Starý chudobný muž predával na trhu domáce vajíčka. Sliepky mali všetku jeho pozornosť, odkedy mu zomrela žena. Bolo to jeho jediné živobytie, pretože mal podlomené zdravie, ale nechcel sedieť doma sám a ani nechcel žobrať. Okolo obeda k nemu pristúpila luxusne oblečená žena:
    - Koľko stojí 20 vajec?
    - 3 eurá, sú domáce, kvalitné, pousmial sa starý pán.
    - Zoberiem 100, ale za 12 eur, povedala dáma arogantne.
    Starý pán prikývol a uložil jej vajíčka do obalu, aby sa nerozbili. Dáma mu vyrátala 12 eur, nasadla do svojho nového luxusného auta a odišla. Starý pán si dal do vrecka peniaze a pomyslel si:
    - Je to výborný začiatok dňa, pretože toto bol môj prvý predaj.
    Dáma zaflekovala pred luxusnou reštauráciou s dobrým pocitom, ako fajn zjednala u toho starca. V reštaurácii ju už čakal jej bohatý priateľ. Naobjednávali si kopec jedla a ako vždy to prehnali. Nezjedli ani polovicu. Žena sa rozhodla, že muža pozve a išla zaplatiť. Nechala tam mastné sprepitné a to čo nezjedli, si ani nenechala zabaliť...Mnohí to tak robia, že zjednávajú tam, kde ani nemusia a rozdávajú na nesprávnom mieste.

    Na druhý deň sa prechádzal na trhu miestny farmár s malým synom, ktorý mal snáď na farme všetko. Zrak mu padol na starého pána, ktorý predával vajíčka.
    -Máte krásne vajíčka, povedal.
    Starý pán sa hrdo usmial:
    -Ďakujem pane, sú domáce a 20 stojí len 3 eurá.
    Farmár pozrel na úhľadne uložené vajcia.
    - Zoberiem 100, natiahol k starému pánovi ruku s 50 eurovou bankovkou.
    - Prepáčte pane, ale ja vám neviem vydať, pokrčil starý pán ramenami.
    -To nevadí, to je príspevok na zrno pre sliepočky a aj niečo pre vás, usmial sa farmár a zobral si svojich 100 vajec. Malý syn sa ho pýtal:
    - Otec, veď my máme oveľa viac vajec a kúpil si ich draho. Prečo si to urobil?
    Farmár sa pousmial:
    -To je charita syn môj, ale zabalená do rešpektu.❤️❤️❤️