vevka02
13. nov 2018
151 

Ako prileteli... tak aj odleteli 🙂

Mali sme návštevu, priamo z vesmíru. Prišli zelení kamoši, že už sa na nás nevedia pozerať a chcú pomôcť. Tak som ich srdečne privítala a v krátkosti im povedala náš príbeh: Máme dve dcérky, 5-ročnú škôlkarku a 2-ročné tornádo v domácnosti.

Odkedy chodí staršia dcérka do škôlky, vždy prinesie domov so sebou aj parťákov. Raz je to chalanisko soplík, neskôr kašlík. Samozrejme, príde aj horúčka a top bola celá parta... kiahne. Tie, samozrejme, chytila aj vtedy 5-mesačná a už to išlo dole vodou aj s ňou. Ich imunita dostala facku ako lusk a odvtedy sa zvŕtame v rytme bacilovej kapely. Ako správna matka som vyskúšala všetko: zdravú stravu, veľa pohybu a neobišla som ani vitamíny od výmyslu sveta a prišiel rad aj na Marťankov, ktorých som mala tiež možnosť vyskúšať. Keď prišiel balíček s vitamínmi, veľmi sme sa všetky potešili 🙂

Presne podľa očakávaní, moje pokusné myšky zobrali testovanie s plnou vážnosťou a po raňajkách nacupitali do kuchyne a čakali na denný prídel.

Testovali ochotne. Staršia mala cmúľacie cukríčky, ktoré krásne voňali ovocím a očividne ešte lepšie chutili. A mladšia mala vitamíny vo forme sirupu FUTURA, ktorý vôňou aj konzistenciou pripomínal nami milovanú detskú výživu (len teda s trochu vyšším obsahom cukru, na aký sme my zvyknutí).
Oba druhy, či už cmúľacie tabletky alebo sirup, sú určené na dlhodobé užívanie, obsahujú vitamíny a minerály pre správny rast, prirodzenú podporu imunity a myslím si, že pri tak krátkom testovaní sme ich pozitívne účinky ešte nemohli naplno spozorovať. Tak to aj bolo, obe mi počas testovania dvakrát ochoreli.

Ale nás to nezlomilo a testovali sme ďalej. Možno aj vitamíny nám pomohli chorobu poraziť rýchlejšie a jedine Marťankov mi počas chorôb zjedli bez odvrávania 🙂 Takže, ak máte problém do detí dostať hocijaké vitamíny, Marťankovia stoja za vyskúšanie 🙂
No, a práve minulý týždeň sme zistili dôvod, prečo sa staršia hneď skamoší s úplne každým bacilom, ktorý ide čo i len okolo. Ani sa nemusí pri nás pristaviť. Dcérke diagnostikovali CELIAKIU ☹ Takže ideme bojovať spolu, kedže ju mám aj ja. Hádam ju v tom nenechám samú, babuľku moju.
Táááákže, možno práve preto nám žiadne takéto vitamíny nikdy nepomohli. Nelkine tenké črevo ich hneď vyprevadilo. Ako do bruška prišli, tak aj odišli...

#test_martankovia  #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli