zdraviezprirody
11. sep 2012

Po spojení dvoch maličkých buniek sme svedkami zázraku.

Neuveriteľnou rýchlosťou a  podľa vopred daného scenára sa vyvíja malý človiečik. Počas prvých dvoch mesiacov sa vytvárajú orgány dieťaťa a správna výživa mamičky zásadným spôsobom ovplyvňuje nielen priebeh tehotenstva ale aj zdravotný stav bábätka. Nezabúdajte, že základ je vždy vyvážená a kvalitná strava. Napriek tomu sa  nie vždy  darí pokryť zvýšené nároky na všetky vitamíny a minerály len stravou. Preto je vhodné mať poruke kvalitné prírodné doplnky výživy.

Doplnenie kyseliny listovej 

Kyselina listová sa  doporučuje užívať už pred tehotenstvom. Práve začiatok je veľmi citlivým obdobím pre vývoj dieťatka. Totiž v prvých týždňoch tehotenstva sa vytvárajú  zárodky nervovej sústavy plodu. Jej nedostatok môže viesť k vrodeným vývojovým poruchám ale aj k spomalenému vývinu plodu či k predčasnému pôrodu. Ak ju neviete zabezpečiť bežnou stravou a konzumujete málo zelenej listovej zeleniny, môžete si dopriať extra dávku kyseliny listovej vo forme suplementu. Vynikajúca kombinácia je kyseliny listovej a  B12  (na zabránenie anémie). Počas tehotenstva stúpa objem krvi tehotných žien. A často dochádza k anémii.

-Doplnenie živín, vlákniny a na potlačenie rannej nevoľnosti - zelené výhonky ( jačmeň, pšenica, lucerna):

Bežným javom v prvom trimestri je ranná nevoľnosť. Jedzte častejšie v malých množstvách. Vyhýbajte sa kyselinotvorným jedlám a dodržujte pitný režim. Je potrebné tiež dbať na dostatočný príjem vlákniny, ktorá je dôležitá predovšetkým pre správnu funkciu čriev a dobré trávenie. Pomáha redukovať nepríjemnosti ako je zápcha, ktorá sa vyskytuje v tehotenstve veľmi často.  

-Doplnenie  nenasýtených mastných kyselín

Mimoriadne dôležité v prvom trimestri, ale aj počas celého tehotenstva pre intelektuálny vývoj dieťaťa, tvorbu šedej mozgovej hmoty, cievneho systému, zásobovanie placenty krvou. Podľa prieskumov  tehotné a dojčiace ženy bežnou stravou konzumujú iba asi 25 %  odporúčanej dávky.  Preto nezabudnite na  nenasýtené mastné kyseliny aj vo forme  výživového doplnku. Budúcej mamičke prinášajú úľavu aj pri takých problémoch ako tehotenský vysoký tlak, hemoroidy, ťažké nohy, bolesti hlavy.

-Doplnenie vitamínov a minerálov

Nové technologie spracovania nám umožňujú dehydrovať a rýchlo usušiť čerstvú zeleninu – mrkvu, brokolicu,  špenát, kapustu, paradajky a ďalšie, aby sa uchovali cenné fytonutrienty, vitamíny, minerály a enzýmy. Z výťažkov ovocia a zeleniny (bez konzervantov a farbív). Dodáva takmer všetko, čo mamička a bábätko potrebuju. Užívajú sa celé tehotenstvo aj počas kojenia. (  vitamín A,C, D3,E, B1,B2,B3,,B5,B6, kyselina listova, B12, biotín, Ca, V, Mg, Zn, Cu, Mn)

-Doplnenie  minerálov a stopových prvkov

Sú dôležité pri stavbe všetkých buniek  tela, hlavne kostnej hmoty, bez nich sa ťažko vstrebávajú vitamíny a nefungujú enzýmy, ktoré spúšťajú všetky biochemické reakcie nášho organizmu. Zvýšenú potrebu minerálov vrátane stopových prvkov môžeme doplniť kvalitným multiminerálom získaného z morského dna ( z morských rastlín a živočíchov), pričom minerály ( Ca, P, J, Fe, Mg, Mn, Cu, Zn, Se, Cr, V, Mo) sú v chelátovej forme a vo vyváženom pomere. Tým je zabezpečená výborná vstrebateľnosť. V užívaní pokračujeme aj počas dojčenia.

-V prípade chorôb ako sú virózy, infekcie a pod. doporučujeme prírodné antibiotiká ako Cesnak a Propolis

http://pridajtesa.blogspot.sk/2012/09/v-maternici.html

Začni písať komentár...

Odošli