Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    veronav
    30. mar 2017    Čítané 287x

    Nosím v manduce

    Článok sa netýka samotného nosenia, ale priamo nosiča manduca. Stokrát som čítala, že tento nosič nie je pre extrémne chudé mamičky, je tvrdý a nepohodlný....ale je to tak naozaj?

    Čo tak skúsiť pár trikov a malých úprav? 🙂

    Som chudá, bedrový pas mi padá na bedrá, neviem ho dotiahnuť

    Ani ja som to najskôr nevedela poriadne nadstaviť,hoci v popise produktu na eshope znelo jasne: "manduca new style" je vhodná aj pre extrémne chudé mamičky. Nech som ťahala ako som chcela stále mi tam dobrých 10 cm chýbalo. Prečo? Lebo som ťahala len samčeka (rozumej jednu časť z koncoviek bedrového pása)

    Samčia časť dotiahnutá na maximum

    Ale bedrová časť sa upína i samičkou, ktorú môžme tiež ešte dotiahnuť. Najskôr ju však musíme vytiahnuť spod poistnej gumičky.

    Vyslobodenú "samičku" môžme dotiahnúť o pekných 10cm

    Takto upravený bedrový pás by mal naozaj sadnúť i chudším mamičkám. S mojími 66cm okolo pupku (nuž modelka nebudem, ale som nikdy ani nechcela byť 😀) my sedí perfektne. Za veľké plus pre manducu považujem polstrovanie po pomerne dlhej časti bedrového pásu. Narozdiel napríklad od Fidella fusion, ktorý má polstrovanú veľmi krátku časť bedrového pása.

    Výhodu tvrdých bedrákov docení možno užšia skupina nosníc. Ja som sa nikdy nezžila s mäkkými bedrákmi, ktoré sa mi zarezávali...až do duše 😀

    Pri nosení v predu ma bolia kríže

    Áno,nosenie detičiek zaťažuje chrbticu mamičky, ale existuje pár trikov ako nosiť pohodlne aj dlhšiu dobu počas dňa - napríklad na túre.

    Na prvý pohľad všetko ok, veď nožičky v polohe M sú. No po 20 minútach je z Vás lazar na ďalšie dva dni, o chrbtici bábatka ani nehovorím. V nosiči je so mnou môj 17mesačný syn s 10kg a 82cm. To v skratke znamená, že chrbátik už rozhodne nemá byť v polohe "C".

    Začneme doťahovať

    Vždy doťahujeme rovnako. Najskôr pracku číslo 1. na jednej strane,

    a potom na druhej strane. 

    Začneme doťahovať pracku číslo 2.

    Ťaháme smerom dole. Rovnako aj na druhej strane.

    Poloha chrbta sa nám z nebdalého "C" zmenila na krasnu podsadenú polohu vhodnú pre takto staré dietatko. (Miško je na mne o čosi viac nalepený, ale to je najmä kvôli fotkám, aby to bolo pekne výrazné)

    Nakoniec dotiahneme pracku číslo 3, na ktorú sa trošku možno zabúda. Chrbát sa Vám poďakuje ak ju pri najbližšom nosení použijete 🙂

    Pri doťahovaní sa vždy riadte dieťatkom, svojím chrbtom a pocitom. Na fotke je Miško skutočne na mne nalepený, ale nám je takto dobre a ja tak zvládnem aj dlhšie ponosenie.

    Čo s chrbtovou opierkou?

    Jednoduché pravidlá platné pre všetky manduci.

    Cca do 3mesiaca používame pre bábätká novorodeneckú vložku, v prvých týždňoch ukladáme nôžky na žabku, neskôr skúšame dať von (veľmi individuálny čas, väčšinou okolo 4-6týždňa). Chrbtová opierka je vtedy ROZIPSOVANÁ.

    Od 3mesiaca po cca 6mesiac je chrbtová opierka SOZIPSOVANÁ, avšak dieťatko do nosica usádzame bez novorodeneckej vložky.

    Po 6mesiaci opäť ROZIPPSUJEME chrbtovú opierku, aby pekne prekryla celý drbátik nosenca.

    Na fotkách má Miško nezvyčajne disciplinovane ručičky pri mne, vo vnútri nosiča, nie je nič zlé na tom, ak dieťatko po cca 8mesiaci začne ručičky vykladať von cez chrbtovú opierku 🙂

    Neskôr je možné dorobiť/dokúpiť k manduce extendori, ktoré rozšíria chrbtovú opierku o niekoľko centimetrov, aby bola i naďalej splnená zásada "od kolienka-po kolienko". 

    Bolesť krčnej chrbtice pri nosení na chrbte

    Takisto je dôležité nosič dobre nastaviť i pri nosení na chrbte.

    Platia tie isté zásady ako pri doťahovaní nosiča na nosenie v predu. 

    Začneme prackou číslo 1 na jednej strane

    Ja doťahujem na úplne minimum. Dotiahneme aj na druhej strane a začneme doťahovať pracku číslo 2. Tahám zase skoro na minimum.

    Chrbátik sa synovi pekne vyrovnal, teraz už len dotiahnúť pracku číslo 3.,ktorá trápi našu krčnú chrbticu. Oporúčam túto 3.pracku dotiahnúť pred tým ako si nošič dáme na seba. potom to ide veľmi ťažko 😀

    Mišeno je teraz na mne nalepený ako môj pancier. Hurá do hôr.

    Nemenej podstatné i použitie dobre dotiahnutej stredovej pracky. Veď i turistické ruksaky ju majú, neváhajte ju použiť, robí zazraky.

    Koniec

    P.s.: Možno tu už podobné články boli, ale neviem o tom. Snáď som aspoň niekomu trošku pomohla. Manduca je skvelý nosič.

    Hotovo 🙂