vivi68
26. apr 2017
272 

V Jasnej jasno s Curaprox

"Ideme do Jasnej budúci víkend", vyhŕkla som na chlapa, keď prišiel domov z práce. Pozrel na mňa a nechápavo povedal:" Veď sme v nedeľu prišli."

Večer pred odchodom hlásili v počasí sneženie. Ale ani to, že máme už na aute prezuté letné gumy nám neprekazilo plány na víkend s Curaproxom.

Očakávania a myšlienky boli rôzne. Ale stále mi chodila po rozume jedna otázka. Čo nám budú 2 dni hovoriť o zuboch a umývaní?

Po prechádzke a užívania si posledného snehu (teda mysleli sme si, že to bude posledný túto zimu :D ) sme čakali na stretnutie o 19:00. Naše prvé stretnutie s Curaproxom. Pri stole nás každú čakal balíček pre naše detičky podľa veku, kde si každý našiel to svoje.

Po zoznámení, pokecaní sme sa vybrali spať a tešili sa na ráno, bo večerné stretnutie urobilo na mňa veľký dojem.

Po raňajkách nás čakali prednášky a praktické cvičenia s MUDr. Adamom Mikušom, MUDr. Melániou Serafínovou a PhDr. Zuzanou Serafínovou. A čo sme sa naučili:

  • čisté zúbky sa nekazia,
  • sladkosti zúbky nekazia,
  • ako správne čistiť zúbky,
  • ako držať kefku,
  • netlačiť na kefku,
  • ktorá kefka je tá správna
  • aké kefky používať
  • zúbky sa neumývajú v kúpeľni ale napr. pri telke pri správach a mnoho ďalších rád

3 mamičky sme mali so sebou aj naše polovičky a detičky. A keď sa to pani MUDr. Melánia Serafínová dozvedela, pripravila aj pre oteckov a detičky malé praktické cvičenie o čistení zúbkov. Pretože podľa pani MUDr. zúbky deťom lepšie dočisťujú oteckovia, ktorí ich čistia ako šróby (súčiastky) a nie ako maminky, ktoré ich zväčšia čistia ako keby umývali okná 🙂 .

A ako motivujeme našu dcéru k umývaniu zúbkov?

Kiki sa prvýkrát stretla so zubkou kefkou, keď mala cca 6-7 mesiacov, keď dostala hryzadlo od Curaprox, kde je na konci zubná kefka a odvtedy je zubná kefka jej kamarát. Každý deň si sadneme pred telku, pustíme si rozprávky a umývame si zúbky. Používa kefku small ale ešte radšej používa kefku single a medzizubné kefky. Keď si sama vyčistí zúbky, pokračujem v dočistení ja.

Ako Vám pomáha single kefka, medzizubná kefka a detekčný roztok pri čistení zúbkov detí?

Detekčný roztok som ja poznala z dentálnej hygieny, takže pre mňa to nebola novinka. Ale hneď ako sme prišli domov z Jasnej sme zúbky zafarbili aj Kiki a ukázala som jej, kde má zúbky zle vyčistené a kde ich musíme čistiť lepšie. Detekčný roztok používame cca raz za 2 týždne aby sme videli, kde robíme chyby.

Popíšte nám ako vyzerá čistenie zúbkov so zubnými kefkami u Vás doma.

Toto som už popísala vyššie, že u nás čistenie zúbkov prebieha pri telke, keď máme dostatok času a keď sa nikam neponáhľame. Ráno a večer si zuby umyjeme zubnou pastou, ale hlavné čistenie prebieha raz cez deň. A nikdy nie po jedle, ale minimálne 45 minút po. Na toto dosť dohliada manžel a vždy, keď chytíme kefky skôr do rúk nám kričí, že ešte neprešlo 45 minút 🙂 Po jedle si zuby vypláchneme len čistou vodou.

A čo na záver?

Touto cestou sa chcem poďakovať celému tímu Curaproxu, Modrému koníkovi za šancu a získanie novýh poznatkov, a veľké ĎAKUJEM patrí i MDDr. Adamovi Mikušovi, MUDr. Melánii Serafinovej a PhDr. Zuzane Serafinovej, PhD.

#test_curaprox

#test_curaprox3

Začni písať komentár...

Odošli