45 / 103
    domaci je najlepsi :-)

    A na toto tiež, pls. Cesto robíš v stroji, alebo v pekárničke, či len tak ručne?

    31. okt 2012

    ja tiež robím skoro každý druhý deň, a ja tam dávam aj rascu alebo nejaké iné semienka

    31. okt 2012

    poprosim receptik dakujem

    31. okt 2012
    xenik78
    autor

    1 kg múky, 3 stredne veľké zemiaky uvarené /ja davam surove/ postrúhané, 1ČL octu, 3ČL soli, 6dcl teplej vody, kvások z kvasníc, trochu cukru.
    POSTUP: Spolu zmieste. Nechajte vykysnúť 20 min. a znovu premieste taktor opakujte 2krát. Vyklopte na vymastený pekáč a nechajte ešte vykysnúť a potrite vodou. Trúbu zapnite na maximum a pečte 20 min. Potom 20 min. na 190°C. Po dopečení potretie vodou a prikryte utierkou.

    31. okt 2012

    muka ide aka?hladka special alebo T-650?

    23. nov 2012
    xenik78
    autor

    aku mate... ja som dala hladku myslim.

    23. nov 2012

    @xenik78 ja bi som sa chcela spitat ked nemam šporak na stupne tak na ake čislo a kolko minut

    23. nov 2012
    xenik78
    autor

    tak to vam neviem povedat, neviem ako je to stupnovane

    24. nov 2012

    ...niekedy vyskúšam...4 roky pečiem v pekárničke domácej, ale tam max. zo 650g múky upečiem chlieb...a keďže sme 5ti, tak by som uvítala aj z kila múky, len to budem musieť ručne miesiť...dík za tip! 🙂

    7. jan 2013
    xenik78
    autor

    ved cesto nech ti spravi pekaren, vymiesi a potom vyber, nakysne v miske druhej 🙂 ja pri kysnutych cestach vzdy pouzivam pekarnicku

    7. jan 2013

    MNAM🙂

    26. feb 2013

    @xenik78 a kvasok robis ztej vody ci mlieko

    14. apr 2013
    xenik78
    autor

    Z vody. @nika82

    14. apr 2013

    @xenik78 dakujem

    14. apr 2013