19 / 49
    Mirai, dievča z budúcnosti (2018)

    Keďže sa snažíme prežiť karanténu v čo možno najväčšej pohode aká je pri dvoch malých deťoch možná, neodmysliteľne k tomu patria aj rozprávky. No nájsť takú, ktorá zaujme 3 ročnú (milovníčku Heidi) a 5 ročného (Nijnaga) je ulohaz s náročnosťou level 💯 O to viac sa teším, keď sa objaví rozprávka ako je Mirau, dievča z budúcnosti. Pravdupovediac, túto japonskú animovanú produkciu nemám vôbec nasledovanú, ale zrejme chyba. Veľmi pútavé spracovanie jednoduchého príbehu, ktorý zaujme každú vekovú kategóriu.

    Kun je 4 ročný chlapec, žijúci svoj spokojný život so svojimi rodičmi, až po kým... ho nenaruší nový prírastok do rodiny, v podobe malej sestričky Mirai. To, že to bude náročné obdobie pre rodičov, vnímame akosi samozrejme, ale aké sú pocity 4ročného Kuna? Nechajte sa pohltiť príbehom o tom aké krásne a krehké bývajú rodinné vzťahy, a aké dôležité je nepodceňovať pocity tých najmenších, ktorý sa tiež učia (sebe vlastným spôsobom) vyrovnávať so zmenami v svojich zivotoch.

    Momentálne je možné rozprávku pozerať na HBOgo

    20. mar 2020

    Ahoj, my sme tiež narazili na japonskú produkciu, keď bola dcérka malá - doslova tie filmy milovala. Úplne že naj je: Môj sused Totoro, ale zaujímavé a krásne sú aj ďalšie príbehy: Ponyo z útesu nad morom, Doručovacia služba slečny Kiki, Zámek v oblacích (možno kúsok pre starších), Laputa, Porco Rosso. Sú aj ďalšie, tie sú podľa mňa ešte viac pre starších. Ale naozaj krásne spracovanie a zaujímavo vložené poučenia.

    12. júl 2020

    A ešte ak môžem odporučiť netradičnú, ale peknú rozprávku: Pieseň mora. Citlivo spracovaný mýtologický príbeh a pekne pretavený do sveta detí.

    12. júl 2020

    @janka_v odkedy som sem pridala tip na Mirai sme s detmi preluskali aj ostatne, a teda kazdu jednu sledovali s uzasnym zaujmom🙂 zrovna vcera to bola Ponyo🙂 ale vdaka za tipy, niektore sme este nevideli ❤️

    12. júl 2020

    Za nas pridavam este Spirited away, Whisper of the Heart, Marnie, ale teda detom sa najviac pacil Totoro 👍

    12. júl 2020