U nas bublanina😋 bud cisto jahodova alebo rebarborova alebo mix😉
Jahodová pena s bielok a jahôd
U nás jednoduchá jahodová hrnčeková bublanina
Moji majú radi piskota, krém a jahodová želatína 😊
Jahodovosmotanova torta bez pečenia
Neviem či dezert, ale hneď ma napadli jednoznačne tvarohové guľky s jahodovo rebarborovou omáčkou. 🤌🤌🤌
U nás frčia čerstvé jahody, pravdaže keď je sezóna, a taktiež bublanina
Milujem kombinaciu rebarbora+jahoda, robievam lekvar na zimu ale samozrejme z cerstveho je najlepsia bublanina, kludne aj 3x do tyzdna🥰
Jahody som v prvom tehu jedla v akejkoľvek podobe. Bežne robím nepečenú tortu jahodovú, dreň jahodovú, ale stále sú topka u nás čerstvé jahody so šlahačkou. Rebarboru nemám rada, ale tento radler moje chute nastavil úplne iným smerom a to že je 0,0 oceňujem na zlatú medailu - inak v lete som si ho užívala riadne vychladený a s ľadom.
Jahodovo-rebarborovy džem, Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a rebarboru nakrájané na menšie kúsky a rozmixujeme ich tyčovým mixérom na pyré. Zmiešame ½ balíčka Pektínu s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridáme k jahodovej zmesi. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2
Pridáme zbytok cukru a opäť privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme 5 minút.
3
Džem odstavíme a pridáme Kyselinu citrónovú
4
Urobíme skúšku tuhnutia. Na tanierik kvapneme 1 - 2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
5
Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku
Pre bezpečné uchovanie džemov a marmelád odporúčame po skončení varu pridať 1/2 balíčka Pomôcky na konzervovanie
My radi chodíme na zmrzlinu a IŽANSKÁ jahodová zmrzlina je topka.
Bublanina,jahodová dreň aj toto sú chutné mňamky
Jahodovy bublanina,jahodovy kysnuty kolac s posypkou a hlavne nas domaci jahodovy dzem 😋😋
Sladký sen podľa receptu 🤤🍓https://sladkysen.blogspot.com/2013/06/jahodovy...
Nepečená smotanovo - jahodová torta 😋🍰
Postup:
Ingrediencie
750 gramov kyslá smotana
1 balík vanilkový cukor
1 balík piškóty
250 gramov jahody
Postup
Robila som do menšej misky, ktorú som si vystlala potravinovou fóliou. Moja miska bola menšia, horný priemer mala 17 cm. Do väčšej budete potrebovať 3 veľké kyslé smotany 375 g.
Kyslé smotany som vymiešala s vanilkovým cukrom, dala trochu na spodok misky na to dala vrstvu piškót, smotany, jahôd a opakovala, kým nebola miska plná.
Na piškóty som dávala aj jahodovú dreň. Misku som prikryla a dala na noc stuhnúť do chladničky.
Do polovice smotany môžete pridať kakao a striedať vrstvy.
Palacinky s jahodami, nepečená torta s jahodami a krtková torta s jahodami 🥰🍓
Ako dezert si rada dam jahodovy radler
Smotanova torta s jahodami. Mnam🤤
Jahodová bublanina a jahodová Pavlova torta 🍀
Jahodovo rebarborová koža, alebo jahodoví gumenní mackovia.
Jahodovo-rebarborová koža :
Potrebujeme:
Jahody
Rebarboru
Podľa potreby cukor.
Jahody s rebarborou rozmixujem, niekedy prepasírujem cez sitko, niekedy nie, podľa potreby osladím, vylejem v tenkej vrstve na plech a nechám voľne sušiť na slnku, prikryté starou záclonou (kvôli muchám a osiam), niekedy nechám sušiť v aute (keď je horúco, rýchlejšie sa koža usuší 🙈).
Jahodoví gumenní mackovia:
Potrebujeme:
Jahody
Cukor podľa potreby
Želatína.
Jahody rozmixujem, prepasírujem cez sitko, v prípade potreby osladím a ďalej sa riadim podľa inštrukcii na želatíne. Teplé nalejem do foriem, nechám v chladničke stuhnúť.
A ešte jedna extra nezdravá sladkosť, ale to robím tak raz do roka :
Jahodové lízatka.
5PL jahodovej šťavy
5PL cukru
2PL šťavy z citrónu.
Všetko dať do hrnca, nechať cca 10 minút vrieť, pripraviť si šálku so studenou vodou a urobiť skúšku : do studenej vody kvapnúť uvarený sirup. Ak sa urobí tvrdá gulička, hotovo môžeme nalievať do foriem na lízatka. Nechať stuhnúť.
❤️
Rebarborový koláč s orechovým snehom. Robim podla tohto receptu, je naozaj neodolatelny.
Jahodová bublanina.
vajcia 2ks
1 hrnček
cukor kryštálový
1 bal.
cukor vanilkový
1 hrnček (vlažné)
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
2 hrnčeky
múka polohrubá
1 bal.
prášok do pečiva
jahody
Taštičky plnene rebarborou a jahodami😊Vyvaľkame si listkove cesto do požadovaneho tvaru...Do hrna dame umytu a nakrajanu rebarboru a jahody, pridame cukor a podusime😊do zmäknutia...Nakrajame si z cesta obdlzniky, plnime plnkou a pretočíme..Pečieme vo vyhriatej rure asi 20 minut..Po upečeni bohato posypeme praškovym cukrom❤️dobrú chuť
Bábovka s ovocím. Recept nie je môj ale dám ho sem https://www.mimibazar.sk/recept/45204/jemnulink...
Pridávam ovocie a pečiem na plechu. Mňam 😋
Jahodová dreň
Piskotova torta s jahodami alebo jahodová bublanina 😍😍
Jahodová zmrzlina
Klasika cerstve jahody s cukrom a slahackou.
Bublanina, koktail, a kompót so šľahačkou, aj s pudingom (kakaovym u nás 🤗)
S rebarbory aj výborný kysnuty s posypkou😋
Veľmi máme radi jahodovú bublaninu s jahodovým džemom.
S rebarborou nemáme skúsenosti, niečo naštudujem 😉🙂.
DeLuxe s jahodami 🥂
Jahody mám rada na všetky spôsoby 😋 u nás je obľúbená jednoduchá hrnčeková bublanina s jahodami ,s ňou začíname jahôdkovú sezónu 🍓 Recept:2 hrnčeky polohrubej múky,1 hrnček cukru,1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja,1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor,2 vajíčka...všetky suroviny spolu vymiešame,vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech,poukladáme nakrájané jahody a dáme piecť na 170 stupňov...joj dala by som si 🙂
Jahody určite na rôzne spôsoby. Najchutnejšie pre nás v podobe posúcha, zmrzliny, či mliečneho šejku.
Rebarborový koláč mám rada u nás iba ja, no priznávam, že som ho už niekoľko rokov nepiekla, treba napraviť ☺️
Jahodová bublanina 🙂
U nás nepečená piškótová torta, s kyslou smotanou a jahodami 😊
Jahody s cukrom alebo jahodova pena a rebarborovy kolac 🍀
Jahody samotne su uzasne ked su sladucke. A super bol kysnuty kolac s mrvenickou s jahodami, najlepsi kysnuty kolac s ovocim aky som jedla ☺️
😍Smotanova torta s jahodami 😍🤤🤤🤤
Milujem dezerty z jahôd a aj rebarborový koláč. Keď sa urodí veľa jahôd, najčastejšie z nich pečiem clafoutis a z rebarbory koláčik s bielkovou penou - veľmi mi pripomína jablkový koláč. Pridávam oba recepty:
+++ Francúzsky koláč Clafoutis +++
Ingrediencie:
600 g jahôd (alebo aj mix ovocia - čerešne, maliny...)
30 g maslo (roztopené, vychladnuté)
4 ks vajce
240 ml mlieko
120 g hladká múka
štipka soli
120 g krupicový cukor
0.5 ČL mandľový extrakt
0.5 ČL vanilkový extrakt
práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Rúru vyhrejeme na 180 °C a okrúhlu zapekaciu misu (26 cm) vymastíme maslom a vysypeme krupicovým cukrom.
2. Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať a následne ho dáme do pripravenej zapekacej misy.
3. Posypeme cukrom.
4. Vajíčka zmiešame s cukrom a so soľou. Primiešame aj preosiatu múku.
5. Do cesta ďalej pridáme mlieko, vanilkový a mandľový extrakt. Premiešame.
6. Nakoniec pridáme roztopené a vychladnuté maslo. Ešte raz dobre premiešame.
7. Pripraveným cestom zalejeme ovocie. Pečieme vo vyhriatej rúre 35 až 40 minút.
8. Koláčik chutí výborne v horúcej aj studenej verzii. Pred podávaním môžeme ešte na vrch vymiešať smotanu alebo zmrzlinu.
+++ Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou +++
Ingrediencie:
Plnka:
1500 g rebarbora
200 g cukor
1/2 KL škorica mletá
2 PL škrob kukuričný
Cesto:
400 g múka polohrubá
5 ks vaječný žĺtok
200 g maslo
150 g cukor práškový
1/2 kskypriaci prášok
Sneh:
5 ks vaječný bielok
150 g cukor práškový
Postup:
1. Najskôr očistenú rebarboru pokrájame na väčšie kúsky a dáme ju do hrnca. Pridáme pol deci vody, zasypeme cukrom, ochutíme škoricou a povaríme. Rebarboru nerozvaríme celkom na kašu, len necháme časť tekutiny za stáleho miešania odpariť. Potom v hrnčeku rozmiešame dve zarovnané lyžice škrobu v pol deci vody a prilejeme k rebarbore. Ihneď vypneme sporák. Vznikne nám rebarborový puding s kúskami rebarbory. Rúru zapneme na 180 stupňov, aby sa rozohriala.
2. Pripravíme cesto. Môžeme ručne v miske vymiešať mäkké maslo s cukrom, pridať žĺtky a nakoniec vmiešať múku s kypriacim práškom. Ale jednoduchšie je všetko naraz hodiť do mixéru s nožíkmi a stroj nechať pracovať za nás. Cesto sa spojí do minúty. Potom ho preložíme na pomastený plech a rukami roztlačíme aj kúsok na boky plechu. Na cesto nalejeme ešte teplú rebarboru, povrch uhladíme a dáme do teplej rúry piecť asi 25 minút.
3. Po dvadsiatich minútach pečenia vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Potom vyberieme koláč a na horúci dáme sneh. Ak chcete, môžete ho uhladiť stierkou, ale stačí ho ledabolo roztiahnuť a stierkou po povrchu poťapkať. Vyzerá to zaujímavo. Plech vložíme nazad do rúry ešte asi na 15 minút dopiecť, kým sneh zhora trochu nestmavne.
4. Rebarborový koláč je veľmi osviežujúci a chutný, ak vydržíte a necháte ho vychladnutý v chladničke stuhnúť. Potom sa aj lepšie krája.
Za mna rebarborovy kolac s posypkou alebo jahodova dreň ❤️
Ja jahody jem najradšej popučené s cukrom a kyslou smotanou
jahodová dreň..jahody umyť, odstopkovať.. rozmixovať a podľa chuti pridať cukor a vanilku... dáme do kelímkov a zamrazíme..skvelé osvieženie 🙂
Jahodovo rebarborova bublanina. Topka kolačik 👏👏👏👏
Jahody posypané cukrom. U starších synov vyhráva jahodová dreň. Hneď po nej a možno aj na tej istej úrovni nepečená jahodovo - piškótová torta 🎂 a tvarohové rezy s jahodami
😅rata sa aj dany radler?
Lebo potom recept jednoduchy
Oblecies sa
Obujes sa
Zoberes kluce penazeku mobil
Ides do obchodu
Najdes spravny regal a spravnu plechovku
Zaplatis
Ides dom
Uzivas😂
Bublanina s jahodami, jahodova zmrzlina, ale jahody same o sebe su chutné 😊
Uplna bezna hrncekova bublanina z jahod a tak isto som skusila rebarboru. Samotna rebarbora nam nechuti. A kedze nam v zahradke rastu aj jahody, urobila som smotanovu zmrzlinu so salkom a veeeela jahod do nej islo. Ale! Radler jahodovo rebarborovy milujem. Velakrat sa mi v lete stavalo, ze bol vypredany 😭 ale nikdy som si nekupila nahradu, podstivo som cakala 🤣
Kombinácia jahody - rebarbora je moja najobľúbenejšia kombinácia aká môže existovať. Milujem ju na všetky rôzne spôsoby, ale top koláčik u nás v sezóne jahôd a rebarbory je tento so snehom 🙂 https://najrecept.topky.sk/recept/rebarborovy-k...
Na dezerty doma veľmi nie sme, radšej osviežujúci nápoj ako sladkosť. 🙂 Avšak pravidelne cez jahodovú sezónu robíme jahodový likér - je to sladučká dobrota.
Recept:
700 ml - vodka
700 g - čerstvé jahody
2 ks - celá škorica
15 ks - klinčeky
300 g -kryštálový cukor
300 ml - voda
-
Jahody umyjeme, osušíme, pokrájame a dáme ich do sklenenej uzatvárateľnej nádoby. Pridáme aj škoricu a klinčeky. Zalejeme vodkou, uzavrieme a necháme odležať na tmavom mieste cca 40 dní. Z cukru a vody si pripravíme sirup. Do menšieho hrnca si nalejeme vodu, pridáme cukor a privedieme do varu. Varíme cca 10 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Odležanú jahodovú vodku precedíme a primiešame pripravený cukrový sirup. Nakoniec prelejeme do fľaše.
jahodová zmrzlina...robila som viac krát cez leto - rozmixované jahody, salko, šľahačka...dala som medzi tortové oplátky 🙂
Jahoda-rebarbora džem. Mňam, úplne všade môže byť.




Ja milujem jahodovú zmrzlinu. Recept na ňu síce nemám, ale odporúčam zmrzlináreň v Tomášove. 😝