Dobrý deň, prosím @mackoman, @bandurka1979 a @evakon aby ma internou poštou kontaktovali ohľadne výhry v Drobčekovi. Pekný deň prajem. Daniela

    Dnes večer od 18.00 hod.do zajtra 10.00hod. máte poslednú možnosť vyhrať s Drobčekom. Držím palce. Daniela

    Dnes od 10.00hod. pokračujeme v súťaži: "Hľadaj Drobčeka v obchodoch!"Daniela

    Zajtra od 10.00hod. pokračujeme v súťaži:"Hľadaj Drobčeka v obchodoch" Daniela

    Pozrite aké veľké slečny vyrástli z bábätiek na etiketách Drobček. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/voda_drobcek/

    Súťaž od pondelka pokračuje! "Hľadaj drobčeka v obchodoch"

    V pondelok spustíme pokračovanie súťaže: Hľadaj Drobčeka v obchodoch, ktorá potrvá do stredy. Ak ste ešte nevyhrali, máte poslednú možnosť! Daniela

    Ako rastú detičky z etikiet Drobček. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/voda_drobcek/

    voda_drobcek
    18. mar 2011    Čítané 0x

    Článok o výrobe Drobčeka

    Rozhovor s hlavnou laborantkou na výrobu dojčenskej vody Drobček pani Danielou Kočanovou.

    Pramenitá dojčenská voda je vybraný druh kvalitnej prírodnej pramenitej vody z podzemného zdroja, ktorá vyhovuje podmienkam na prípravu stravy a nápojov pre dojčatá a deti a na trvalé priame požívanie deťmi.

    Dojčenská voda sa nesmie získavať z verejných rozvodov vody určených na hromadné zásobovanie obyvateľstva pitnou vodou. Chránený prírodný zdroj podzemnej vody má trvalo vysokú kvalitu a stálu výdatnosť a na základe geologického a hydrogeologického prieskumu je Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Prešove povolené ho využívať na tento účel.

    Zdroj pramenitej vody pravidelne kontrolujeme.

    Podľa platnej legislatívy : Nariadenie vlády SR č.354/2006

                                              Výnos MP SR a MZ SR č.608/9/2004-100

    Na  zabezpečenie mikrobiologickej nezávadnosti zdroja pravidelne čistíme okolie zdroja, dezinfikujeme potrubie, ktorým čerpeme vodu. Následne laborantka, prípadne majster  premeria, či v potrubí neostali zvyšky dezinfekčného prostriedku.

    Tak isto vo zvýšenej miere dbáme na hygienu plniaceho zariadenia. Pred výrobou každej šarže vykonávame sanitáciu plniaceho zariadenia. (Inokedy ju vykonávame 1x týždenne.)

    Stáčanie dojčenskej vody začína dôkladným prepláchnutím plniaceho zariadenia produktovou vodou, to znamená vodou ktorá je určená na výrobu dojčenskej vody.

    Pred začiatkom stáčania rýchlym testom overí laborantka mikrobiologickú nezávadnosť vody určenej na plnenie do fliaš. Až potom vydá povolenie na plnenie.

    Z každej vyrobenej šarže odkladáme vzorky v našom laboratóriu počas doby minimálne trvanlivosti pre prípad opätovného preverenia kvality. Každá vyrobená šarža je preverená na mikrobiologickú nezávadnosť v našom laboratóriu. Po kladnom výsledku povoľujeme uvoľniť do siete.

    Súčasne je vzorka tej istej šarže daná na rozbor do akreditovaného laboratória.

    Rozbory hotového výrobku- t.j. dojčenskej pramenitej vody sa majú vykonávať podľa platnej legislatívy / Potravinový kódex SR / podľa objemu plnenia do spotrebiteľského balenia. My však kontrolujeme každú výrobnú dávku.

    Spotrebiteľský obal, ktorý sa používa na balenie dojčenskej vody musí mať uzáver, ktorý zabraňuje manipulácii s vodou a jej kontaminácii. Spotrebiteľský obal na balenie dojčenskej vody väčší ako 0,33 l musí mať uzáver na opakované uzatváranie obalu; uzáver musí byť zabezpečený plombou alebo odtrhovacou páskou.

    Dátum najneskoršej spotreby dojčenskej vody môže byť najviac šesť mesiacov od dátumu balenia.

    Dodržiavame a denne kontrolujeme teplotu skladovania.

    Daniela Kočanová

    Dnes sa začala naša kampaň na Modrom koníku, o dojčenských vodách a ich vplyvu na zdravie dieťaťa diskutujeme vo fóre https://www.modrykonik.sk/forum/marec-s-vodou-drobcek/marec-s-vodou-drobcek-dojcenska-voda-drobcek/

    voda_drobcek
    31. mar 2016    Čítané 7x

    MINERÁLNE VODY a.s.

    Dojčenská voda Drobček

    Čo môže byť dôležitejšie ako váš anjelik?
    Patrí mu všetko, čo mu môžete dať. Jedným z nenahraditeľných zdrojov jeho prirodzeného a zdravého vývoja je pitná voda, ktorú preňho vyberáte.

    Vysokokvalitná dojčenská voda Drobček spĺňa tie najprísnejšie normy pre dojčenské vody podľa Potravinového kódexu SR. Pre veľmi nízky obsah dusičnanov je ideálna na pravidelnú prípravu dojčenskej stravy a nápojov. Vďaka optimálnemu pomeru vápnika a horčíka pôsobí priaznivo najmä na vývoj a rast kostí. Preto je mimoriadne vhodná nielen pre dojčatá, ale aj pre mamičky v období tehotenstva a dojčenia.

    Mierne sýtenie oxidom uhličitým účinne bráni rozmnoženiu mikroorganizmov vo fľaši. CO2 sa dá ľahko pred použitím na prípravu dojčenskej stravy odstrániť varom.

    www.vodadrobcek.sk