Recept:
300 ml vlažné mlieko + kvasnice - kocka + 2 ČL cukru = kvások
500g hladká múka + 3 ČL soľ + 125g oškvarkovej pomazánky/125g pomletých oškvarkov s 1 ks vajca - zamiešať a nechať hodinu kysnúť.
Po vykysnutí rozvaľkať na 0,5 cm.
150 mletých oškvarkov - natrieť na cesto.
zopár oškvarkov nasekať na väčšie kúsky a dať na cesto
Teraz ide fáza keď sa cesto prekladá. Taaakže cesto treba preložiť a natrieť oškvarkami, opäť preložiť cesto a znova natrieť. Potom treba cesto rozvaľkať na 1 cm a nakrájať na kocky alebo aký tvar chcete 🙂
Čo sa týka soli, množstvo treba prispôsobiť podľa toho ako veľmi sú slané oškvarky 🙂
Na škvarkové pagáče si netrúfne aj hocktorá žena - nieto ešte chlap - to máš doma šikovného kuchára - Udeluji mu řád zlaté vařečky 🙂 !
@zuzana1404 xixi Ďakujem 🙂



óóó,mňaaam, také lúbim 🙂 mohla by som poprosiť recept?