@lovely_choice Ahoj 🙂 super, podelíš sa aj o recept?
To už je polovica zjedena 🙂 takzecz toho receptu ich bude dosť 🙂
Nech sa vydaria. Ak budes mat otazky, kludne pis alebo kuk ku mne do blogu, tam sa dozvies veeeela.
@lovely_choice, @erikovamonika, @kaja153 ĎAKUJEM, ste úžasné 🙂

Ked vyskusas tieto,ine uz robit nebudes😉
http://www.coolinari.sk/prave-coolinarske-medov...
Romanka @erikovamonika odporucam 😉 trosku lepivejsie cesto ale makucke hned po upeceni 🙂
750g hladká múka
350 g práškový cukor
4 ks vajce
125 g maslo
5 PL med
1 KL sóda bikarbóna
1 ks korenie na perníčky
1 ks vajce na potretie medov
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníčky preosejeme cez sitko. Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť. Ja si cesto vždy večer vytiahnem a nechám ho, aby malo izbovú teplotu, potom si ho ešte dobre spracujem. Vyvaľkám cesto na 0,5 mm. Vykrojím ľubovoľnými formičkami uložím na plech s papierom a pečiem pri 180°C.
2.
Ihneď po vytiahnutí z rúry potriem rozšľahaným vajíčkom. Alebo ak chcete medovníčky ozdobovať bielkovou polevou, použijem na potretie žĺtok rozšľahaný s troškou vody, a bielok vyšľahám so 150 g práškového cukru (aspoň 3x preosiať) a trochu citrónovej šťavy. Medovníčky mám uložené v dóze a sú stále mäkké ako čerstvo upečené. 🙂






Ja mám 🙂 tento rok sme ich piekli opäť.