icon
1 / 1
avatar

a čo ak niekto maslo jesť nemôže, či už kvoli alergii na BKM alebo intolerancii laktozy?

Odpovedz
8. mar 2013
avatar
xenik78
autor

v tom pripade radsej nic ako PVC - su aj natierkove masla, syry...

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

A veru nám na chate do Perly mravce naliezli 🙂

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

pre toto už pár rokov nekonzumujem tento bordel a snažím sa to vštepiť aj svojmu okoliu, nanulik treba hľadať prírodné náhrady, ak chceš chleba na sladko, tak použi napr. kokosový tuk a ak na slano tak možno nejaká bravčová masť, určite je lepšie pre naše telo strávitelná ako "ropa"

Odpovedz
8. mar 2013
avatar
xenik78
autor

@snehuliacka presne tak

Odpovedz
8. mar 2013
avatar

ja len pre tych co nevedia. stuzene rastlinne tuky - margariny, plus tie co su pridane do keksikov a inych dobrot, maju teplotu topenia 45°C. a teraz otazka kedy nase telo dosiahne tuto teplotu? a ze mlady ludia maju infarkty a mrtvice ked maju zily doslova polepene...

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
xenik78
autor

nhovoriac o tom, ze su ziskavane z rastlin - tkaz su to oleje - jedina forma ako ich stuzit, je chemicka reakcia 🙂 super mnam

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

ja som dakedy davno ked vybehla flora, tu som jedla ale prestala mi chutit a od vtedy jedavam vyhradne nase liptovske maslo alebo od nas zo syrmixu (obchodik) domace maslo. tiez si myslim ze sa da nahradit natierkovymi maslami ked niekto nemoze maslo. ja zboznujem manu a banovecku natierku.

Odpovedz
9. mar 2013
avatar
xenik78
autor

totalny suhlas s kazdym slovom 🙂

Odpovedz
9. mar 2013
avatar

@nanulik je kopec nahradnych masiel ak mate intoleranciu BKM, skus ist do bioobchodu, my pouzivame rastlinne maslo ALSAN - bio

Odpovedz
18. mar 2013