konik_testuje
    30. aug 2021    Čítané 2311x

    Skúsenosti Curaprox kids

    Detský svet je fascinujúci. Plný kúzelných bytostí: víl, drakov, princezien a škriatkov. Keď sa však jeden z nich nasťahuje do ich ústočiek, z rozprávky je razom strašidelný príbeh. Takými sú kazizúbkovia. Zlomyseľní nezbedníci, ktorým chutia sladkosti a zvyšky jedál v ústach. A keď sa im v ústach zapáči, narobia v nej poriadnu neplechu. Kazizúbkovia sú baktérie, ktoré obývajú ústnu dutinu a pri nedostatočnej ústnej hygiene spôsobujú nepríjemné zubné kazy či zápaly ďasien. Curaprox70 ale prichádza s partiou, ktorá každé ústočká zbaví týchto neželaných návštevníkov.

    Čo budeme testovať

    Čistota ústnej dutiny je, bezpochyby, veľmi dôležitá a rovnako dôležité je viesť deti k správnej ústnej hygiene už od útleho veku. Preto je tu Curaprox kids. Rad výrobkov pre deti, s ktorými bude čistenie zúbkov hračka. Udatnú dvojicu v boji proti zubnému kazu tvorí Zubná kefka Curaprox kids s 5 500 ultra jemnými a špeciálne skrátenými vláknami, ktorá je unikátnou kombináciou účinnosti, jemnosti a odolnosti. Je vhodná pre všetky deti od 4 rokov.

    Jej parťáčkou je Zubná pasta Curaprox kids v štyroch príchutiach, ktorá chránia zuby vďaka fluoridu, xylitolu a prírodným enzýmom. Neobsahuje penidlo SLS, umelé farbivá či parabény.

    Čisté zúbky sa nekazia, je preto dôležité z úst vyhnať škodlivé baktérie spôsobujúce zápaly ďasien či zubné kazy. S Curaprox kids to nebude žiaden problém.

    Koho hľadáme

    Ak si mamička štvorročného alebo staršieho dieťatka, pozitívna, kreatívna a hlavne, ak dbáš o dôkladnú ústnu hygienu seba aj detí, ak navyše rada fotíš a o svoje skúsenosti so zubnou kefkou a pastou sa s nami na Modrom koníku rada podelíš, hľadáme teba! Na tom, či poznáš značku Curaprox len z reklamy, alebo je tvoja obľúbená, vôbec nezáleží! 

    Ako sa zapojiť

    Ak by si aj ty rada testovala spolu so svojim drobcom zubnú kefku a zubnú pastu Curaprox kids, stačí, keď nám do komentára napíšeš, ako sa u vás doma staráte o zuby. Nezabudni napísať vek svojho dieťatka a pokojne pripoj aj fotografiu.

    Zapojiť sa môžeš do 5.9.2021. V priebehu týždňa vyberieme 3 mamičky, ktoré oslovíme internou poštou.

    Budeme sa tešiť na vaše komentáre! 🙂

    konik_testuje 

    anduci20
    Správa bola zmenená    11. apr 2019    

    Vedeli ste,že prvá návšteva zubného lekára sa doporučuje v 6 mesiacoch dieťaťa?

    No ja NIE.

    Vždy som mala domnienku, že v dvoch rokoch stačí (poviem vám ešte som s deckami nebola a to majú 3,5 a skoro 2 roky). Normálne sa hanbím po všetkých tých info, ktoré nám #curaprox dal. Veľká vďaka ešte raz.

    No, ale čo je DÔLEŽITÉ.
    Prvá návšteva je veľkým prínosom pre dieťa ako aj rodiča. Dieťa spoznáva okolie, personál, vybavenie, kreslo. Ukáže zúbky. Žiadne vŕtanie nebodaj trhanie zubov (z toho by malo traumu na celý život). Je to proste taká zoznamka, kým rodič sa dozvedá informácie ohľadom čistenia zúbkov a problémové miesta ktoré je potrebné sledovať a dočisťovať.
    Dočisťovanie zubov by malo trvať do 10 roku dieťaťa.
    Pri dočisťovaní detských zúbkov sú dôkladnejší muži (toto ešte musím vyskúšať) 🤔

    Vďaka #curaprox_vikend sme mali možnosť sa dozvedieť veľmi veľa užitočných informácií.

    Zďaleka to ešte nekončí.

    #test_curaprox3

    P. S. Už sme sa objednali k zubárke 😉

    vivi68
    26. apr 2017    Čítané 272x

    V Jasnej jasno s Curaprox

    "Ideme do Jasnej budúci víkend", vyhŕkla som na chlapa, keď prišiel domov z práce. Pozrel na mňa a nechápavo povedal:" Veď sme v nedeľu prišli."

    Večer pred odchodom hlásili v počasí sneženie. Ale ani to, že máme už na aute prezuté letné gumy nám neprekazilo plány na víkend s Curaproxom.

    Očakávania a myšlienky boli rôzne. Ale stále mi chodila po rozume jedna otázka. Čo nám budú 2 dni hovoriť o zuboch a umývaní?

    Po prechádzke a užívania si posledného snehu (teda mysleli sme si, že to bude posledný túto zimu :D ) sme čakali na stretnutie o 19:00. Naše prvé stretnutie s Curaproxom. Pri stole nás každú čakal balíček pre naše detičky podľa veku, kde si každý našiel to svoje.

    Po zoznámení, pokecaní sme sa vybrali spať a tešili sa na ráno, bo večerné stretnutie urobilo na mňa veľký dojem.

    Po raňajkách nás čakali prednášky a praktické cvičenia s MUDr. Adamom Mikušom, MUDr. Melániou Serafínovou a PhDr. Zuzanou Serafínovou. A čo sme sa naučili:

    • čisté zúbky sa nekazia,
    • sladkosti zúbky nekazia,
    • ako správne čistiť zúbky,
    • ako držať kefku,
    • netlačiť na kefku,
    • ktorá kefka je tá správna
    • aké kefky používať
    • zúbky sa neumývajú v kúpeľni ale napr. pri telke pri správach a mnoho ďalších rád

    3 mamičky sme mali so sebou aj naše polovičky a detičky. A keď sa to pani MUDr. Melánia Serafínová dozvedela, pripravila aj pre oteckov a detičky malé praktické cvičenie o čistení zúbkov. Pretože podľa pani MUDr. zúbky deťom lepšie dočisťujú oteckovia, ktorí ich čistia ako šróby (súčiastky) a nie ako maminky, ktoré ich zväčšia čistia ako keby umývali okná 🙂 .

    A ako motivujeme našu dcéru k umývaniu zúbkov?

    Kiki sa prvýkrát stretla so zubkou kefkou, keď mala cca 6-7 mesiacov, keď dostala hryzadlo od Curaprox, kde je na konci zubná kefka a odvtedy je zubná kefka jej kamarát. Každý deň si sadneme pred telku, pustíme si rozprávky a umývame si zúbky. Používa kefku small ale ešte radšej používa kefku single a medzizubné kefky. Keď si sama vyčistí zúbky, pokračujem v dočistení ja.

    Ako Vám pomáha single kefka, medzizubná kefka a detekčný roztok pri čistení zúbkov detí?

    Detekčný roztok som ja poznala z dentálnej hygieny, takže pre mňa to nebola novinka. Ale hneď ako sme prišli domov z Jasnej sme zúbky zafarbili aj Kiki a ukázala som jej, kde má zúbky zle vyčistené a kde ich musíme čistiť lepšie. Detekčný roztok používame cca raz za 2 týždne aby sme videli, kde robíme chyby.

    Popíšte nám ako vyzerá čistenie zúbkov so zubnými kefkami u Vás doma.

    Toto som už popísala vyššie, že u nás čistenie zúbkov prebieha pri telke, keď máme dostatok času a keď sa nikam neponáhľame. Ráno a večer si zuby umyjeme zubnou pastou, ale hlavné čistenie prebieha raz cez deň. A nikdy nie po jedle, ale minimálne 45 minút po. Na toto dosť dohliada manžel a vždy, keď chytíme kefky skôr do rúk nám kričí, že ešte neprešlo 45 minút 🙂 Po jedle si zuby vypláchneme len čistou vodou.

    A čo na záver?

    Touto cestou sa chcem poďakovať celému tímu Curaproxu, Modrému koníkovi za šancu a získanie novýh poznatkov, a veľké ĎAKUJEM patrí i MDDr. Adamovi Mikušovi, MUDr. Melánii Serafinovej a PhDr. Zuzane Serafinovej, PhD.

    lenocka1984
    25. apr 2017    Čítané 1564x

    Ako naučiť dojča čistiť si zúbky

    Dojča sa hovorí bábätku do jedného roka. Je vôbec možné také malé dieťa naučiť čistiť si zúbky samé? Tu je dôkaz!

    No dobre, nebolo to skutočné čistenie, ale na začiatok dobré, nie? Počas víkendu s Curaproxom sme sa okrem starostlivosti o vlastný chrup, dozvedeli veľa aj o tom, ako sa starať o zúbky svojich detí. V mojom prípade o dve malé perličky mojej 8-mesačnej dcérky Amálky. Tie správne návyky, ktoré budú mať vplyv na jej úsmev neskôr, jej začíname budovať už teraz. Dúfam, že nasledujúce informácie vám pomôžu pri starostlivosti o zúbky toho vášho dojčiatka. 

    U nás má večerné čistenie zúbkov na starosti Dede. Amálka totiž zatiaľ delí svet na dve časti: MAMA - to som ja a DEDE - to je všetko ostatné. Dede je napríklad ryža, ktorú vie päť minút skúmať a podávať si ju z prstíka na prstík. 

    Plyšový macko je Dede, pohľad z okna je Dede, a ten najobľúbenejší Dede je ocko. Ten sa snaží vyťažiť čo najviac z jednej či dvoch hodín, ktoré mu na Amáločku po práci zvýšia a preto sa dobrovoľne prihlásil ju nie len večer kŕmiť a striedavo kúpať, ale vzal si na zodpovednosť aj jej mini dentálnu hygienu. Nielenže ma tým odľahčil, ale zároveň vidím, aký pozitívny vplyv to má na ich spoločný vzťah. 

    My sme už CuraKid kefku mali doma aj predtým, ale symbolicky sme jej ňou prešúchali tie dva malé zúbky len každý druhý deň. Nová kefka, ktorú sme dostali na testovanie, má o niečo kratšie vlákna a tak sa s ňou vieme lepšie dostať tam, kam chceme. Naučila som sa, že aj takémuto bábu treba šúchať zúbky aspoň raz za 24 hodín, aby sme rozrušili vrstvu zubného povlaku a nemusíme sa obmedzovať len na večerné čistenie. Podľa dentálnej hygieničky je občas dobré vytrieť pusinku vlhkou gázičkou, keďže povlak sa usádza aj na slizniciach. Sliny sú super v tom, že neustále obmývajú zúbky, ale na odstránenie povlaku samé nestačia (spomeňte si na môj príklad s Domestosom z predchádzajúceho blogu!) A už vôbec nie, keď vyjdu horné zúbky, na ktoré nahromadené sliny kvôli gravitácii nedočiahnu.

    Amálka neplače, keď jej dávam kefku do úst, ale keď jej ju z nich vyberám. Je jej príjemná, lebo je potiahnutá mäkkou gumou (s trblietkami!). 4260 mäkkých štetiniek jej jemne masíruje ďasná. Určite zaberá aj to, že občas vidí "hrať" sa s kefkou v ústach aj mamu. Odtajnila som svoje záhadné čistenie zubov v uzavretej miestnosti a začala som si čistiť zuby aj pred ňou - kým je ešte hore. Deti vraj opakujú, čo robíme. No pri pomyslení na to, koľkokrát ma Amálka vidí ťukať do mobilu sa len modlím, aby to nebola tak celkom pravda. 

    Na školení nám zubná hygienička hovorila príhodu, ako jeden chlapček doma proaktívne pobehoval s kefkou v ústach, spadol a s prerazeným hrtanom skončil v nemocnici. Hm, toto asi nie je najlepší spôsob, ako dostať deťom čistenie do krvi, iba ak doslovne. Amálke teda podávam kefku, len keď sedí a samu ju vtedy radšej nenechávam. 

    Pýtala som sa aj na pastu. Tak na tú máme čas, kým sa ju nenaučí vypľúvať. Mamičky, ktoré máte väčšie deti už viete, kedy to je, ja som sa dočítala, že zhruba okolo troch rokov. Minulý týždeň som teda zašla do Smile Shopu a kúpila pastičky Edel White aspoň synovi mojej kamarátky na narodeniny. Sú v siedmych rôznych príchutiach a neobsahujú SLS (Sodium Laureth Sulfate) ani umelé farbivá. Už sa neviem dočkať, kedy do nich dorastieme aj my.

    Druhý produkt, ktorý sme testovali na vlastnej koži (vlastne ďasnách) a to už dávno pred Curaprox víkendom, je hryzadielko Curaprox Baby. Nie je to najlacnejšia záležitosť, ale ja som si ho zadovážila v jednom balení s CuraKid kefkou a vyšlo to tak o pár eur výhodnejšie. Tu je naša zbierka hryzadielok, ktoré familiárne voláme "kusátka".

    Kusátko kravička Amálku zaujímalo hlavne, keď nemala žiadne zúbky. Hrká, má drsný povrch, ale podľa mňa je príliš tvrdé a ten plochý tvar sa mi nezdá najpohodlnejší pre uchopenie detskou rúčkou. To modré napravo je tiež príliš placaté a ploché výrastky ju zaujímali tak do piatich mesiacov. Teraz jej ho prikladám na očká a hráme sa, že je to škraboška. Amálka má z toho veľkú zábavu a ja tiež. Ružové s náustkom bolo tiež fajn, kým bola malinká, lebo presne kopíruje jej drobnú čeľusť. Ale teraz sa mi tie masážne výrastky zdajú krátke a keď jej rástli zúbky, vôbec nepomáhalo.

    Pomáhalo nám práve hryzadielko Curaprox, lebo má gumené štetinky o niečo hrubšie aj dlhšie, takže jeho hryzením Amálka cítila úľavu od bolesti.

    Vidieť, že má prešpekulovaný tvar, ozaj sa jej dobre drží a kuše rada aj do rukoväte. Hrkálka je bonus, ktorý ju zabaví na ďalších päť minút. Inak je mi stále záhadou, ako to, že sa tam tie guličky tak zvláštne trasú - môže slúžiť aj ako antistres pomôcka pre dospelých. 🙂 Tie prisvitné "výrastky" nie sú iba na krásu. Sú to také tvrdé vsadené korálky, ktoré podporujú masáž ďasienok. Kým Amálka nemala skoordinovanú motoriku, mala som obavy, že sa s tou kefkovou časťou pichne do očka, lebo hoci je mäkká, dosť vyčnieva. Ale nestalo sa. Keď rástli prvé zúbky, do chladničky sme dávali všetky hryzadielka. Musím objektívne zhodnotiť, že chlad si najdlhšie udržalo to tyrkysové, v ktorom je voda. Tá má ale svoju váhu a preto jej dodnes vypadáva z ruky. 

    Či už by som dostala jedno hryzadielko od Curaproxu zadarmo alebo nie, musím uznať, že malo a stále má u Amálky najväčší úspech. Tiež mám istotu, že materiál, z ktorého je vyrobený, je nezávadný. Za niektoré hryzadielka, čo sme dostali do daru by som ruku do ohňa nedala (aj keď boli darované z lásky). Tie štetinky na hryzadielku Amálku pripravili na pocit kefky v ústach parádne. 

    No a naša duda - to je samostatná kapitola. Od malička som jej občas dala cumlík, keď plakala (a nemalo to žiaden vplyv na jej prisávanie). Rýchlo som podľahla čaru stajlovať bezbranné dieťa a začala sa zo mňa stávať dudová shopoholička. Nemáme ich zas toľko, určite ste na tom mnohé aj "horšie". Ale keď som videla nejaký cool cumlík, proste som si nemohla pomôcť. Je to neskutočný doplnok a keby sa dalo, nosím ho aj ja! (konkrétne tento komiksový)

    Ale v Jasnej mi Curaproxáci opäť pripomenuli, že cumlíky sú nezdravé a môžu mať vplyv na nesprávny rast zúbkov dieťaťa. Nemám rada, keď mi je niečo len tak zakázané a neviem prečo - to asi nikto. Stomatológ na školení nám vysvetlil, že keď má dieťatko v puse často cumlík, a saje ho, podnebie sa mu formuje do vysokej klenby, čo spôsobuje, že sa čeľusť vpredu zúži a zúbky nasmerujú dopredu. Nechcem, aby také mala aj Amálka!

    Takže hoci je jeho dizajn na mňa trošku sterilný, existuje v troch farbách a minimalizmus je dnes IN. Čo je však IN ešte viac je zdravie našich detí. Myslím, že o žiadnom cumlíku sa nedá hovoriť, ako o zdravom, ale Curaprox môžeme volať zdravšou variantou. Má plochú špičku akoby s krídelkami, ktorá necháva dostatok miesta na vývoj podnebia (Amálka, zvykaj si, s krídelkami sa o pár rokov ešte stretneš). My máme tú strednú veľkosť.

    Krídelká tlačia na strany čeľuste a tak sa aj zubný oblúk vyvíja správne a nezužuje sa. Jemná perforovaná silikónová membrána sa pohybuje ako dieťa saje a má evokovať skutočný prsník. Uľahčuje tak prirodzené prehĺtanie a správne dýchanie. To všetko znie pekne, ako z letáku, ale aké sú naše skúsenosti po dvoch týždňoch?

    Na začiatku ho hrýzla z každej strany vrátane štipca, len aby si ho nemusela nechávať v ústach. Nezaspáva s cumlíkom každý deň, ale keď to na ňu príde, pýta si svoju starú dudu. Nemohla som sa neusmievať, keď som ju minule pozorovala v spánku, ako sa so zavretými očami snaží nahmatať svoj cumlík a poslepiačky si ho zasunie do pusy. Šikovná. Ale mama je ešte šikovnejšia a podsunula som jej tam Curaprox. Potvorka sa oklamať nedala a vypľula ho, pričom zúfalo pokračovala v hľadaní svojej starej dudy. Cez deň s ním už nemá problém a mne sa zdá strašne roztomilé ako jej cez priesvitný stred vidím až do pusinky. Včera mi prvý raz konečne zaspala žužlajúc Curaprox. Dala som jej totiž na výber dva cumlíky: Curaprox napravo a Curaprox naľavo. 

    Viem, že keď sa naučí byť bez cumlíka, bude to úplne naj, ale mne za tým bude aj trochu smutno. Od kedy sa narodila - nie, odkedy som vedela, že je v brušku - som si zaumienila užívať si úplne každý deň s ňou a so všetkým, čo materstvo prináša. A to, za čo som vďačná najviac je, že sme všetci zdraví. Nie vždy to máme vo svojich rukách, ale v prípade nášho chrupu a zúbkov našich detí nemôžeme zodpovednosť presmerovať na nikoho iného, okrem seba. Buďme teda zodpovedné matky a naše dcéry a synovia sa nám raz poďakujú. Nie len za sexi úsmev, ale aj lepšiu životnú úroveň. Vedci z Kolumbijskej univerzity v roku 2007 totiž dokázali, že ľudia s kvalitným chrupom zarábajú o 4% viac! 

    lenocka1984
    20. apr 2017    Čítané 1015x

    Prečo je Curaprox iPhonom medzi kefkami?

    Paradoxom je, že na víkend s Curaproxom som sa dostala, i keď na Modrom Koníku nie som aktívny prispievateľ (zato som veľmi aktívna nakupujúca!!) a do žiadnej inej testovacej akcie som sa predtým nezapojila.

    Keď mi oznámili, že cestujem do Jasnej, veľmi som sa potešila. No bola som si vedomá, že na Curaprox produkty našu rodinu už presviedčať netreba, lebo máme doma takmer celý ich arzenál. Keď som si čítala harmonogram prezentácií, dosť som nechápala, o čom chcú prednášať 10,5 hodiny.

    O čistení zubov, ktoré trvá 5 minút??

    Po príchode do štvorhviezdičkového hotela v krásnom prostredí, sme sa zoznámili s veľmi milými a profesionálnymi organizátormi aj s účastníčkami navzájom. Tri z nás si so sebou doniesli aj manžela a dieťa a boli sme plné očakávaní, ako to bude prebiehať. 

    Prednášky sa striedali s praktickou inštruktážou a na moje prekvapenie, nenudila som sa ani minútu. Dokonca bolo informácií toľko, že nám nestačil ani časový limit. Prezentácie viedli zubní lekári a dentálna hygienička, ktorí síce spolupracujú s Curaproxom, ale ani náhodou nám netlačili do hlavy kaleráby v snahe čo najviac ich produkty spropagovať. 

    Nebolo to len o ďeťoch, ako som si myslela.

    Prvý deň sme sa zamerali na vlastné čistenie zubov, o ktorom som si do tej chvíle myslela, že na ňom nie je čo vylepšovať. O tom, že kefka Curaprox je iPhonom medzi kefkami, som vedela už pred tým. Nie(len) pre svoj švajčiarsky pôvod alebo coolový dizajn. Spĺňa totiž atribúty správnej kefky tým, že má malú hlavičku, zarovnané štetiny, ktoré sa dostanú všade, ich správnu hustotu a mäkkosť. Lenže načo je vám iPhone, keď neviete sťahovať apky? Na telefonovanie a smskovanie by vám stačila aj stará Nokia 3310! A tak som aj ja tento víkend s hrôzou zistila, že si 32 rokov čistím zuby síce s dobrým nástrojom, ale zle. Pre mnohé z vás to možno nebude žiadna novinka, ale ja som robievala nasledovné chyby:

    1. Drhla som si hlavne žuvacie plôšky. Ďasná sa mi darilo elegantne krúživo obchádzať a už vôbec som nevenovala pozornosť priestoru pol milimetra pod ďasnom, kde sa zubný povlak usádza tiež. Pritom správne by mala byť kefka spolovice na ďasne a spolovice na zube.
    2.  Keď hovorím drhla, tak drhla. Na ranné rýchločistenie sme si s mužíčkom zaobstarali elektrickú zubnú kefku, ktorá si to odkefuje za nás, ale večer som dala do čistenia všetku silu, preto moja kefka po mesiaci vyzerala ako "ryžák" na vaňu! A to je tá tvrdšia varianta s 3960 štetinkami. Obaja sme aj vďaka tomu skvelí adepti na ustupovanie ďasien - paradentózu. 

       3. Na medzizubné priestory som používala len niť. Zuby mám kvôli úzkej     klenbe dosť natesno, preto sa to väčšinou nezaobišlo bez krvi. O medzizubnúch     kefkách som si myslela, že sa používajú len na vyťahovanie hovädzieho spomedzi     stoličiek, vôbec som nevedela, že kefka má prejsť celá dnu a von do všetkých tých     trojuholníčkov, ktoré máme medzi zubami pri ďasne. Kvôli krvácaniu som túto     procedúru zredukovala na sviatočnú. Až tu som sa dozvedela, že krv mi ide práve     preto, lebo obsahuje protilátky, ktoré ničia nahromadené baktérie v mojich panensky     nepoškvrnených priestoroch. 

    (Ak sa chcete spýtať, čo sú tie moje "výrastky" na zuboch, ako to nazvala kočka, ku ktorej som chodila na nechty, predbehnem vás. Sú to tzv. attachmenty na neviditeľný strojček Invisalign, ktorý nosím)

        4. Držala som kefku v ústach ako dieťa lyžicu, keď sa učí jesť. Kefka sa má     držať ako pero v mieste jej zakrivenia alebo ako husľový sláčik. Zabráni sa tak     prílišnému tlaku a úchop bližšie pri hlavičke nám umožnuje lepšiu koordináciu     pohybov v ústach. 

        5. Zuby si umývam v kúpelni. A ešte k tomu postojačky! Že čo je na tom zlé? No v     princípe nič, ale komu sa chce stáť a kukať do blba viac ako 2 minúty? Na make-up     mám vyhradený toaletný stolík s pohodlnou stoličkou, no pri čistení chrupu stojím jak     za trest. A ako si neviem namaľovať oči bez zrkadla, tak si bez neho neviem ani umyť     zuby. Podvedome sa venujem najviac tej časti sánky, ktorú vyškerená vidím v zrkadle. 

        Od teraz je moja výbavička bohatšia o single kefku, "medzizubky" a 3960-ku som     nahradila 5460-kou, prípadne ešte mäkšou Smartkou, ktorá má až 7600 štetín. Vďaka     Zubnej karte mám navyše na Curaproxky zľavu. S čistením sa zabávam pred telkou     počas filmu. Cítim sa vtedy taká efektívna!

        6. Nikdy som nebola u dentálnej hygieničky. Skrátenú verziu hygieny mi vždy     urobil môj zubár štýlom obúchanie zubného kameňa, o správnom čistení ma však     doteraz nikto nepoučil (okrem reklám z telky, pričom každá hlásala niečo iné).

    Vďaka Curaprox víkendu som sa dozvedela aj veľa zaujímavostí a som vďačná, že sa im podarilo vyvrátiť niektoré zaužívané mýty:

    • Pasta ani ústna voda zuby nečistí. Keď "opečiatkujete" záchod, nevyčistí to ani Domestos, ani zavesný osviežovač sám o sebe. Musíte predsa len vziať tú kefu a pošúchať. Trošku nechutné prirovnanie, ale aj zubný povlak odstránite primárne mechanicky. Aj taká dentálna niť z neho odstráni len 4%. Pasta aj voda majú svoj význam, ale v boji s povlakom sú len deodorantami.
    • Po chorobe meniť kefku netreba. Baktérie bez tepla a vlhka zahynú, takže ak ju opláchnete pod čistou vodou a nezakryjete vlhkú krytom, pri ďalšom použití ju považujte za sterilnú.
    • Fluór a fluorid (sodný) sú dve rozdielne veci. Fluorid sa pridáva v malom množstve do pást a v niektorých amerických štátoch aj do pitnej vody - preto majú amíci taký oslnivý chrup. Aj u nás bola snaha vodu fluorizovať, no v roku 1988 sa od toho upustilo, keďže to nebol najlacnejší špás a aj zo zdravotných dôvodov, keďže vraj spôsoboval demenciu. Chcela som povedať, že Američania sú dôkazom, že ju nespôsobuje, ale zahryzla som si do jazyka, keď som si spomenula, koho si práve zvolili za prezidenta. Fluór je normálne jed, no anióny fluóru sú našou sklovinou srdečne vítané napríklad v minerálnych vodách.
    • Nečistite si zuby hneď po sladkom, či kyslom. Sklovina je mierne rozleptaná a náchylná na poškodenie mechanickým šúchaním viac, ako keď hodinku počkáte.
    • Zápal v ústach (stačí, že mi krvácali ďasná, lenže ja som mala aj hnisavé ložisko pri zube, kým mi ho nevytiahli) nabudzuje imunitný systém a môže spôsobiť problémy s cievami, ischemickú chorobu srdca a dokonca až infarkt. Žial s arytmiou mám osobnú skúsenosť a som rada, že spojenie so zubami sa potvrdilo aj vedecky. Po vytrhnutí zuba pominula.
    • Škrípanie zubami je kompenzácia stresu. Takže keď bude môj drahý nabudúce vŕzgať, miesto ccc-kania ho opusinkujem.
    • Výborná správa: ak si po jedle nemôžeme vypláchnuť ústa vodou, pre sklovinu dobré pH má aj pivo!
    • V noci sa nám tvorí o 2/3 slín menej. Preto mám mláku na vankúši, len keď si podriemem cez deň v tandeme s bábätkom. 

    Ups, bábätko! Keďže je to portál pre mamičky, asi ste čakali nejaké info o starostivosti o bejby-zúbky. Budú, aj recenzia z testovaných produktov bude, ale až nabudúce, lebo toto som si jednoducho nemohla nechať len pre seba 🙂

    dakota1978
    20. apr 2017    Čítané 411x

    Zachovať si vlastné zuby po celý život

    Hneď na úvod chcem poďakovať Modrému koníkovi a firme CURAPROX za možnosť zúčastniť sa veľmi odborného a názorného školenia. Možno sa vám bude zdať, že tá veta je iba fráza, ale ubezpečujem vás, že to tak nie je. Ešte nikdy som sa nezúčastnila takého to školenia - iTOP (individuálne trénovaná orálna profylaxia podľa Jiřiho Sedelmayera).

    Odborníci na slovo vzatý, MDDr. Adam Mikuš, MUDr. Melánia Serafinová, MUDr. Zuzana Serafinová, nám nie len prednášali, ale aj názorne ukazovali a učili nás starať sa o svoj chrup.

    iTOP - Cieľom techniky iTOP je zachovať si vlastné zuby po celý život.

    Ale začnime od začiatku.

    Modrý koník spolu s CURAPROX si vybral skupinu mamičiek, na víkendové školenie v hotely Družba v Jasnej v Demänovskej Doline. Ubytované sme boli naozaj dobre, ale keďže témou školenia nebol hotel 🙂 Budem sa venovať vo svojej recenzii CURAPROX.

    Balíčky produktov značky CURAPROX sme dostali pre naše deti, podľa veku dieťaťa a každá rovnaký balíček pre seba.

    Dostali sme aj brožúry ku každému produktu. To veľmi oceňujem. Doma som si mohla prečítať o všetkých produktoch a požičať brožúry rodine. Vďaka školeniu a preštudovaniu si brožúr viem, že zubné kefky CURAPROX majú namiesto štetín patentované vlákna Curen. Sú nenapodobiteľné svojou jemnosťou a šetrnosťou. Čistia dokonca aj ďasnové žliabky bez toho, aby ich zraňovali. V porovnaní s obyčajnou zubnou kefkou majú CURAPROX desaťnásobne vyšší počet vlákien.

    Zubná kefka CURAPROX je:

    - jemná - vďaka vláknam Curen

    - čistí ďasnové žliabky bez poškodenia

    - efektívna čistiaca plocha vďaka hustému rozloženiu vlákien Curen

    - dosiahne všade - vďaka kompaktnej a mierne zahnutej hlavičke

    - osemhranná rukoväť pomáha dodržiavať pri čistení správny uhol

    V ústach máme baktérie celý život. Hneď keď sa nám prerezáva prvý zúbok, vykukne sklovina, hneď sa na nej usadí prvá baktéria a potom druhá. Na zuboch máme povlak a čím bude hrubší, čím ho bude viac, tým viac nám bude robiť starostí. Preto sa čistením zubov, snažíme mať povlak pod kontrolou. Zubný povlak nám spôsobuje zubný kaz a zubný kameň. Ak chceme mať zúbky čisté od povlaku, musíme si ich raz denne poriadne vyčistiť. Áno stačí len raz denne.

    Stačí nám na to jednozväzková kefka. Poviete si :"Jednozväzková kefka? Je to vôbec kefka?" Jasné že je! S jednozväzkovou "single" zubnou kefkou si vyčistíte každý jeden zub jednotlivo - zúbok po zúbku a tak sa zbavíte zubného povlaku, resp. s jednozväzkovou zubnou kefkou - single 1006 CURAPROX dočistíte zúbky svojim deťom. CURAPROX single 1006 jednozväzková zubná kefka je vyvinutá pre sólo techniku podľa Jiřího Sedelmayera. Dĺžka zväzku s vláknami je 6mm. Používanie single 1006 je veľmi jednoduché, je jedno či budete zúbok čistiť krúživým pohybom, alebo zhora nadol, alebo zľava doprava hlavné je vyčistiť zúbok od zubného povlaku. Zoberiete si single 1006 pohodlne sa usadíte dámy, či už pri čítaní zaujímavej knihy, sledovaní obľúbeného programu či čítaní si Modrého Koníka a čistíte si jeden zúbok za druhým. Každý zúbok by sme mali prejsť 5x. Veľmi dôležitá je kontrola povlaku jazykom. Ak už necítite žiaden povlak na zúbku - zúbok je čistý. Vďaka sólo technike si môžete šetrne a hlavne dokonale vyčistiť každý jeden zub a zároveň sa postarať o ďasnový žliabok tým najlepším možným spôsobom.

    Jednozväzková single kefka je:

    -jemná k okrajom ďasien

    - vlákna Curen s dokonalým okrúhlym zastrihnutím

    - ideálna na Sedelmayerovú sólo techniku

    Moje deti si s jednozväzkovou zubnou kefkou čistia bez stresu, pomaly a dôkladne zúbky pri hre, či pri pozeraní obľúbenej rozprávky v telke. Už teraz viem čo dám deťom do ruky, pri dlhšej ceste autom. Jasné že single kefku! 🙂

    V mojom balíčku som našla aj zubnú niť.

    Už roky používam zubné nite, mám rada ten pocit čistých medzizubných priestorov. V balíku som mala voskovanú dentálnu niť s mentolovou príchuťou. Jej dĺžka je 50 metrov, takže vám balenie dlho vydrží. Voskovaná dentálna niť v modrom obale je veľmi porovnateľná s dentálnou niťou, ktorú som používala doteraz, až na tú jemne mentolovú príchuť. Na testovanie som mala možnosť použiť aj teflónovú dentálnu niť a to je už čo povedať 🙂 . Teflónová dentálna niť prechádza veľmi ľahko medzi zúbkami. Je to vďaka teflónovému povrchu. Na rozdiel od voskovanej dentálnej nite teflónová dentálna niť má páskový tvar a je extrémne odolná voči pretrhnutiu. Dĺžka v balení je 35 metrov. Ja sama už inú, ako teflónovú dentálnu niť nebudem používať. Netušila som, že hoc je páskového tvaru môže byť taká účinná. Manipulovalo sa mi s ňou jednoduchšie, ako s voskovanou dentálnou niťou kruhového - klasického tvaru. V balíku som mala ešte šabličky - je to vlastne zubná niť a špáradlo v jednom. Vynikajúca pomôcka pri cestovaní. Vyskúšali si ju aj deti, ale tu treba dávať veľký pozor, aby sa deti neporanili. Ak použijú veľký tlak , môžu si poraniť ďasná.

    Z môjho pohľadu je bezpečnejšie pre deti používať medzizubné kefky.

    Medzizubné priestory tvoria až 30% z povrchu zubu, ktorý treba pravidelne čistiť. Správna veľkosť medzizubnej kefky úplne vyplní priestor medzi zubami, odstráni zubný povlak z každého kritického výklenku a okraju ďasien. Šetrne a účinne. Správnu veľkosť medzizubnej kefky Vám dámy a vašim deťom odporučí vaša dentálna hygienička. Používanie medzizubnej kefky je - nie len jednoduché, ale hlavne veľmi dôležité. 8 z 10 zubných kazov vzniká v medzizubných priestoroch. Zamysleli ste sa, prečo trpia zubnými kazmi aj ľudia, ktorí si zuby pravidelne čistia? Za vznik väčšiny kazov je zodpovedná potrava zachytená v medzizubnom priestore. Tieto medzery však so zubnou kefkou nevyčistíte. Dôkladne sa to dá vyčistiť, len s medzizubnou kefkou.

    Ako motivovať dieťa k správnej starostlivosti o chrup. Veľmi dôležité je starať sa o ústnu dutinu dieťaťa hneď od narodenia. Vytierať ústnu dutinu vlhkou gázou. S prvým zúbkom začať používať vhodné kefky. Ja som takto postupovala a moje deti starostlivosť o chrup berú, ako samozrejmosť. Nemusím ich naháňať, aby si išli umyť zúbky, je to ich neodmysliteľná súčasť dňa. Musím, ale prezradiť, že pri umývaní zúbkov deťom pomáhajú aj Lili a Lolo - rozkošné plyšové hračky. Oceňujem, že hračky sú dievčatko a chlapček.

    V detskom balíčku som mala aj detekčný roztok. Super vec 🙂 Deti sa mi predbehujú kto bude mať čistejšie zúbky. Detekčný roztok, alebo tabletky odporúčam všetkým. Je to vyhľadávač zubného povlaku. Starý povlak zafarbí na modro a nový do ružova. Čím svetlejšie zúbky ostanú, tým sú čistejšie. Toto moje deti milujú.

    Moje deti používajú zubnú kefku CURAPROX smart. Jej výhody sú, že má malú hlavičku a ultra jemné vlákna. Má osemhrannú rúčku pre šikovné uchopenie a jednoduchšiu orientáciu pri čistení zúbkov. Má 7600 jemných vlákien, preto je citlivá a šetrná k ďasnám, zároveň však veľmi účinná. Veľmi husté vlákna sa postarajú o dokonalé odstránenie zubného povlaku a malá hlavička umožní prístup aj na menej prístupné miesta.

    Po absolvovaní školenia iTOP si u nás doma deti umývajú zúbky takto:

    - ráno si deti na kefku CURAPROX smart nanesú zubnú pastu. Množstvo zubnej pasty nie ako hrášok, ale ako šošovička.

    - krúživým pohybom bez tlaku si deti krásne vyčistia zúbky a ja im ich dočistím

    - poobede pri telke si zoberú deti CURAPROX single zubnú kefku a čistia si zúbky, keď už nevládzu 😉 alebo sa im nechce pomôžem im ja alebo otecko. Veľmi dôležitá je kontrola povlaku jazykom. Ak už necítia žiaden povlak na zúbku - zúbok je čistý

    - večer opakujeme postup z rána 🙂

    A na záver chcem napísať, že kto raz vyskúša zubnú kefku CURAPROX, už nikdy si nebude chcieť čistiť zuby inak a je to presne tak, lebo u nás doma už inú značku zubnej kefky nenájdete. 

    1mirka1
    20. apr 2017    Čítané 138x

    ITop mi zmenil myslenie

    Už na začiatku pripravované testovanie s Curaproxom bolo veľmi zaujíme a dosť v hádankách, písalo, že bude nie hocijaké testovanie. Bude to niečo nevídané, neslýchané.

    Boli aj viac krát dané idície: "Pri tomto testovaní vám nič nebudeme posielať", bude to pecka.

    Keď som sa prihlásila do testovnia s myšlienkou, ak by to vyšlo, krpec sa zblázni od radosti. Keď som dostala IP, že som pobyt vyhrala a pobyt sa koná bez detí, obliala ma horúčava, toto pochopia len mamičky, ktoré sú odkázané samé na seba. Všetko som rozdýchavala, veľa krát a nakoniec som to pochopila. Je čas a možnosť si oddýchnuť, prečo to neprijať!!!

    Príhlásila som sa s malou dušičkou s myšlienkami:

    - kto tam bude?

    - ako tam bude?

    - čo budeme robiť ?

    - čo za to budú chcieť?

    a ženská logika, ktoré mamičky tam budú, veď sme na MK🙂 Nič v zlom 🙂

    Neuveríte, ale celý čas som na to myslela, až kým som na recepcii nedostala číslo izby 312 🙂

    Moja šťastná 12 je tam, bude fajn 🙂 Moji chlapi ako ma priviezli, malý veľký kontrolór prekontroloval, povyzvedal a pri lúčení keď už odchádzali aj slzička bola.

    Večer o 19 hod začínal pogram s predstavením a večerou, povedali nam presný

    program školení na sobotu a nedeľu,  ktorý začínal po raňajkách o 9 hod a končil v nedeľu o 13, 30 hod. Tak ako spoločnosť Curaprox si nevedela predstaviť, že nám pošlú produkty domov ja som si po víkende nevedela predstaviť ako napíšem túto recenziu.

    A keď už od začiatku toto testovanie bolo niečim zvláštnym a hlavne iným, zvolila som aj ja inú formu recenzie, formou albumu.

    Album som nazvala Vikend s Curaproxom za odmenu alebo za trest...

     https://www.modrykonik.sk/blog/1mirka1/album/vikend-s-curaproxom-za-odmenu-alebo-za-t-774evj/

    Víkend s Curaproxom zo začiatku bol pre mňa veľkým orieškom a pripisovala som to skôr ako za trest ale musím napísať,  že najmilším prekvapením za veľmi dlhé obdobie.

    Ako prvá som mala pochybnosti a nevedela som si predstaviť celé dni sedieť v školiacej miestnosti a počúvať v mojich rokoch ako sa čistia zuby, smiešne a tak veľa z vás aj

    reaguje.

    Ešte k tomu dať prednosť pred rodinou a cez víkend. Ale stačí tri dni a zmenila som pohľad, myslenie na čistenie ustnej dutiny. Mojou najväčšou radosťou bolo že môj syn "puberťák" to pochopil. Takto som ho našla pri učení🙂  Pochopila som,  že víkend s Curaproxom bol za odmenu!!!

    Keby sa ma teraz niekto opýtal, či by som do toho opäť šla,  áno a veľmi rada ale priznám sa, že aj s rodinkou by to bolo oveľa zaujímavejšie a veselšie. Aby sami zažili tie nabúchané informácie, inštruktáže aké sme dostali aj my.

    Milé mamičky moja recenzia je v spomínanom albume, ako sa hovorí, lepšie raz vidieť ako stokrát počuť, fotky, linky, komentáre sú veľmi užitočné vo väčšom množtve. Pod každou fotkou nájdete časť informácii, ktoré sme sa my naučili, dozvedeli, píšem časť lebo všetko nie je ani možné opísať a dať do recenzie. Album ponechám na stálo, lebo toľko užitočných informácii, je dobré mať po ruke. 

    Týmto chcem od srdca podakovať MK za výber mňa ako aj ostatných mamičiek, ktoré boli súčasťou, netuším do teraz ako nás vyberali ale taká užasná skupinka

    z MK sa len tak nevidí 🙂

    Ďakujem za užasné pripravené školenie Lucii Rabatinovej, ďakujem za super, mega školenie, MDDr. Adamovi Mikušovi, MUDr. Melánii Serafinovej a PhDr. Zuzane Serafinovej, PhD.

    Ďakujem!!!

    PS:  Keďže veľa cestujem a mám album o miestach ktoré stoja za pozretie, pripravím fotky aj z hotela Družba, Jasná, Demänovská dolina,  ktorý stojí za povšimnutie, hlavne pre rodinky s deťmi.

    #test_curaprox
    Moja hlavná vďaka patrí tímu za Curaprox-Lucii a Alicke,skvelému detskému doktorovi Adamovi Mikušovi a doktorkám Serafinovým
    a v neposlednom rade MK za výber. 👏

    anka2103
    19. apr 2017    Čítané 382x

    Víkend na nezaplatenie

    Určite si poviete: "Baby išli na výlet a teraz nám chcú podhodiť marketingový ťah a navyše im išlo len o ten wellness." No nebolo to vôbec len o tom a navyše ísť od malých detí nie je tak, ako si prvotne predstavujete.

    Skúste si potom spraviť doma nejaký týždenný test a samé sa presvedčíte, či vám tieto informácie aj k niečomu boli. Veľa z vás si povie, že v dospelosti si už azda viem umývať zuby. Presvedčili sme sa mnohé, že nie.

    Samozrejme a oni to už vedia, no ešte raz sa chcem poďakovať celému tímu Curaprox, lekárom a tímu Modrého koníka za túto skvelú možnosť naučiť sa pre mňa tak veľa.

    ĎAKUJEM zo ❤

    Keď som prišla na hotel, celý čas som sa zamýšľala nad tým, čo ma môžu ešte teraz v dospelosti naučiť v starostlivosti o zuby. Veru, ani ďalšie 3 dni by mi nestačili. Bola to tak dobrá prednáška a čo je hlavné, aj s názorným nácvikom, a myslím, že hovorím za všetky baby - aj wellness, čo sa nám posunul kôli tomu, že sme skúmali nové informácie - to žiadnej z nás nevadilo.

    Zuby

    Budem sa vám snažiť vysvetliť správnu techniku čistenia zubov.

    ČISTIŤ NEZNAMENÁ UMÝVAŤ!!!

    • Čistý zub sa nekazí.
    • Čistia sa samostatne horné a samostatne dolné zuby.
    • Veľa povlaku sa tvorí v ďasnovom žliabku.
    • Povlak potom produkuje zápal.
    • Iba mechanickým čistením sa vyčistia zuby, ďasná nie.
    • Ak si myslíte, že pasta vám zuby dočistí, tak ste na omyle. 
    • V podstate nieje vôbec potrebná, len v niektorých prípadoch, alebo pre sviežejší dych.
    • Viete aké je skvelé nečistiť si zuby v kúpelni?
    • Myslíte, že si robím srandu? Tak to ani náhodou.
    • Ráno sa človek ponáhľa do práce a večer je zas unavený, tak to nie je pre zuby to pravé, pretože na najdôležitejšie miesta už nezostáva čas.
    • Na fotke je krásne ukázané, aká kefka je najvhodnejšia pre správne čistenie.

    Zubná kefka musí byť:

    • Mäkká
    • Hustá
    • Rovno strihaná
    • S malou hlavičkou

    Trošku si to rozoberieme.

    • Mäkká - laicky to prirovnám k autu. Ani auto nebudete umývať s drsnými kefami, aby sa Vám nezničil lak - v našom prípade zubná sklovina.
    • Hustá - čím viac vlákien, tým lepšie čistenie
    • Čistenie = Leštenie
    • Rovno strihaná - aj ja som žila v domnení, že čím viac strihaná, tým skôr zájdu štetinky na problematické miesta -omyl.
    • Malá hlavička - niekoho napína a preto pre dospelých je kefka 5460/to je počet vlákien, alebo pre väčšinu kefka Smart, ktorá má až vyše 7000 vlákien.

    Kefka by sa mala správne držať ako pero. Aj môj syn to hneď pochopil a som tomu veľmi rada. Pre neho je najväčšou radosťou, že nemusí stáť v kúpelni, ale si môže umývať zúbky aj pri telke, v detskej izbe.

    Pre dočisťovanie je vhodné použiť Single kefku - jednozväzkovú a to na každý zub zvlášť a kolmo na jednu a na druhú stranu zubu. Kefka sa má držať kolmo k ďasnám.

    K správnej starostlivosti patrí aj neodmyslitelne výživa.

    Samotný cukor neškodí zubom. Čo škodí zubom je toto: 

    POVLAK+CUKOR+ČAS=ZUBNÝ KAZ

    Džús by sa mal piť len z pohára - kôli zbytočne dlhému okysličovaniu skloviny. Ak niekto vracia, tak by sa mali ústa vypláchnuť čistou vodou a aspoň po 20-tich minútach vyčistiť kefkou. Pozor na podávanie liekov - sirupov v noci. Vždy zapiť čistou vodou.

    Ak obsahuje minerálka čím viac F-napísane na etikete, tým viac sa lepšie hojí sklovina.

    ČISTÝ ZUB SA NEKAZÍ!!!

    DETI

    Každý dobre vie, že dobre sa postarať o detské zúbky vie byť niekedy drina, no ak ich správne motivujete - budú chcieť umývať stále. Firma Curaprox ponúka skvelé motivačné materiály. Jednou z nich sú nálepky slniečko a mesiačik.

    Samé si budú chcieť umývať kôli nálepkám. Ďalším motivačným produktom sú hračky Lily a Lolo.

    Môj starší syn s ním aj zaspáva.

    Starším deťom, asi od štvrtého veku, je najvhodnejšia kefa Smart. Má malú hlavičku a preto si ju deti obľúbia. Pre menšie deti je kefka Curakid. Mladší si ju hneď od začiatku veľmi obľúbil. Má pogumovanú spodnú časť, čo pre neho, keďže ešte nemá veľa zúbkov slúži aj ako hryzátko. V portfóliu firmy Curaprox nájdete aj hryzátko.

    Deti, ktoré radi žujú žuvačky sú super voľbou XYLITOLOVÉ. Neobsahujú "zlý"cukor a zubári ich  priam doporučujú deťom so zvýšenou kazivosťou, nakoľko obsahujú dočisťovací efekt.

    Medzizubné kefky

    Keď som bola na prehliadku,zubár mi povedal,že si mám zaobstarať medzizubnú kefku na dočišťovanie zle prístupných medzizubných priestorov. Poviem Vám, nebyť školenia tak si ju nekúpim asi nikdy a pritom je tak potrebná. Ak sa spustí krv, znamená to zápal - zlé dočisťovanie, ale to sa po pár dňoch stratí a mrzí ma,že som to vôbec nenafotila, lebo som živým príkladom. 😕

    Veľmi dôležité pre mňa bolo,že mi pán doktor MDDr. Adam Mikuš ukázal správnu techniku a výber tej správnej veľkosti medzzizubnej kefky.

    Tu máte krásny návod ako na to:

    https://www.curaprox.com/sk-sk/ako-spravne-pouzivat-medzizubnu-kefku

    Musí mať:

    • pružné a jemné vlákna
    • tenký drôtik
    • správnu veľkosť

    Vždy začnite tou s najmenšími vláknami a ak cítite, že by vošla aj s väčšími vláknami, kľudne po nej siahnite, pretože len správna veľkosť vyčistí zub poriadne.

    Aj zubná niť je potrebná v prípade ak nemáte medzizubnú kefku.

    Nezabúdajte na preventívne prehliady a u detí 2x ročne. Už tehotné ženy by mali dbať na preventívnu prehliadku, pretože už v brušku sa rodí predispozícia a to, keď to budúca mamička zanedbá, tak zanedbáva už chrup aj svojmu ešte nenarodenému dieťaťu.

    Myslieť si, že ústna voda zuby dočistí je omyl. Akurát na niekoľko minút osvieži dych.

    Na stránke www.curaprox.sk nájdete mnoho cenných rád, ako na správne techniky čistenia zubov. Máte možnosť sa zaregistrovať a získať kartu výhod na objednávky so zľavami.

    Pre školky a školy ponúkajú programy Dentalalarm a Brusher, kde si viete zaobstarať s riaditeľmi prednášky so študentami dentálnej hygieny. Za malý poplatok dostanú balíček na čistenie zúbkov aj názorné zaškolenie.

    www.dentalalarm.sk

    www.brusher.sk

    Je toho veľa, čo by sa dalo k tomu napísať aj viac, no dlhý článok už nudí, ale na každú otázku mile rada odpoviem, ak budem vedieť.

    Každá z nás dostala 3 otázky na ktoré sa budem snažiť čo najpresnejšie odpovedať.

    1. Ako Vám pomáha single kefka, medzizubná kefka a detekčný roztok pri čistení zúbkov Vašich detí? 

    Single kefka je skvelým pomocníkom a ako som už písala vyššie je perfektným "dočisťovátkom". Syn si ju veľmi obľúbil pri pozeraní televízie a vie,že zúbky nemá len vpredu. Medzizubná kefka je pre neho tiež niečo nové a zaviesť mu ju bola hračka, keďže má veľké medzierky, no zo začiatku to bol pre neho pocit šteklenia.

    Detekčný roztok. Ani ja som doteraz o ňom nevedela. Ak by niekto hľadal tak má označenie PCA 260. Na názornom príklade vidno ako sú zúbky čistené a poviem vám, bola som prekvapená.

    Pre vysvetlenie

    Sám si mohol odsledovať v zrkadle kde ešte musíme zabrať,no nie pritlačiť,len jemne dočistiť.

    2. Aké výhody má Curaprox baby cumlík pre správny vývin čeľuste Vášho dieťaťa?

    Každá budúca mamina ak sa už rozhodne pre cumlík, mala by siahať po informáciach, ktorý je ten správny. Cumlík od Curaprox má pohyblivú membránu na správne satie a tým pripomína aj matkin prsník.

    Môj, keď som mu ho dala, tak úprimne na začiatku wau, no po nejakom čase si aj tak vypýtal ten svoj. Po roku ho meniť nebolo asi nič pre neho čo mi je ľúto.

    No poviem Vám, mať tieto informácie pred tým než sa narodil, tak hoci je drahší než ostatné, tak po inom by som ani nesiahla. Má super funkciu a tou  je biofunkcionalita.

    Môžte pozerať aj podrobnejšie 

    https://www.curaprox.com/sk-sk/deti-a-babatka

    3. Ako motivujete Vaše dieťa k čisteniu zúbkov s pomôckami Curaprox?

    Myslím, že som to už pekne vysvetlila v bodoch vyššie. Ak Vám dieťa povie, ideme umyť zúbky-dostanem aj nálepku, tak je to na nezaplatenie. Nezabúdajte vo svojom okolí si vyhľadať aj dentálnu hygieničku, aby ste vaše zúbky doviedli k úplnej dokonalosti.

    Náš super tím:

    barbosa
    19. apr 2017    Čítané 293x

    Víkend s CURAPROX o tom, ako to NESPACKAŤ!

    Milé matky, žienky, divožienky!

    Prostredníctvom tohto článku by som sa s vami rada podelila o svoju skúsenosť a dojmy. O poznanie z víkendu, ktorý mi zmenil pohľad na starostlivosť o zuby.

    Opäť som sa raz utvrdila v tom, že nič nie je také čierne, ako sa na prvý pohľad zdá (teda až na čiernu pastu na bielenie zubov ;) ). K tomuto záveru, ktorý píšem na úvod, som sa dopracovala na základe udalostí z posledných týždňov.

    V prvom rade som už bola otrávená všakovakými súťažami, do ktorých som sa vytrvalo zapájala a nikdy som nič nevyhrala. Na koníka som sa zaregistrovala len prednedávnom a výlučne len kvôli bazáru. Do súťaže o wellness víkend s Curaprox som sa teda zapojila viac menej z pasie a s vedomím, že aj tak nič nevyhrám. O to väčšie bolo moje prekvapenie a nadšenie, keď mi prišla správa o výhre, vďaka ktorej vám môžem sprostredkovať cenné informácie, ktoré som sa dozvedela. 

    S Curaprox, bez Curaprox

    Do Jasnej som šla s presvedčením, že tento víkend bude hlavne zameraný na prezentáciu výrobkov Curaprox a chválospevov na ten-ktorý produkt. Opak bol však pravdou.

    Curaprox v spolupráci s Koníkom spravil ozaj veľkorysé gesto a spojil príjemné s užitočným. V rámci wellness víkendu sme sa zúčastnili seminárov zameraných na starostlivosť o zuby spolu s praktickými cvičeniami (predsa len je lepšie raz zažiť, ako sto krát počuť).

    Hlavnou myšlienkou bolo priblížiť nám starostlivosť o zuby aj v rámci osvetového projektu DentalAlarm a naučiť nás akosi správne čistiť zuby, lebo: „Pokiaľ nevieme správne vyčistiť zuby sami sebe, nebudeme ich vedieť vyčistiť ani našim deťom!“

    Dental Alarm

    Mňa ako matku samozrejme najviac zaujíma, čo môžem urobiť pre svoje dieťa, aby som v ňom podporila a hlavne udržala návyk správneho čistenia zúbkov. Ja mám doma zatiaľ len batoľa, ale projekt Dental Alarm ma oslovil natoľko, že vám ho chcem prostredníctvom tohto článku aspoň okrajovo priblížiť.

    Cieľom tohto projektu je zavedenie pravidelného čistenia zubov v škôlkach a školách, kde pútavo a hlavne hravo oboznámi deti so zásadami správnej starostlivosti o zuby a ďasná.

    Detičky sa naučia správne si čistiť zúbky, porozumejú dôležitosti starostlivosti o ústne zdravie, naučia sa rozlišovať medzi zdravými a škodlivými potravinami a mnoho iného.

    Ak vás tento program zaujal rovnako ako mňa, môžete si pozvať odborníkov i do vašej škôlky, či školy, kde vaše detičky naučia všetko to, čo sme mali možnosť sa dozvedieť i my na cykle seminárov v Jasnej.

    CUKOR! Áno, či nie?

    Cukor je kameňom úrazu mnohých diskusií. Jedni sú zásadne proti, iní cukor neriešia a doprajú ho deťom bez výčitiek. Cukor sám o sebe zub nepokazí, len ak mu dáme čas pôsobiť, tak vznikne problém!

    Isto si každá z vás pamätá náučný seriál o ľudskom tele „Bol raz jeden život“. Bol v ňom i jeden diel zameraný práve na zuby a zubný kaz. V ústach sa nám nachádzajú tzv. zubné baktérie, ktoré pokiaľ nedostanú cukor, sú slabé, nudia sa. V tomto seriáli boli znázornené ako panáčikovia, ktorý keď začali jesť cukor, tak im rapídne narástli svaly a mohli sa pustiť do práce a teda začať ničiť zuby. 

    V praxi to teda znamená, že po požití cukru je v ústach 40 minút kyslé PH, ktoré je v kombinácii s baktériami zaručený recept na pokazené zuby.

    Ak už teda deťom cukor chcete dopriať, tak s rozvahou a zvoliť si menšie zlo! Nechajte ich, nech si svoju potrebu po sladkom naplnia naraz, aby ste sa vyhli neustálemu prísunu cukru v krátkych intervaloch. Najlepšie je však rafinovaný cukor vynechať úplne.

    VHODNÉ

    • Jablko (pomáha i mechanicky čistiť prednú plochu zúbkov)
    • Čokoláda (rýchlo sa rozpustí, nelepí sa)

    NEVHODNÉ

    • Lízatká (dlho sa rozpúšťajú)
    • Banán (je tam síce menej cukru, ale je lepivý)

    HLAVNÉ CHYBY V STRAVOVANÍ

    • Časté podávanie príkrmov (neustále tým udržujeme kyslé PH v ústnej dutine)
    • Sladké nápoje vo fľaši (dieťa si cucká malinovku po troške, lepšie je použiť pohár)
    • Zaspávanie s fľašou
    • Riedené nápoje sú rovnako škodlivé ako neriedené
    • Lieky a sirupy (treba vždy zapiť vodou)
    • Voda so sirupom je rovnako škodlivá ako kupovaný džús (aj ten s láskou robený od babičky)

    Správny výber kefky a starostlivosť o zuby

    Správny výber zubnej kefky by som prirovnala k jednému múdremu porekadlu: „Nie je všetko zlato, čo sa blyští.“ Na trhu je niekoľko zubných kefiek a ja vám nejdem hovoriť, ktorú si máte zaobstarať. Stačí, aby ste si vyskúšali jeden jednoduchý test s múkou. Zoberte si obyčajnú kefku s rovnako dlhými štetinkami, ktorej dizajn na prvý pohľad nie je vábny, no i napriek tomu na vás nevyskakuje reklama na každom rohu. No a potom si vezmite tú najviac vytuningovanú kefku, ktorá má štetinky krátke i dlhé, rovné i šikmé, sú na nej všakovaké plastové hrbolčeky a každá štetinka má inú farbu. Na prvý pohľad krásna kefka, marketing má rozbehnutý na plné obrátky. Zotrite s oboma kefkami múku jemným ťahom a výsledok vám napovie, ako kefka čistí zuby ;)

    Čistenie zubov väčšina z nás absolvuje v kúpeľňovom väzení s poriadnou vrstvou pasty, ktorá ide ruka v ruke s tvrdou kefkou, aby sme cez pastu vôbec cítili, že si zuby čistíme. Toto bol i môj prípad a i napriek tomu, že som si zuby čistila 2x denne, tak rok čo rok mi zubárka oznamovala na preventívnej prehliadke, že mám kaz. Po víkende s Curaprox som zistila, že kde som celé tie roky robila chybu. Vďaka zlému výberu zubnej kefky som si nedokázala dobre vyčistiť najkritickejšie miesta, prílišným tlačením som si poškodzovala sklovinu a veľmi tvrdou kefkou som poraňovala ďasná, ktoré sa dali na ústup.

    No a s čistením to vôbec nie je dobré preháňať. Úplne postačuje čistiť si zuby len jedenkrát denne a bez pasty. Zubný povlak sa začína tvoriť až po 24 hodinách. Pastovať zuby nie je vôbec nutné, no ak už pastu chceme použiť, tak len na čisté zuby, aby mala účinok. 

    Zaujímavosti v skratke

    • Po jedle si aspoň hodinu nečistiť zuby
    • Kým dieťa nevypľúva, pastu nepoužívame
    • Kaz začína bielou škvrnou
    • Prvú návštevu dieťaťa treba absolvovať ešte pred ukončeným prvým rokom, preventívna prehliadka 2x ročne
    • Pri kefke je najdôležitejšia hustota vlákien
    • Zubné kefky netreba dezinfikovať
    • Ďasno krváca preto, lebo telo bojuje so špinou!
    • Citlivé krčky bývajú spôsobené častým čistením
    • Zubnú kefku treba držať ako pero
    • Ústna voda – reklamovaný zázrak. Naozaj ničí 99% baktérií? Áno, ale tých dobrých!
    • Medzizubnou kefkou stačí čistiť raz dnu a raz von
    • Čistenie medzizubnou kefkou je rovnako dôležité ako čistenie normálnou kefkou

    Na záver pridávam hodnotenie troch produktov pre deti, ktoré som mala možnosť vyskúšať 

    Hryzadielko CURAPROX baby

    Hryzadlo by bez pochyby malo byť súčasťou výbavičky každého dieťatka. U nás v rodine o tom veru vieme svoje. Pomaly, ale isto, sa náš Jurko doťahuje na deviaty mesiac života a zatiaľ po zuboch ani chýru, ani slychu. Mne osobne zúbky ešte nechýbajú (či už mám o starosť menej s čistením alebo som uchránená od hryzenia) a po pravde sa mi jeho bezzubý úsmev páči. Avšak keď vidím, ako ho tie zúbky vedia niekedy potrápiť, bola by som najradšej, keby ich už mal všetky vonku. Hryzadiel máme doma nespočetné množstvo a niektoré po mojom odskúšaní leteli hneď do koša (v ústach mi zanechali nepríjemnú trpkú pachuť i po vyvarení).

    V hryzadielku od Curaprox vidím výhod hneď niekoľko: 

    • Rozmanitosť povrchu dokonale rozmasíruje a prekrví citlivé a svrbiace ďasienko
    • nezanecháva v ústach nepríjemnú pachuť, je zdravotne nezávadné
    • vďaka časti pripomínajúcej zubnú kefku sa dieťatko zoznamuje s kefkou a podporuje vybudovanie si správneho návyku pre čistenie zúbkov
    • podporuje rozvoj senzomotorických schopností dieťaťa
    • hrkálka pre zábavu

    Cumlík CURAPROX baby 

    Pri všetkých výrobkoch od Curaprox pre deti je skloňované slovo „biofunkcionalita“. Toto by som vyzdvihla práve pri cumlíku, ktorý predchádza posunu zubov a podporuje správny vývin čeľuste. Samozrejme, že najlepšie je, ak dieťa cumlík ani nepozná. Na tom sa asi zhodneme všetky. No niektoré mamičky chcú, iné zo zúfalstva musia po cumlíku siahnuť. Vtedy sa treba zamyslieť, že aký! Mnohé z vás môžu oponovať, že vaše dieťatko chce len taký, alebo onaký. Náš drobec bol zvyknutý na MAM, no keď sme mu dali na skúšku Curaprox, odvtedy MAM vypľúva.

    Ak sa na tento cumlík pozeráme ako na tovar, veľkou nevýhodou je jednoznačne cena. No ak sa naň pozrieme z dlhodobého hľadiska, v konečnom dôsledku nás táto investíciu bude stáť menej, ako hodiny strávené u zubára kvôli strojčeku ;)

    Zubná kefka CuraKid 

    Keďže som už vyššie spomínala, že synak je zatiaľ bez zúbkov, kefku z hľadiska funkčnosti ohodnotiť tak úplne nedokážem. No i napriek tomu môžem prehlásiť, že si u nás už našla svoje miesto. Vďaka mäkkým štetinkám sa nebojím, že by mu poranila ďasienka, a tak vždy, keď si čistím zuby ja, obžužláva svoju CuraKidku i Juraj 🙂

    salome19
    19. apr 2017    Čítané 283x

    Rozhodujúci je pocit

    Keď som sa dozvedela, že idem na víkend do Jasnej, veľmi som sa potešila. Veď, kto by aj nie. Samozrejme, hneď po ústupe eufórie z nadchádzajúceho víkendu som si pomyslela a čo malý? To rieši každá mamina. Našťastie sa všetko vyriešilo a ja som sa mohla ísť naučiť niečo nové. Značku Curaprox poznám a využívame v ju rodine dlho. Osobne mám s ňou veľmi dobré skúsenosti, ale povedzme si pravdu, pokiaľ neviem čo s pomôckami robiť, môžem mať aj najdrahšiu kefku, pastu a nite... Nič mi to nepomôže... Tento víkend bol zameraný nato, aby sme sa naučili čo s pomôckami a to sa mi veľmi páčilo.

    Zubná kefka ( CS 5460, 3960, 1560 a Smart kefka)

    - zubná kefka by mala byť dostatočne mäkká s hustými vláknami, malou hlavičkou a rovno zastrihnutá

    - zubnú kefku by sme mali držať jemne, netlačiť ňou a kefku mať v šikmom uhle (45 st. uhol), na pol ďasna a pol zubu

    - pri čistení vnútornej strany zubov pomôže, ak kefku držíme vo zvislej polohe

    - vykonávať malé krúživé pohyby a nezabúdať ani na žuvacie plochy

    - čistenie zubov nemusí byť obmedzované len na kúpeľňu

    - neumývať si zuby hneď po jedle, počkať aspoň hodinku

    Medzizubná kefka (CPS prime v rôznych veľkostiach.. )

    - špičku CPS by sme mali priložiť k ďasnu na okraj medzizubného priestoru

    - jemne meniť sklon CPS, aby sme našli správny uhol pre zasunutie kefky, bez použitia sily

    - jemne zasunúť kefku dnu až na doraz a vytiahnuť

    - medzizubnú kefku používať po večernom čistení zubov a platí „raz dnu a von“ a je to.

    Medzizubná kefka bola pre mňa obrovský strašiak. Vždy mi po čistení krvácali ďasná, veľmi ma to bolelo a boli miesta, kam som sa ani nedostala. Na tomto školení, po inštruktáži, mi bola odporúčaná najmenšia veľkosť t.j. modrá, niekde som dokázala zaviesť aj červenú, čo je druhá v poradí veľkostne. Po týždni poctivého čistenia, som modrú zahodila a používam červenú spolu s ružovou, ktorá je tretia v poradí veľkostne. Takže za mňa riadna zmena a čo sa týka krvi, tak tá mi po 5 dňoch prestala tiecť pri čistení. Pre mňa je to obrovský úspech a som rada, že som si to mohla vyskúšať na vlastnej koži resp. zuboch. Vidím zmenu a dúfam, že moje zuby sa mi za to odvďačia.

    A práve to sa mi páči, že vidím ZMENU. Nie je to o tom, že mám krásnu kefku a vymakané medzizubné kefky, ale  MÁM vymakané zuby. Sú krajšie, čistejšie a mám lepší pocit v ústach a to je pre mňa to najhlavnejšie a to je tá najlepšia reklama pre mňa.

    Curaprox pre deti

    Samozrejme, nezabudlo sa ani na našich drobcov. Ja som dostala Curaprox cumlík s držiakom, zubnú kefku CuraKid, nálepky (ktoré nechám malému, keď bude väčší, nech si lepí sám, kedy si vyčistil zúbky) a nesmie chýbať ani Lolo a Lili maskoti Dentalalatmu.

    Curaprox cumlík má mnoho výhod, jednou z nich je jeho špeciálny tvar. Neviem o tom, aby ste niekde na trhu našli podobný cumlík. Má plochú špičku a postranné krídelká, ktoré v pusinke netlačia a tým sa predchádza k deformácii chrupu alebo podnebia, podporuje správne dýchanie. Na tomto cumlíku nájdete aj membránu, ktorá je jemná a ak dieťa ťahá špičku, nenaráža na tvrdý obal, ale na túto membránu. Cumlík je samozrejme hypoalergénny, odolný, ale zároveň bezpečný pre našich drobcov. Dá sa kúpiť v 3 veľkostiach, ktoré sú nie len podľa veku, ale aj váhy.

    Môjmu malému som ho dala a čakala som čo bude. Nie je veľmi cumlíkový a prvý cumlík sa mu zapáčil, až keď mu začali vychádzať zúbky (vtedy sme ešte hryzadielko nemali) a práve cmúľaním cumlíka, si akoby škrabkal ďasienka a veľmi ho to upokojovalo. Takže za mňa áno. Väčším problémom bolo mu ten cumlík vziať, keďže mu idú zúbky, ale tak nakoniec som to vzdala a nechala som mu ho, upokojená tým, že už keď cumlík, tak taký, ktorý mu nedeformuje chrup a ja nebudem musieť v budúcnosti riešiť strojčeky.

    Prvé zúbky začali rásť drobcovi, keď mal 6 mesiacov. Teraz má 14 mesiacov a má spolu 14 zúbkov. Momentálne čakáme, kedy uzrú svetlo sveta spodné očné zúbky.

    Musím sa priznať, že čo sa tohto týka, nebola som veľmi pripravená. Malému som prvú kefku kúpila, keď mal 8 mesiacov. Vtedy som zvolila CuraKid kefku, v podstate preto, že sama som používala produkty od značky Curaprox a len som našla verziu pre malého. Hlavička kefky je potiahnutá gumou, takže je príjemne mäkká a to môžete čakať aj pri štetikách, ktorých je tam až 4260. Nepočítala som to, ale verím, že ich toľko je. Keď bude malý väčší, tak mu to dám prerátať (budem mať aspoň čas na kávu... Haha) Túto kefku môžete používať do cca 4-5 rokov.

    Predtým sme používali hryzadielko Curaprox, na ktorom je výbežok zo štetinkami a malý sa s tým vždy hral, takže pocit niečoho podobného kefke, v puse poznal.

    Odvtedy si čistíme zúbky každý večer pri kúpaní a patrí to k nášmu "večernému rituálu". Najprv mu samozrejme vyčistím zúbky ja, ale potom mu CuraKid kefku dám a s radosťou pokračuje on. Síce mu to nejde dokonale a viac sa s ňou hrá ako čistí, ale pomaly sa s ňou zoznámil a ľúbi si čistiť zúbky.. na tomto víkende som sa dozvedela, že môžem používať aj single kefku CS 1006, má maličkú hlavičku a preto sa pekne dostanem aj k zadným zúbkom. Aby toho nebolo na malého večer veľa, tak to najradšej robím pri televízore cez deň. Malý si užíva, že ho môže chvíľu popozerať a ja mu za ten čas vyčistím zúbky dokonale. Predsalen mám lepšie svetlo a aj prístup a potom za odmenu dostane Lili. Lola nejako nemá rád 🙂

    Drobec zvláda CuraKid kefku pri kúpaní večer a cez deň Single kefku, ale to len pri pozeraní televízie. Niekedy ani to. Verím, že každá mamička to pozná, keď musí niečím zamestnať drobca, aby mohlo spraviť čo potrebuje a to aj pri čistení. Ak patríte medzi mamičky, ktorým drobci pokojne držia ústa, tak gratulujem. My sme mali boj, malý síce ústa otvoril, ale bavilo ho to asi 1 minútu a potom nie a nie otvoriť. Natrápili sme sa, kým sme zvládli mať ústa otvorené dostatočne dlho na to, aby som aj ja bola spokojná s tým čo som spravila, bez toho pocitu, aby som si myslela, že som to len prebehla a koniec koncov som mu nijako nepomohla.

    Aj teraz sú chvíle, kedy mám pocit, že ho tým trápim, ale našťastie je ich oveľa menej ako tých dobrých. Snažím sa také situácie eliminovať, ale nie vždy sa to dá. Myslím, že to pozná každá. Dá to niekedy zabrať, ale verím, že ho naučím správnej ústnej hygiene, správnym návykom a technike a bude mať zuby ako hviezdičky. Ale nie ako v tom vtipe, že také žlté a tak ďaleko od seba 🙂

    Keď bude väčší, budem ho motivovať, aby si umýval zúbky rád, sám, bez toho, aby som to robila ja (samozrejme kontrola musí byť, teším sa na tie zafarbovacie rozotky ). Ale zdravým vedením verím, že to podchytím ešte teraz a odvďačí sa mi krásnym zdravým úsmevom, lebo ten vidí každá mama najradšej 🙂

    Ďakujem všetkým. V prvom rade vám – Mamám, ktoré ste to zvládli čítať do konca 😀 a verím, že to bolo prínosné pre vás, ale nedá mi nepoďakovať všetkým, čo sa na tom zúčastnili a bez ktorých by som sa nenaučila toľko skvelých vecí 🙂

    ĎAKUJEM! 

    bionke
    19. apr 2017    Čítané 349x

    Curaprox a Modrý koník v Jasnej

    Zuby si v podstate umýva väčšina populácie, ale kto si ich aj naozaj vyčistí? Takto by som asi zhrnula celkový dojem z nášho pobytu v Jasnej v hotely Družba s Curaproxom a perfektným tímom, bez ktorého by to nebolo „vončo“.

    Strašne som sa potešila, keď mi prišla správa, že sa môžem zúčastniť na tomto víkende. Sprvu som si decentne pomyslela, že čo už nám neskúseným mamičkám môžu dva dni rozprávať o zuboch... A poviem vám, dva dni nám všetkým veru bolo málo. Dostali sme krásne menovky, darčeky pre detičky a to najdôležitejšie, osobnú skúsenosť. Rada by som sa rozpísala, ale myslím, že pre mamičky budú podstatné body, od ktorých sa môžu odvíjať už samé, pretože aj u nás to po mojom návrate domov všetko prebiehalo spontánne, a celé moje okolie ma bralo vážne a zobrali si k srdcu moje rady.
    Ukradnem si múdru vetu od Aristotela „Sme to, čo opakovane robíme. Dokonalosť preto nie je čin ale zvyk.“ A áno ujo Aristoteles má pravdu a to vo všetkých smeroch nášho bytia.
    Ale vrátim sa k zúbkom, každá z nás si umýva tie svoje zúbky ráno niektoré aj večer, áno umýva, ale aj si ich vyčistia? Dôležité je správne držanie kefky, a to doslovne ako keby ste držali pero, povedali nám, že deti tento grif na držanie kefky majú od narodenia až do.... do kým nenaučíme zuby „umývať“. Preto by som vám chcela objasniť techniku umývania aj keď nemám na to žiadne oprávnenie, aspoň sa pokúsim. Zuby si nemusíte drhnúť, stačí jemnými pohybmi vyčistiť povlak, ktorý na zuboch vzniká počas celého dňa, v ústach nám totiž to žije milión baktérii (fajné mäsko), takže v podstate ani jeden vegetarián nie je 100%. Kefkou by ste mali čistiť hlavne ďasienka a to kolmo na zuby, ako keby ste sa chceli kefkou dostať pod ďasno. Ja som to mojim deťom vysvetlila polopaticky „šteklíme ďasienka“.

    Žienky, treba si zapamätať túto rovnicu:
    Povlak + strava + čas = KAZ
    A ja vám prezradím aj správnu odpoveď, ktorá je v podstate jednoducho napísaná, ale dôležitejšie je, ju správne a pravidelne aplikovať. Povlak treba odstraňovať pravidelne. K tomu, aby ste vedeli či si vôbec dobre umyjete a vyčistíte zúbky vám pomôže skvelá vec od Curaproxu a tou je farbička, ktorá vám presne odhalí vaše nedostatky, ktoré môžete ihneď odstrániť, a tak naozaj predchádzať zubnému kazu, kiež by takáto farbička a kefka existovala aj na iné partie našich „dokonalých“ tiel. 
    Si to pozrite naozaj z tej laickej stránky, mám nejaké to kilo navyše. Čo by bolo pre mňa jednoduchšie? Zobrať kefku a vyčistiť tuk z oblasti brucha, alebo ísť cvičiť? No jasné, že by som si brucho čistila od rána do rána. Ono to je fakt jednoduchá záležitosť, starať sa o tie naše zuby ženušky a odmena bude naozaj bombastická, menej návštev u zubára, viac ušetrených peniažkov a môžete si dopriať napríklad tie hodinky po ktorých toľko túžite (teda ja autorka článku).
    Môj naj top rodinný výrobok od Curaproxu je single kefka, máme ich v peknej vázičke v obývačke na stole a keď pozeráme tv alebo proste nerobím nič, zoberiem si single a prečistím si zuby touto kefkou.

    Áno mala som poznámky pod fotkou, ktorú som pridávala na môj blog, že či doma nemáme kúpeľňu, keď si moje deti čistili zúbky pri tom ako si skladali vysokánsku vežu. Ja viem, aj pre mňa to bol šok, na sucho si čistiť zúbky, ale ten fakt od kedy to robím pravidelne, ranný zápach z úst úplne, ale že úplne vymizol stojí za aspoň vyskúšanie. Má to niečo do seba, naozaj. Ale aj tak si ráno zuby umyjem pastou, momentálne mám v poháriku tiež od Curaproxu tú black is white na belšie zuby.  

    Rozpísala som sa troška, idem sa venovať otázkam od Curaproxu.

    1. Ako motivujete vaše dieťa k čisteniu zúbkov s pomôckami Curaprox? Aký má k čisteniu vzťah?

    Takže, moje dve herečky vediem k umývaniu a teraz už aj k čisteniu zúbkov, od narodenia. Napríklad na deň detí som im objednala skvelý balíček od Curaproxu na čistenie detských zúbkov, kde boli aj tieto skvelé motivačné tabuľky s nálepkami, u nás to zafungovalo na jednotku, nemala som pocit, že robím niečo zle, ale po tomto usmerňujúcom víkende sa na zúbky pozeráme trošku inak. A tu sa už prehupnem do otázky number 2.

    2. Ako vám pomáha single kefka, medzizubná kefka a detekčný roztok pri čistení zúbkov detí?

    Ako som už spomínala „farbičku“ čiže detekčný roztok nám pomohol v tom, že obe moje princezné doslovne súťažia o lepšie vyčistené zúbky. Začala som tak, že mladšej Miuške (4) som vyčistila zúbky ja:

    A staršej Zarke(7) som kázala nech si umyje a vyčistí zúbky sama:

    Myslím, že podrobný popis o tom, kto ich má vyčistené a kto nie netreba. Odporúčam Vám aspoň raz túto farbičku vyskúšať. Vážne. Medzizubné kefky pri staršej momentálne ani netreba, keďže sme v období vypadávania, ale ona si aj tak zvykne prebehnúť sama od seba, majú to v kúpeľni vo svojich krásnych pohárikoch, vidia mňa, že to robím, tak oni chcú tiež.

    Tiež rada používam tzv. šabličky, hlavne tam kde som si myslela, že medzizubná kefka mi nevojde a stačí naozaj aby Vám to raz niekto „vzdelaný“ ukázal a dá sa dostať aj na tie „nedostupné“ miesta buď v prekryvoch zubov (keď sa vám zúbky prekrývajú), alebo aj mostík (ani som netušila, že sa dá pod neho dostať). Treba spoľalivo vyberať veľkosť tejto medzizubnej kefky.

    No a už toľko spomínaná single kefka sa stala naozaj našou srdcovkou, jednu už nosím aj v aute. Deti si ju obľúbili a manžel musí držať s nami.

    Otázku číslo 3. Popíšte nám ako vyzerá čistenie zúbkov so zubnými kefkami u Vás doma, som už v podstate popísala, ale aby ste mali predstavu ako to asi prebieha pozrite si moju Miu tu.

    Na záver Vám pripájam zopár pre mňa dôležitých poznámok z víkendu:

    • Povlak (zubný) treba mať pod kontrolou.
    • Kefky netreba dezinfikovať.
    • Xylitol žuvačky sú super proti kazom aj pre deti, len nepreháňať, lebo preženie teba.
    • Kefku treba držať ako pero.
    • Zapisuj si úrazy ktoré sa deťom stanú, kedy, ako, kde. Môže to zubárovi pomôcť pri ďalšom postupe.
    • Každému odporuč iTOP – individuálne trénovaná orálna profylaxia.
    • Antibiotiká neovplyvňujú kazy ani zuby.
    • Krv v ústach nie je problém ale poukazuje na problém.

    Takže, takto asi. Bolo nám všetkým určite fantasticky. Do budúcna by som určite zapojila do takýchto aktivít aj celé rodinky spolu s deťmi, aby sa školili všetci.
    Ja vám všetkým, ktorí nám umožnili zažiť tento fantastický víkend, ďakujem a teším sa nabudúce.

    Katka

    sonica
    19. apr 2017    Čítané 196x

    Ako som sa naučila zuby čistiť, nie len umývať

    Milé mamičky,

    dostala som skvelú príležitosť zúčastniť sa víkendu s CURAPROXom. Pokúsim sa Vám priblížiť dojmy z tejto akcie, aj keď slovami sa to celkom nedá. Pravda je však taká, že podobný či rovnaký víkend, by som dopriala každej mamičke.

    Keď mi prišiel prvý mail s rozpisom akcie, tak som sa na to zostala pozerať s vyvalenými očami. Prednášky, diskusie, ale čo ma dostalo, bol praktický nácvik čistenia. Fúú, čo si pod tým predstaviť? Akože budeme stáť nad umývadlom a čistiť si zuby? No poviem vám, že mi hlavou lietali všelijaké myšlienky.

    No v deň odchodu som sadla s malou dušičkou do auta a vyrazila smer Demänovská dolina, hotel Družba v Jasnej. Už aj počasie nás varovalo, že ideme do iného sveta.

    Všade za rohom Veľká noc, len tam Vianoce. Už to nás asi malo varovať, že odteraz bude všetko iné. No nič, poďme sa ubytovať a čakať na 19-stu hodinu, kedy bolo pre nás pripravené privítanie a večera. Na stole nás čakali taštičky s vecami pre naše detičky, pekne podľa veku, ktoré sa naučíme používať pri čistení zúbkov tých našich pokladov.

    Schválne budem hovoriť o tom, že sme sa učili čistiť zuby, nie umývať. Umývali sme ich doteraz.

    Privítal nás skvelý tým mladých ľudí, kde sme už tušili, že nás čaká super víkend. Už pri večeraní sme sa oťukali a padli si navzájom do oka. Posedenie pri poháriku vínka nás v tom len utvrdilo a veru, do postelí sme išli neskoro a s veľkým očakávaním.

    Po raňajkách nás čakala prvá, úvodná prednáška MUDr. Adama Mikuša. Krásny úvod, také malé zhrnutie, čo nás vlastne čaká. Otázky, odpovede, ani sme nestíhali otvárať ústa. Určite to tu bude napísané viac krát, dozvedeli sme sa veľa, veľa nových veci, niečo si len zopakovali a zhrnuli.

    Podstatný výstup prvej časti je: „len čistý zúbok sa nekazí“. A my sa naučíme, ako vyzerá čistý zúbok a ako sa k nemu dopracujeme.

    Zrazu sa otvorili dvere a vstúpili dve dámy, dnes si dovolím povedať, že dve úžasné dámy z nejakej krásnej planéty ako sme neskôr pochopili. MUDr. Serafínová s dcérou Zuzkou, dentálnou hygieničkou. Niečo malé na úvod, pár slov, malé zhrnutie a rozdelili sme sa na tri skupinky a otvorte si balíčky, ideme si čistiť zuby. Čo? To ako mysleli vážne? No mysleli.

    Tisíc slov vám nedá to, ako ukážka na vlastných zuboch, ukážka toho ako je to správne, čo čistí a čo už nemá zmysel.

    Výsledok?

    V živote som nemala tak čisté zuby ako po tomto nácviku a tešila som sa na tie ďalšie, lebo týmto to neskončilo.

    Myslíte, že plné ústa nás pri obede umlčali? Veru nie, otázky sa zodpovedali aj tam.

    Po obede sme pokračovali, presne tam, kde sme skončili. Opäť prednáška, tentokrát na tému detských zúbkov, čo s nimi, hygiena, výživa, návštevy u zubára.

    A opäť poďme si to ukázať. Postupne sme si vystriedali Nelku, Zuzku aj Adama a každý nám niečo pridal, niečo upravil na technike, odpovedal na ďalšie a ďalšie otázky a vedzte že ich veru nebolo málo. Na plánovaný wellness sme odchádzali o dobrú pol hodinku neskôr a nikomu to veru nevadilo.

    Hlavne sme odchádzali s tým, že sa nám práve zrútili svet dentálnej hygieny, ktorý sme doteraz poznali. Zahoďte pasty, ústne vody, žiadne čistenie dvakrát, trikrát, po každom jedle... Nič z toho zrazu nebola pravda... Ale zas to neberte doslovne.

    Bavíme sa o čistení. Rozdiel medzi čistením a umývaním je obrovský. Čistíme raz za 24 hodín, bez pasty s kvalitnými kefkami, áno kefkami, nie jednou kefkou a hlavne správnou technikou. Toto všetko sme najskôr videli, počuli a potom niekedy aj pri zatvorených očiach, aby sme to lepšie vnímali trénovali. Preto som aj písala o čistení a žiadny môj, aj keď neviem ako dlhý písmenkový výlev vám nedá to ako takéto sedenie. Je neskutočne dôležité mať kvalitného zubára a dentálnu hygieničku (lebo väčšinou hygieničky sú ženy).

    Ja to šťastie mám. Na pondelok sme boli aj s dcérkou objednané k tomu svojmu a pochválila som sa, ako som strávila víkend. Čo vám poviem, z preventívnej prehliadky vznikla pol hodinová nadšená diskusia a teším sa na hygienu, kde určite budeme v rozhovore a diskusii pokračovať, lebo mám priniesť celý balíček čo sme dostali aby sme ho pekne v kľude prebrali.

    Pre mňa naj z tohto celého je, že sa učíme aj s malou čistiť zuby. Bojujeme, nie je to dokonalé, ale snažíme sa. Skamarátili sme sa so single kefkou, čo je úplne úžasný vynález. Nastupuje, keď skončíme základné vyčistenie smartkou.

    Každá máme svoju farbičku, požičiavame si zrkadielko, ukazujem malej ako kefku nakláňať, netlačiť, ako ňou krúžiť po zúbkoch. Keď skončíme smartkou, príde na rad „jednozubka“ ako povedali dievčatá na školení a ňou sa učíme zúbok po zúbku umývať ako autíčka. Najskôr kapotu, potom jedny dvere, druhé dvere a z pôvodného svetla je okno a výfuk, čo znamená, že stoličky majú päť plôch na čistenie, nie len vrch a boky.

    Pri predných zúbkoch to je motorka. Je to krásny spôsob ako deti zabaviť tak aby ich to bavilo. V balíčku pre deti boli aj krásne nálepky na každý deň, kde sme si povedali, že ja dostanem slniečko, keď jej „vyčistím“ zúbky ja a ona si bude lepiť mesiačik keď si ich sama „umyje“.

    Veľmi nás bavia šabličky – čo sú zubné nite v držiačiku na lepšiu manipuláciu v ústach. A už nie len ja, ale aj žabka vie, čo je medzizubná kefka a že pri niektorých zúbkoch už aj ona bude používať. Nechávam ju najskôr nech si sama vyčistí ako vie a keď si myslí, že je to v poriadku aby prišla.

    A ďalšou skvelou pomôckou jej ešte ukazujem, kde ešte zostali tie mršky bacily poschovávane. Nanesieme detekčný roztok, ktorý nájde tie nánosy, ktoré jej unikli a spolu si sadneme pri televízore a s mojou pomocou dočisťujeme. Aj keď ak jej nadšenie vydrží, tak za chvíľku s tým strávime stále menej času.

    A ja som si obľúbila práve tú spomínanú šabličku. Doteraz som si niť medzi zuby veru dostať nevedela. Ale Nelka ma to naučila a v práci do zásuvky pribudla k medzizubke aj práve táto šablička.

    Tento víkend mi dal naozaj veľmi veľa. Som rada, že som ho mohla stráviť v skvelej spoločnosti odborníkov, ale aj ďalších maminiek z koníka. Koník aj Curaprox nás zblížil.

    Užili sme si nielen učenie, nácvik, ale aj oddýchli, zrelaxovali sa a ja stále verím, že sa podarí opäť sa stretnúť, zhodnotiť plusy, zistiť kde sú ešte nedostatky a že to prebehne aj s našimi pokladmi, pre ktoré by to bol tiež veľký zážitok. A ak sa dielo podarí a dotiahnu sa nejaké drobnosti a detaily, že sa už teraz môžeme tešiť na ambasádorku, či aj niekoľko, ktoré budú v tomto približovaní informácií, vedomostí a predstavovaní skvelých produktov pokračovať. A možno sa odhodlám prihlásiť aj ja.

    A možno ak by niekto chcel pre svoje deti spraviť niečo a chcel by aby sa naučili starostlivosti o svoje zúbky, poviem len že je tu projekt Dentalalarm, o ktorom nájdete všetko potrebné na rovnakej stránke: www.dentalalarm.sk. Tento projekt je určený pre deti v škôlkach, a na základných školách, pričom sa prispôsobia veku dieťaťa. Ja na najbližšom rodičovskom združení túto možnosť predstavím, lebo viem, že aj moja žabka si to rada vypočuje, s prednášajúcimi si to vyskúša a zistí na čo ešte som aj ja mohla zabudnúť. Ak nič iné, prelistovaním tejto stránky sa niečo naučíte, je krásne spracovaná a moju žabku bavilo si študovať všetky tie informácie.

    Za mňa nie je čo vytknúť iTOP, bol naozaj TOP a len zopakujem ešte raz obrovské ĎAKUJEM na záver.

    lalai
    18. apr 2017    Čítané 325x

    Odteraz už žiaden zubný kaz

    Čisté zúbky s Curaprox

    Curaprox je v mojom živote už niečo cez 10 rokov a víkend s profesionálmi ma len utvrdil v tom, že som si kedysi dávno vybrala správne.

     Nebolo to o prostredí, jedle, výhľade z izby, wellnese, aj keď kto by povedal, že to nebola príjemná zmena, asi by klamal. Bola to čerešňa na torte 🙂 Dôležité boli však zuby! Rovné,krivé, trvalé aj mliečne. Bolo to o tom, že všetko sa dá robiť inak, možno lepšie, dôkladnejšie, precíznejšie, možno menej stresujúco, možno veselo a s úsmevom. O tom to všetko bolo a jedine takto sa to všetko dalo docieliť, pretože raz zažiť je viac, oveľa viac, ako stokrát počuť.

    Curaprox vyvíja motivačno-tréningové programy a každý rok vyškolí tisícky iTOP/CURAPROX inštruktorov ústnej hygieny po celom svete.        

    Za seba môžem povedať, že mi bolo cťou byť súčasťou tohto školenia a dalo mi to viac, ako som očakávala. Neobjavila som tam Ameriku, aj predtým som používala Curaprox 5460, aj medzizubnú kefku, aj niť, aj ústnu vodu. Neboli to pre mňa nové veci, nový bol prístup, spôsob, technika. Poviem pravdu, mala som pocit, že čistejšie zuby som ešte nemala. 

    A chcela som si našich "inštruktorov" zobrať domov 🙂

     Ukázali nám ako na to, čo zlepšiť, na čo sa zamerať. Teraz je len na nás, či v tom budeme pokračovať. U nás doma nastala zmena k lepšiemu a ak motivuje každá z nás aspoň jednu z Vás, malo to celé význam. Každý zdravý zub sa ráta.

    Ako sa teda zuby správne čistia?

    Je to naozaj jednoduché:

        -  pozícia kefky pod 45-stupňovým uhlom
        -  polovica plochy vlákien na ďasne a polovica na ploche zuba
        -  malé krúživé pohyby
        -  s použitím len minimálneho tlaku

        -  čistite dlho, pomaly a s citom

    Aká má byť správna zubná kefka?

    • malá hlavička
    • husté vlákna
    • mäkka
    • rovno zastrihnutá

    Prečo mať mäkkú zubnú kefku?

    Aj napriek správnej technike, tvrdá kefka pri čistení zubov vyvíja nadmerný tlak na ďasná a ďasnový žliabok, čím ďasná postupne ustupujú a odhaľujú sa krčky zubov. Curaprox má práve preto kefku CS 5460, ktorá spĺňa všetky kritéria na správnu zubnú kefku a ako bonus majú ten najfarebnejší dizajn na trhu.  

    Curaprox na svojej stránke ponúka detailné inštruktážne videa (na konci článku), ktoré Vám ukážu ako správne čistiť zuby zubnou kefkou. 

    https://www.curaprox.com/sk-sk/spravne-cistenie-zubov-pomocou-manualu-zubnej-kefky

    Na prednáškach nám dookola opakovali, aby sme zabudli na umývanie zubov v kúpeľni. Hovorili: „Sadnite si na gauč, vyložte nohy, pustite film a vyčistite si zuby“. Len tak bez pasty, nasucho. Myslela som si, že je to vtip. No mysleli to vážne. Dnes im ďakujem za to, že nič lepšie ma naučiť nemohli. Okrem dokonalo vyčistených zubov je to vážne skvelá prevencia nepriberania z večerného chrúmania pred filmom. Vezmem kefku, zamestnané ruky, hlava, oči na telke a čistím. Odporúčam vyskúšať, ráno ma netrápi svedomie, koľko som toho večer zjedla 🙂 Aj keď už som sa aj v tomto vynašla. Najprv čo to zjem počkam hodinku a potom čistím 🙂 hlad je hlad 🙂 

    Hryzadielko od Curaprox

    Používam Curaprox už nejeden rok a vedela som, že to bude správna voľba aj pri deťoch. Je pravda, že ich hryzadielko je premyslené do detailu. Nosili sme ho vždy a všade, pripnuté držiakom na dudlíky. Okrem toho, že dokonalo padne do detskej ruky, má rôzne povrchy, dá sa dať do chladničky, pripomína kefku, má dokonca aj hrkálku. Pri synovi aj dcére malo najväčší úspech. Odporúčala som ho už pred týmto školením a určite ho budem odporúčať naďalej. Dvakrát odskúšané, dvakrát 100% spokojnosť.

    https://www.curaprox.com/sk-sk/deti-a-babatka

    Kefka CuraKid

    Ďalším plynulým krokom pre nás bola kefka Curakid, používali sme ju od úplne prvého zúbku. Spočiatku slúžila ako nové hryzadielko, neskôr ako plnohodnotná kefka. S ňou sa syn aj dcéra učili umývať prvé zúbky.

     Má malú hlavičku, husté vlákna, je mäkká a rovno zastrihnutá. Ideálna na detské zúbky. Ani dočisťovanie s touto kefkou mi nerobilo problém a inú som nepotrebovala.

    Curaprox Smart, Curaprox Single kefka a medzizubná kefka

    Teraz má syn 4 a pol roka a už sme prešli od kefky Curakid na kefku Smart a pridali sme aj Single kefku. Medzizubnú kefku som u syna používala už skôr, pretože ma zúbky blízko pri sebe a dosť často mu medzi nimi ostávalo jedlo. Naozaj by som bez nej nevedela vyčistiť zuby poriadne. Títo traja bojovníci chodia s nami všade. 

    Ako správne používať medzizubnú kefku:

    https://www.curaprox.com/sk-sk/ako-spravne-pouzivat-medzizubnu-kefku

    Tip pre začiatočníkov:

     https://www.curaprox.com/sk-sk/tipy-pre-zaciatocnikov-s-medzizubnou-kefkou

    Ako správne používať Single kefku:

    https://www.curaprox.com/sk-sk/cs-single-solo-technika

    Teraz sa strašne teší, že už si umýva zuby s „dospeláckou“ kefkou a k tomu ma ešte Single, čo je preňho úplná novinka.

    Úžasnou pomôckou a skvelým motivačným nástrojom je detekčný roztok, u nás prezývaný fialová vodička. Nielenže ukáže, kde si zuby čistíme najmenej, poprípade vôbec, ale je skvelým pomocníkom v tom, aby si deti zúbky očistili od „špiny“ samé, pretože s jeho pomocou je špinu vidieť. Detekčný roztok vyskúšajte nielen na deťoch, ale aj na sebe a zistíte, kde je potrebné zuby umývať lepšie, ktoré miesta nevynechať, čomu venovať pozornosť.

    Najprv sme si ukázali v kúpeľni pred zrkadlom, ako sa zúbky čistia, teraz si on umýva zuby sám a raz denne mu čistím zuby ja. Na gauči pri rozprávke, v posteli pred spaním, popri tom sa rozprávame, smejeme, sme spolu.

    Motivácia je základný kameň úspechu.

    U nás zabralo „ja tebe, ty mne“, hlavne keď bol syn menší a teraz to zaberá aj pri dcére. On umýval zuby mne, ja jemu. Neskutočná zábava, ale pozor na poranenia, deti nemajú taký cit 🙂. Vekom je deti potrebné motivovať viac a viac. A tu mi pomohli nálepky. Malé, nenápadne slniečka a mesiace, ráno a večer. Neverili by ste, ako niečo tak jednoduché splní tak veľký účel. Umyjeme ráno, nalepíme slniečko, vyčistíme večer, nalepíme mesiačik. Zaberá rovnako na dvojročné aj päťročné 🙂. Ešte len začnem čistiť a syn sa už pýta, či dostane nálepku. Dcéra ešte sem tam protestuje, no ako náhle spomeniem, že si môže nalepiť nálepku vydrží čistenie zúbkov s úsmevom. 

    Môj tip ako použiť nálepky: 

    Čo všetko nás cez víkend naučili sa odfotiť nedá, ale napíšem Vám aspoň krátke zhrnutie toho, čo by sme si mali my všetci pamätať:

    • čistý zub sa nekazí
    • baktérie (v ústach) + cukor + čas = zubný kaz
    • zubná kefka má byť : hustá, mäkká, rovno zastrihnutá, s malou hlavičkou
    • kefka sa drží ako pero
    • medzizubná kefka: pružné a jemné vlákna, tenký drôtik, správna veľkosť
    • zuby sa neumývajú tesne po jedle (počkať minimálne jednu hodinu)
    • používať medzizubnú kefku je nevyhnutné (najčastejšie kazy sú v medzizubných priestoroch)

    Ďakujem spoločnosti Curadent Slovakia s.r.o. a celému tímu Curaproxu za nápad a zrealizovanie tohto vzdelávacieho pobytu. Veľká vďaka samozrejme aj MDDr. Adamovi Mikušovi, MUDr. Melánii Serafinovej a PhDr. Zuzane Serafinovej, PhD. za trpezlivosť, ochotu, za zodpovedanie každej jednej otázky, za rady a za to, že ma naučili starať sa o naše zuby lepšie.

    1mirka1
    Správa bola zmenená    15. apr 2017    

    Skvelý rozhovor aspoň časť..., som si ista, že velmi , obľúbeným detským zubným lekárom Adamom Mikušom. Práve on je spoluautorom osvetového programu Dentalalarm Slovensko pre škôlkarov a školákov a Brusher pre stredoškolákov #test_curaprox
    https://dennikn.sk/722408/zubne-kazy-sa-nededia...

    velmi pekne video 🙂 #test_curaprox

    https://www.youtube.com/watch?v=_xgVpcQwzyo


    Vlastnosti anatomického cumlíka Curaprox CMPH:
    Hypoalergénny, vysoko hygienický, nedráždi pokožku
    Veľmi odolný, bezpečný
    Podporuje prirodzený vývoj úst a zabraňuje vzniku deformácií
    Vďaka vetraniu predchádza ekzémom a podráždeniu pokožky
    Veľkosť 1 je vhodná do veku 7 mesiacov, potom nahraďte veľkosťou

    Poznate, vedeli ste ze su programy, skolenie pre skolky aj pre pubertakov strednych skol🙂
    Dental Alarm učí deti starať
    sa o zuby správne, pravidelne
    a s radosťou.
    #test_curaprox
    http://www.dentalalarm.sk/

    (2 fotky)

    Halloween nemusi byt len v oktobri 😀 o tomto som vobec netusila ani necitala ja som uz stara skola so starou teoriou..... plne usta pasty, hlavne nech to peni 😀 v kupelni pred zrkadlom aby mama mala viac roboty a vzdy po jedle 😀 anoooo 43 rokov som v tom zila😀 vsetko berem ale tie zrkadla uz nemusim cistit.-D
    V dnešnej dobe už existujú aj špeciálne roztoky alebo tablety aj na domáce použitie, na zvýraznenie povlaku. Takzvané „ofarbovače“ zubného povlaku , nanášame veľmi maličku kvapôčku , je to v hodne aj pre detičky a poviem Vám že zažitejete neskutočnú zábavu 🙂
    - zubky na obrazku som prevzala z doporucenych clankov
    Viac v pripravovanej recenzii a albume #test_curaprox

    (2 fotky)
    1mirka1
    Správa bola zmenená    13. apr 2017    

    aj pri televizore miesto vyjedania, zamestnaj ruky, dasna a telo sa ti podakuju 🙂 Technika podľa J Sedelmayera so singl kefkou na sucho, jemnucko, kruzivymi pohybmi a hlavne pri dasnach 🙂 #test_curaprox

    https://www.youtube.com/watch?v=6N-5wcS_oZc
    lenocka1984
    Správa bola zmenená    12. apr 2017    

    Na svoju starú dudu som nedala dopustiť! Ale od kedy mám novú - zdravú od #test_curaprox, už si na ňu ani nespomeniem! Viac detailov čoskoro v blogu 😉

    Ako sa učíme od začiatku. A prizerá sa aj najmenší 👬💗😘 #test_curaprox

    anka2103
    Správa bola zmenená    12. apr 2017    

    #test_curaprox Čistiť, či tancovať? Vyberte si. A dočítajte sa niečo aj o pikantnejších témach 💏
    https://www.curaprox.com/sk-sk/cistenie-alebo-t...

    Nenechajte sa pomýliť, že zuby čistí pasta! Tá je len doplnok s príjemnou vôňou. Na vyčistenie zubov ju v podstate ani nepotrebujeme. Oveľa dôležitejšie je vedieť správne narábať s kefkou!
    Vraví sa že jeden krát vidieť ak sto krát počuť, tak si pozrite inštruktážne video #test_curaprox CURAPROX - Správne čistenie zubov

    https://www.youtube.com/watch?v=mOAstiFJvk0

    Cistit zubky sa da aj pri hre ☝️ #test_curaprox

    1mirka1
    Správa bola zmenená    11. apr 2017    

    Viete kedy je to spravne orechove, ked je cistenie zubkov hrou a nie tvrdou rutinou, u nas sa to pekne rozbehlo a maly sam ma zavola pod ideme na to😀 no co mam na to povedat😀
    Cistenie v obyvacke je u nas uz zabava, umyvanie jedna rychlovka rano, druha vecer, ved kto ma cas rano si poriadne vycistit zuby, viac v pripravovanej recenzii #test_curaprox
    K fotke - kefka sa ma drzat ako pero, maly ju na fotke drzi moc vysoko ale uzasne, ze sa ma dotkol a ten kontakt tam je takze viem, ze to citi tak aj on ked mu docistujem zubky, drzanie kefky doladime🙂