harrypotterovskou" tematikou. Tieto čačky potešia zaručene aj „malé ženy", takže by sa táto položka hodila aj do predchádzajúcej kategórie. Kto by mi však chcel vyčariť úsmev na tvári, adresu poskytnem v IP. :-P 😀

Adventný kalendár 2021 - Šperkovnica Harry Potter

Dodajte tohtoročným Vianociam kúzlo ako z Rokfortskej školy pre čarodejníkov. Harry Potter adventný kalendár obsahuje 24 rôznych licenčných darčekov. Okrem iných, náušnice, náhrdelník, korálky na náramok, amulet na náramok, náramok, odznak či kľúčenku.

Stará dobrá klasika. Kozmetické prekvapenie na každý deň. Ktorá žena by sa mu nepotešila? Určite urobí radosť „pubertiačkam" i ich maminkám. Spravte si radosť aj vy. 🙂 Značka Balea je stávkou na istotu a po skúsenosti s vlaňajším kalendárom vám tento vrelo odporúčam.

Magic is in the Air! Balea Adventný kalendár 2021

Magic is in the Air! Balea Adventný kalendár 2021 vám spestrí ubiehajúce dni do Vianoc svojimi 24-mi ošetrujúcimi mini prípravkami!

Ktorá žena by nemilovala domácu pohodu? A čo ju vyčaruje ľahšie než omamná vôňa, ktorá celý byt či dom ponorí do vianočnej atmosféry? Každý večer si urobte teplý čaj, varené vínko či proste kakao, otvorte knižku, zapnite obľúbený seriál, film alebo si zahrajte so svojimi blízkymi spoločenskú hru a zapáľte sviečku. Vianočné vône vám navodia tú pravú vianočnú atmosféru. Tešte sa každý deň na novú vôňu Yankee Candle, ktoré nikdy nesklamú.

Yankee Candle Adventná kniha

Skráťte si čakanie na Štedrý deň a relaxujte s Yankee Candle vďaka Adventnej knihe, ktorá vám ponúkne unikátnu vôňu sviečok Yankee Candle na každý decembrový deň.


Adventné kalendáre pre mužov

Aj muži sa radi rozmaznávajú a nechajú rozmaznávať, preto nič nepokazíte ani adventným kalendárom značky Balea pre mužov. Zaručuje kvalitu a mini balenia pleťovej a telovej starostlivosti, šampóny a balzamy urobia radosť aj im (nech sa hoci aj tvária, že nie). No a navyše sú výrobky v kalendári z limitovanej edície a kto limitky od Balea pozná, vie, že sú trefou do čierneho!

Adventný kalendár pre mužov Balea Merry Christmas 2021

Čaro Vianoc je už za dverami! Spravte si z predvianočného obdobia špeciálny čas pre vášho blízkeho a obdarujte ho týmito drobnosťami z adventného kalendára. Adventný kalendár pre mužov Balea MEN Merry Christmas 2021 obsahuje 24 praktických mini balení, ktoré sa zídu aj na cestách. Veľký kalendár skrýva 24 prekvapení pre dobre upraveného muža, ktorý rád venuje pozornosť svojmu zovňajšku. Za dvierkami sa ukrývajú limitované produkty určené na starostlivosť o telo ako sprchovací gél, ošetrujúci krém s UV faktorom – ideálny na zimné športy, balzam po holení, telový sprej či šampóny. Špecialitou je čistiaca utierka na okuliare a displej. Skrášlite si adventné obdobie s adventným kalendárom Balea MEN a potešte vášho drahého.

Máte doma hipstera? Neviete si predstaviť, čo by si s vyššie uvedeným adventným kalendárom počal? Kúpte mu hipsterský a v ňom všetko, čo poriadny chlap potrebuje. Mydlo, hrebeň, klieštiky na nechty, cigara... samé prekvapenia. Praktické i kúsky len tak pre radosť. Tie sľubuje Adventný kalendár FOR MEN - HIPSTER STYLE.

Adventný kalendár FOR MEN - HIPSTER STYLE

Adventný kalendár FOR MEN - HIPSTER STYLE je plný kozmetických prípravkov a potrieb pre mužov. Spríjemnite mu adventný čas kalendárom plným prekvapení. Nájdete v ňom kozmetické prípravky a potreby pre mužov. Celkom 24 rôznorodých prekvapení. Je to ideálny darček pre každého (nielen) hipstera.

A na záver môj absolútny favorit. Rumový adventný kalendár. Ak vaši muži obľubujú tento druh alkoholického moku a zaslúžia si rozšíiť obzory aj v tomto smere, spoznať históriu, nové chute, pôvod jednotlivých rumov, je toto ten pravý adventný kalendár pre nich. Stanú sa z nich someliéri - amatéri a budú za dúšok rumu každý večer do Vianoc určite vďační. Navyše, súčasťou balenia sú aj dva degustačné poháre. No nekúp to!

Adventný kalendár 24 Days of Rum

  2 skúsenosti

Skráťe si čakanie na štedrý deň adventným kalendárom, ktorý nemá páru - novým adventným rumovým kalendárom pre rok 2021. Či už s rumom začínate alebo ste skúsený znalec rumu, jednoznačne budete prekvapený. Dvadsaťštyri rôznych výberových rumov z 24 krajín sveta čaká len na vás, kedy ich konečne ochutnáte!


Tak čo? Ako si skrátite čakanie na Štedrý deň vy? Našli ste v tomto článku inšpiráciu? Máte tip na ďalšie zaujímavé adventné kalendáre? Podeľte sa o ne v komentároch. U nás bude radosť rozdávať kalendár Schleich Horse Club a ja si spravím radosť sviečkami Yankee Candle. A vám prajem, aby vám dni do Vianoc ubiehali presne takým tempom, aké vám vyhovuje. Užite si ich a nech máte prekrásny Advent!


*Ceny produktov umiestnených v tomto článku boli aktuálne ku dňu jeho publikovania.

Našim adventným kalendárom je okrem klasického malého čokoládkového, kniha Vianočné mystérium. Číta sa každý deň jeden príbeh. Končí 24.12. Tento rok to bude už piata sezóna😊Dcéra miluje to večerné čítanie pri zapálenej sviečke na adventnom venci. Tento rok som nás potešila sviečkami zo včelieho vosku a už sa na tie chvíľky teším

13. nov 2021

My sme mali čajový adventný kalendár.

13. nov 2021

A deťom som, keď boli ešte na 1. stupni ZŠ, robila adventný kalendár na nástenku. Každý mal 24 látkových vrecúšok a v každom bola 1 sladkosť čo mali radi (napr. krowka, miničokoládka, ... 24. Kinder vajíčko). V každom vrecúšku bola aj úloha logická, ktorú mali vyriešiť a potom si mohli dať sladkosť, ktorú tam našli. Mali sme aj obmenu namiesto vrecúšok zápalové krabičky alebo krabičky vyrobené z roliek z toaletného papiera.

13. nov 2021

Nas s drobcom tento rok caka kazdy den jedna minirozpravka z dielne Disney, do buducna planujem vyrabat ulohy a drobnosti, ktore potesia a ktore budeme robit spolu. A manzelovi.som nasla adventny kalendar s naradim😁

13. nov 2021

Keď bola dcérka malá, vyrobila som jej adventný kalendár z roliek od toaletného papiera, do každej som vložila mini sladkosť a sem tam papierik s nejakou činnosťou, čo budeme robiť spolu. Drobnosti typu: upečieme koláč, spravíme si pukance a pozrieme rozprávku...

Tieto aktivity mali nakoniec taký úspech, že v tom ďalšom adventnom už sladkosti ani nechcela. Stala sa z toho tradícia, už pár rokov vymýšľa a vyrába adventný kalendár pre celú rodinu ona sama a ja mám z toho obrovskú radosť. Deti nepotrebujú mamon, potrebujú náš čas a pozornosť. A aj obyčajné činnosti maju v adventnom období svoje čaro 😍😍😍😍

23. nov 2021

My takisto robievame kalendár v štýle Urob radosť niekomu inému. Majú sladkú drobnosť + odkaz: zavolaj starkej, babke, čo sa ti páči na mamine, poďakuj bratovi atď atď...

23. nov 2021

@janage to je aky krasny napad a zaroven ste spolu co je ovela dolezitejsie ako cokolada ci kusok plastu zabaleneho v obale 🙂

24. nov 2021

popravde som v tomto clanku cakala napady co s detmi vyrobit, nejake napady (tie nakoniec prisli v komentaroch), toto mi pride ako taka reklama na konkretne produkty, nechcete cokoladu? kupte plast juchuchu.

24. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli