weronique1
    7. júl 2010    Čítané 0x

    Látkové plienky - ako si ušiť plienočky

    PLIENOČKA a lá Haipa Daipa Pastelka - jednoveľkostnátvarovaná plienka

    Ak rozmýšľate nad rozšírením výbavy plienočiek pre vášho prcka a ceny plienok sa vám zdajú zbytočne vysoké, alebo proste máte chuť niečo prudko užitočné tvoriť, môžete sa pustiť do ušitia plienočky typu Haipa daipa pastelka. Že neviete šiť? Nevadí, taký detail nás predsa nemôže odradiť.

    Detailný fotopostup nájdete na: http://www.be-creative.sk/?p=1603

    PLIENOČKA - z viacvrstvovej na nohavičkovú

    Ďalšia vychytávka ako si jednoducho, rýchlo a veľmi lacno vyrobíte ďalší typ plienočky pre vášho prcka. Konkrétne prešitím viacvrstvovej plienky na nohavičkovú.

    Detailný fotopostup nájdete na: http://www.be-creative.sk/?p=1673

    Pekné tvorenie

    Veronika

    weronique1
    7. júl 2010    Čítané 0x

    Látkové plienky

    Veľa zvedavcov sa pri zmienke o používaní látkových plienok zatvári prekvapene. “Čože?! Vyvárať a žehliť tony plienok?!”
    No, milí priatelia aj tak še dá, ale možno vás zistenie, že to v dnešnej dobe ide aj inak milo prekvapí. O tom, prečo sme sa rozhodli látkovky používať, som písala v http://www.be-creative.sk/?p=23 …, takže PREČO látkovať tu nenájdete. Ukážem vám, čo a ako používame.

    Všetkých, ktorých téma látkových plienok zaujala a chcú vedieť, ako to vlastne vyzerá v praxi pozývam na virtuálnu prehliadku našich plienočiek.

    Výber plienkovej zostavy
    Úplná alchýmia, ale smelo do toho. Mne trvalo cca dva týždne, kým som sa rozhodla čo si na začiatok zadovážime a čo dokúpime časom. Veľmi mi pomohli rôzne internetové diskusie s už zabehnutými látkarkami. Najlepšia rada určite bola, aby sme nekupovali celú zostavu od jednej firmy, ale z každého rožku trošku – na vyskúšanie, čo sa nám osvedčí a čo nám na používanie vyhovuje.

    Rozhodovacie kritériá boli hlavne – doba využitia (chceli sme radšej jednoveľkostné plienky), savosť materiálu, cena.

    VIAC sa dočítate a ukážky jednotlvých plienok nájdete na: http://www.be-creative.sk/?p=1315

    Okrem iného sa dozviete ako u nás doma plienky používame, perieme a sušíme. Ak neviete ako jednotlivé druhy plienok vyzerajú, možno vám pomôže krátky prehľad jednotlivých druhov a pre laikov je k dispozícii látkarsky slovníček.

    Príjemné čítanie

    Veronika