vierkaviera
27. nov 2020
83 

A vraj na východe nič nie je...

... práveže je. Je toho veľmi veľa dobrého a skvelé jogurty, ktoré sme mali možnosť vyskúšať. Takže, keď nás vybrali na testovanie Gazdovského Ňuňu jogurtu, neskrývala som svoje nadšenie. Veľmi som sa tešila, keďže moje deti sú prakticky vychované na jogurtoch. Niežeby som bola lenivá niečo im chystať (dobre-dobre, občas som :D ), ale tieto jogurty sú proste TOP. 

V úvode vám napíšem niečo o ŇuŇu jogurtoch ako takých. Sú vyrábané spoločnosťou Malý Gazda v Prešove. Jogurty robia z plnotučného kravského mliečka a ako ochucovadlo je použité ovocné pyré. PYRÉ, nie žiadne náhrady, Éčka a neviem čo ešte, čo okolo ovocia ani neprebehlo. Pravé nefalšované pyré, ktoré je veľmi chutné. Smotanová zložka je chutná sama o sebe. Ja som kvôli testovaniu zjedla smotanovú zložku a pyré osobitne. Musím povedať, že obe zložky sú ozaj dobré. Jogurty sú výborné aj preto, že až kým ich nespapáte zrejú v skle a tak sú stále plné jogurtových kultúr prospešných pre zdravie našich drobcov. Moje deti tiež zhodnotili, že sú jogurty výborné... Teda to dieťa, čo už rozpráva. To, ktoré nerozpráva len chodilo k chladničke a pýtalo HAM. :D

Na testovanie sme dostali jogurty jahodové, banánové, jablkové, hruškové, čisté smotanové a jogurty bez laktózy. Mne sa ušiel jeden jablkový, to je všetko. Všetky ostatné zjedli moje 2 deti... Pardón, 3. :D Totiž aj môj muž si na nich dosť pochutnal. Moja Emka jedla prioritne jogurty s hruškovou príchuťou a ani mi ochutnať nedala. Ale vraj najlepší jogurt aký jedla. Môjmu Mišovi to bolo jedno, ten by zjedol aj sklíčko. Ale jogurty mu chutili veľmi. Mlsala celá rodina. Biele jogurty som použila v kuchyni aj na slano, aj na sladko. Na slano som si urobila paradajkový šalát s bezlaktózovými jogurtmi. Na sladko zasa tiramisu, do ktorého som použila klasické smotanové jogurty. Bolo veľmi jemné a chutné.

Recept na moje tiramisu:

250ml šlahačkovú smotanu
500g mascarpone
3 gazdovské smotanové biele jogurty
Cukor (od oka podla chuti)
Nevarený puding Créme olé čokoláda (vanilku som nemala)
Dlhé piškóty
Silná káva
Rum
Kakao

Urobíme si kávu aby prechladla, prilejeme rum. Vyšľaháme si šľahačku, pridáme mascarpone, jogurty, cukor a prešľaháme. Pridáme créme olé na zahustenie. Piškóty máčame do kávy a vrstvíme do formy nasledovne: namáčané piškóty, krém, kakao a takto ešte jednu vrstvu.

Necháme zachladiť a už len papáme.

Tieto jogurty majú jednu veľkú nevýhodu a to je sklo, v ktorom zrejú. To, že je to sklo je super. No veľká nevýhoda je, že nemá viečko. Hneď ako jogurty prišli som sa potešila, že sklíčka využijeme na výživu pre drobcov, no po otvorení som bola sklamaná. Viečka na nich nie sú použiteľné viackrát, keďže sú z fólie. Čo je škoda. :( Aaaaale, keďže ja som tvor kreatívny, použila som sklíčka na farbičkovník pre moju Emku. Ostatné krabičky a sklíčka som darovala švagrinkám, aby urobili farbičkovníky pre svoje deti aj ony. Takto nejako som to vymyslela.

Koniec koncov však môžem zhodnotiť, že jogurty sú skvelé a chutné. A vrelo ich odporúčame všetkým malým drobčekom. Aj tým, ktorí ešte len s príkrmami začínajú.

Prajeme všetkým novým aj starým ochutnávačom ŇuŇu jogurtov DOBRÚ CHUŤ. 🙂

#test_nunu #recenzia #nunu_jogurt_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli