Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    welcomebaby
    14. jan 2020    Čítané 80x

    Zatancujte si v tričku s baletkou

    V tomto tričku s rozkošným obrázkom baletky sa každé dievčatko bude cítiť ako baletná tanečnica. Toto tričko s baletkou alebo tanečníčkou je krásne. 

    Pôvab a nežnosť sa na obrázku snúbi s veselými prvkami mašličiek, či rozšafnej sukničky. Srdiečka dotvárajú celkový dojem, sú tzv. čerešničkou na torte.

    Pohodlný bavlnený materiál a kvalitné prevedenie poistí príjemné nosenie tohto modelu. Jednoduchý strih s dlhými rukávmi dotvára malý detail – „volánik“ –  a tým tričku dodáva osobitný štýl. Prieramky lemované volánikmi vytvárajú jemný, romantický vzhľad odevu. Okolo výstrihu je tenký lem v rovnakej farebnosti. Či už vyberiete pre svoju malú majsterku tanca nežnú ružovú, alebo nevinnú bielu, určite bude nadšená. Možno práve v tomto tričku objaví svoj talent a stane sa majsterkou tanca.
    Tričko si vaša malá tanečnica môže kombinovať rovnako so sukničkou, ako i s nohavicami, či legínami.

    Vždy bude vyzerať skvelo a veselo si môže “baletiť” v krásnom novom oblečení.

    welcomebaby
    11. jan 2020    Čítané 194x

    Zdravá pšenová žemľovka

    Žemľovka so pšenom, tvarohom a nastrúhanými jabĺčkami sa zjedla  na šupu.

    Pšeno som viackrát sparila vriacou vodou, nechala odkvapkať, vložila do hrnca a zaliala vodou (1,5 násobok vody, aby bolo pšeno mierne ponorené). Pšeno som varila asi 6-10 min. a ďalších 5-10 min. som ho nechala napučať pod pokrievkou. Je výborné, ľahko stráviteľné, neobsahuje lepok a má veľa minerálnych látok a vitamínov.

    Uvarené pšeno som vložila do nádoby na pečenie, pridala tvaroh, ktorý som zmiešala s trstinovým cukrom. Navrstvila som tvaroh a postrúhané jabĺčka. Na záver som z 3 bielok vyšľahala sneh a dala na vrch žemľovky. Zapekala som asi 15 min. na 180 stupňov, kým bielka nechytili zlatistý nádych.

    Nakrájame a podávame.

    Super zdravá bašta nielen pre deti, ale aj pre nás dospelých!

    Tip: Žemľovku môžete poliať domácou ovocnou šťavou alebo domácim sirupom.  Kľudne do tvarohu pridajte aj hrozienka. Dobrú chuť.

    P.S.: Ak niekto bude piecť a bude chcieť postnúť fotku, poteším sa.