vierasab
14. jan 2011

Najlepší tatko!

Musím touto cestou, vzdať holt všetkým oteckom, lebo iba vy dokážete to, načo my mamy sme už prikrátke. A preto, som rada, že tatkovia sú, a sú takí akí sú. Napríklad môj muž, malá v noci nespí. Bol vyslaný na nocovanie so svojím malým pokladom v spoločnej izbe. Tatovi spinká, celú noc. Dopátrala som sa ako to môj mužíček vymyslel. Skôr náhoda, náš tatíček príšerne chrápe. Tým nikdy nedokázal z vlastných somatických príčin znepokojovať sa a reagovať na detské mrnčanie, pretáčanie, nebodaj zobudenie. Ak sa malá zobudila, dal jej mlieko a či spala alebo nespala spokojne odfukoval ďalej. Po pár nociach naše vynaliezavé dieťa zistilo, že s tatkom nepohne nič, a spinká pri tatkovi ako budulínček. Nehovoriac o tom, že tatíčkovi nehrozí spinkanie v spoločnej posteli, vraj by ju rozpučil Za jeden deň, skoval všetky moje mesačné pokusy naučiť malú pýtať sa na nočník. Išla som na nákup. Tatíček si zapol tv, futbal a neriešil. Až kým zistil, že izba je zamorená smradom, odhodlal sa ju prebaliť, kým našiel pomôcky k tomu potrebné, malá s vyštípaným zadočkom hlásila "tata poeeee" radšej ani nezisťujem ako dlho bola "poeeee" Jeden deň, a nedbalosť, a dieťa sa pýta na nočník. Prechádzky realizované naším tatíčkom, malá šľape v plnej poľnej aj 3 km, a tatík nerieši nič. Len cieľ, kúpiť si v tescu pivo. Dieťa sa umrndžané vracia, unavené a šup do postele. Žiadne mamine dlhé uspávanie, reči, rozprávky a truc. Tatko, oznámil, len sucho, že nejako zabudol kočík Malú naučil vnímať príkazy a rozkazy. Tatík letmo prehodený cez gauč sleduje televízor, a prikazuje malej. Prines mi telefon, odnes tanierik, povedz mame.........za každú kladnú reakciu dieťaťa podpláca malej keksami, ktoré sám pri pivku konzumuje. Hra. Tatík sa hraje, stavia si lego. Malá sa díva, búra, a tatík stavia. Vždy nájde hru, ktorá nemá absolútne logický základ, malá ju miluje, počuť odduševnený detský smiech.
Niekedy rozmýšľam, či tá naša materinská láska a reflexy naozaj dokážu také divy, keď príde tatík svojím jednoduchým počínaním niekedy dokáže viac ako ja za celé mesiace. Nikdy nečítal knihy a časopisy, ale výsledky má svojím "spôsobom" niekedy brilantné. Ak keď ma niekedy jeho počínanie dokáže vytočiť na ultimum.

krasne napisane...😀

15. jan 2011

Kráása....🙂

15. jan 2011

Krásne! 🙂)

15. jan 2011

a zase super!

15. jan 2011

úerfektne, super som sa zasmiala, vdakaa a bud rada, ze mate takeho tata!

15. jan 2011

perfektná opatrovateľka 🙂

18. jan 2011

super niečo na tom bude, s tym chrapanim je to pravda, ked spi maly s manželom prespi celu noc ak som tam ja tak sa budi a ja stale k nemu vstavam..

22. feb 2011

Začni písať komentár...

Odošli