icon
1 / 1
avatar

Podelis sa o recept. 😉🙏🙏🙏

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja poprosím 😎

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Ak sa podelíš o recept,aj ja by som poprosila 😉

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Poprosim recept.dakujem

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Mozem poprosit aj ja o recept?🙏

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

aj ja by som poprosila

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Od tých starých tetušiek sú najlepšie recepty aj keď teraz sú ich stovky receptov 🙂 určite su fantastické ja si tiež zbieram recepty od draheho starky 🙂

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja by som prosila recept..

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja sa chystám robiť linecké prvýkrát a bola by som vďačná za osvedčený recept 😊😊🙏

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Tak sa votriem aj ja😀

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Pridavam sa nech mi neujde recept.lebo mi nikdy nevyjdu ☹

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
z1995
autor

@kikusa107
@dennyssa
@valika67
@cucoriedka2004
@batta7
@janulka2631
@mishella1987
@lenka1441
@adri33 jasne ze sa podelim....len prave sedim u zubarky lebo pri peceni som si spomenula ze som tento rok nebola na preventívke a zajtra som mimo a od pondelka nova robota 🙂 ale prídem domov a napíšem🙂
@coccinell
@milkaaa

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
z1995
autor

@martinabt presne tak 🙂 robime roky ten isty....ale tento je naj 🙂

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja by som poprosila recept. Ďakujem

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja si prosim recept, tak sa nam vrat od zubarky v dobrej nalade 😂🙈

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
z1995
autor

@druly
@lucia_lucia jasne dam.ho sem :D ....ja sa nebojim zubarky takze u mna pohoda 🤣🤣

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj jaaaaa 😊😊 taktiez chcem upiect 😊

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja si poprosim . Dakujem. Na oplatku keby ste mali zaujem ja mam overeny recept-fantasticky na bratislavske rozky

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@tiffanytheo aj ten si prosim 😉

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja poprosim 😉

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

100 rožkov s hmotnosťou 40 g

Suroviny: 0,5 kg pšeničnej polohrubej múky, 0,5 kg pšeničnej hladkej múky, 4 - 8 Dg pekárenského droždia, 1 Dg soli, 0,15 kg cukru, 0,30 kg čerstvého masla (margarínu), asi 0,2 l plnotučného mlieka

Plnka: 1 kg mletého maku, 0,5 kg pieskového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, 0,5 l vody

Na potretie cesta: minimálne 3 žĺtky

Príprava: Pripravíme si droždie v asi 0,1 l vlažného mlieka, asi po 20 minútach ho vlejeme do múky, ktorú sme dôkladne zmiešali. Pridáme cukor, soľ a vmiešame aj zvyšok mlieka. Postupne pridáme tuk (maslo, margarín, prípadne jedlý olej) a všetko dokonale spracujeme tak, aby sa cesto nelepilo. Urobíme guľu, ktorú dáme do nádoby na kysnutie. Kysnúť môže 20 minút až hodinu, podľa toho, koľko sme použili droždia. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime. Po ďalších 10 - 20 minútach rozdelíme cesto na polovice, a urobíme z nich dva asi 50 cm sendviče. Tie potom ešte ďalej predlžujeme a z prútu cesta odkrajujeme kúsky asi 25 g (majstrovské rožky, ako na súťaži, sa pred ďalším spracovaním vážia každý zvlášť, rovnako aj plnka do nich). Z kúskov cesta narobíme guľôčky.

Príprava náplne: Cukor rozpustíme vo vode a zohrievame. Pridáme pomletý mak, za stáleho miešania zohrievame dovtedy, až sa mak zahustí. Do chladnúcej náplne pridáme nastrúhanú kôru z citróna a vanilkový cukor. Po vychladnutí by mala byť zmes taká hustá, aby sa dali z nej rukou robiť šúľance. Ak je ešte riedka, môžeme ju zahustiť troškou kvalitnej strúhanky (niektoré gazdinky na to používali perník na strúhanie). Na orechovú náplň (ktorá sa variť nemusí, ale je lepšie ju uvariť) potrebujeme primerané množstvo strúhaných vlašských orechov, dávame menej cukru a vody a viac orechov a namiesto vanilky ju môžeme ochutiť troškou rumu. Aj varená aj nevarená náplň by mala odpočívať najmenej hodinu.

Formovanie rožkov: Guľôčky cesta rozvaľkáme na malé oválne placky a do ich stredu vložíme sformované valčeky plnky. Musí jej byť minimálne toľko, aká je hmotnosť cesta. Vytvarujeme valčeky, ktoré sú na koncoch tenšie a pri ukladaní na plech ich formujeme do tvaru podkovičky, pričom vždy dbáme na to, aby spoj cesta bol na sodnej strane podkovičky.

Vaječné žĺtky rozmiešame s troškou studenej vody a povrch podkovičiek potrieme. Potom rožky uložíme na chladné miesto do prievanu, aby vaječná glazúra zaschla. Keď sa už nelepí, prenesieme plech s rožkami na 15 - 20 minút na teplejšie miesto, aby nakysli a glazúra popraskala (mramorovala). Ak chcete mať mramorovanie výraznejšie, môžete túto procedúra 2 - 3 krát zopakovať. Pečieme pri teplote okolo 200 °C asi 12 minút.

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Aj ja by som poprosila recept. Dakujem.

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

aj ja ;)

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Ja tiez

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Mne by ste mohli hned upiect! 😉

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
z1995
autor

Takze recept
Linecke kolieska
420g hladkej muky
280g maslo
140g preosiaty praskovy cukor
2 varene žĺtky + 2 zltky surové

Zltky uvarime v mikrotenovom sacku necháme vychladnut a nastruhame
Vypracujeme cesto a nechame v chladničke do dalsieho dna

Ja som nechala a druhu varku som dnes robila a nenechala som....a su rovnake tam ide len o to nech sa s cestom lepsie pracuje...
Dajte potom vediet ci chutili 😚😚😚

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@z1995 dakujem :o)

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@z1995 no skusim aj ja, dakujem

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@z1995 zltky uvarime v mikrotenovom sacku? to ako rozbijem vajicko a zltky sup do sacku a varit? Ptepac,ze sa pytam,pocujem to prvykrat🙂

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@cucoriedka2004 ja som to tak pochopila, potom sa maju struhaz

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@lucia_lucia no vsak aj ja som to tak pochopila🙂 casto peciem,ci suche kolace ci torty ale toto je pre mna novinka.Zas som ale o nieco mudrejsia🙂

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@cucoriedka2004 dnes chcem urobit cesto, ale z pol davky, tak uvidime

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

Este by som potrebovala info, ze nalko stupnov a na ako dlho to mam piect. Dakujem. Zltok som si uz uvarila a zistila, ze nemam hladku muku 🙈

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
Odpovedz
14. dec 2017
avatar
z1995
autor

@cucoriedka2004
@lucia_lucia ano presne tak....ani ja som to nepocula este....ale mozno pretu fintu je ten recept iny 🙂
@lucia_lucia ja som piekla na 180C a kontrolovat lebo ked uz skoro su tak uz len ozaj par sekund a mozu zhoriet

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

No, cesto urobene.. do 1/3 som dala aj kakao... Zajtra vypekame 🙂)

Odpovedz
14. dec 2017
avatar
z1995
autor

@de_monka aj ja som tak robila 🙂

Odpovedz
14. dec 2017
avatar

@z1995 Dakujem🙂 urcite vyskusam😘

Odpovedz
15. dec 2017