jasenka
    17. mar 2016    Čítané 351x

    3.Aukcia v Charitatívne dražby s Ďakujeme.sk "Pomoc pre Evelinku"

    skupina Charitatívne dražby s Ďakujeme.sk

    https://www.modrykonik.sk/group/7813/

    Táto aukcia bola pripravená pre malú Evelinku, malú ale silnú bojovníčku a jej obetavú maminku @lili1326 
    http://dakujeme.sme.sk/vyzva/1354/pomoc-pre-evelinku

    Príbeh do Ďakujeme.sk poslala mamička Lívia:

    Pred šiestimi rokmi sme s manželom (teraz už s exmanželom) čakali vytúžené dieťa... Tehotenstvo prebiehalo v poriadku, dieťatko bolo veľké, preto som bola pre každý prípad pri pôrode pripravovaná aj na sekciu, ale lekárka sa rozhodla pre klasický spôsob. Keďže bábätko sa nemohlo dostať na svet "pomohli" mu pôrodným zvonom a keďže sme už obe - ja aj Evelinka - bojovali o prežitie, brucho tlačili aj sestričky, čo malo za následok poškodenie dieťatka. Evelinka ako prvé moje dieťa vážila 4,3 kg a výšku mala 56 cm.
    Po pôrode nastali hneď komplikácie - nefungoval sací reflex, dieťa sa ťažko hýbalo a veľmi potilo... mala dolámané obe kľučné kostičky, paresis pl. brachialis, hypotinický syndróm, nálezy komôr na srdiečku, makrocefaliu a do 5. mesiaca jej veku vzhľadom na veľkú potivosť sme žili v tom, že Evelinka má cystickú fibrózu. Tú však vyšetrenia v B.Bystrici vylúčili a tak začali lekári hľadať ďalšie diagnózy, ale neúspešne...

    Evelinka mala obrovské problémy s pohybom, nedokázala dvíhať ani hlavičku, cvičili sme Vojtovku, chodili po množstve vyšetrení po celej republike, po rehabilitáciách... lekárka určila neidentifikovanú detskú mozgovú obrnu, ktorú však ďalšie vyšetrenia ani špeciálne testy v Nemecku nepotvrdili. Každý deň som z dcérky stolicu vyšparávala, konečník mala vždy krvavý, lebo svaly stolicu v črievkach neposúvali, mala problémy nielen s trávením a vyprázdňovaním, ale zaostávala aj po mentálnej a pohybovej stránke. Keďže liečebné rehabilitácie v ADELI Medical Centre v Piešťanoch nám poisťovňa nepreplácala, prosili sme o peniažky, kde sa dalo, oslovovali sme rôzne nadácie i charitatívne zbierky, či darcov 2% zo zaplatenej dane.
    Vo veku 1,5 roka Evelinky sme sa s manželom rozviedli a na všetko som ostala sama. Pomáhali mi moji rodičia a krátky čas občas aj exsvokrovci. V súčasnej dobe mi vyše dva roky s dcérkou pomáha priateľ. Evelinka má v súčasnej dobe už 5,5 roka, začala samostatne chodiť po rovnom teréne, pri prekážkach potrebuje moju oporu, nič nerozpráva, je stále plienkovaná, ďalej chodíme po vyšetreniach, lebo lekári ešte neupresnili jej diagnózu... a kde nie je presná diagnóza, nie je ani špecifikovaná liečba... 4- krát absolvovala ADELI, čo nás aj mojich rodičov stálo množstvo peňazí... Rehabilitácie aj hyperbarická komora v ADELI jej účinne pomáhajú, ale to si vyžaduje ďalšie financie... a Evelinka rastie... potrebovala by častejšie rehabilitovať v ADELI, na čo už nemáme ani my ani moji príbuzní dostatok peňazí.
    Prosíme všetkých dobrých ľudí, ktorým nie sú ľahostajné choré detičky, o pomoc, za čo Vám vopred Evelinka, ja aj jej najbližší srdečne ďakujeme.

    Zbierka pre Evelinku na www.dakujeme.sk bola spustená 12.10.2015 a my sme ju hneď podporili spustením Výzvy na darovanie výrobkov.

    Do ukončenia Výzvy nám bolo ponúknutých 100 výrobkov od 54 tich darcov, bola to veľká radosť, keď toľko mamičiek a nemamičiek z Modrého koníka nám chce pomôcť...

    V aukcii sme dražili všetkých 100 výrobkov (54 mamičiek/nemamičiek). Boli to tieto žienky:

    @aadulik2110, @adelltri, @adriankabalaz, @akika722 (3x), @alenka600 (2x), @alples (5x), @andri7, @aredhel (3x), @atreyu, @brejkova, @danulicek, @danuska111, @deanse, @doska, @garicka (3x), @haidi, @hangshop, @ivetteb (4x), @ja028, @janka228 (2x), @jankadr, @jasenka (2x), @kamowa, @kata2882, @katasa (9x), @kusni (2x), @kviotecek, @lenullla, @lianka99, @liewik, @lulana79 (3x), @lunedi, @magda1953 (3x), @magimary (3x), @marta222, @mikovka, @mimiatomi, @mimusha3 (4x), @moncici86, @moni839, @nuna55, @patkaaa, @petraleho (2x), @piacere, @sacharin, @sismia, @thambelinka (2x), @tinjinka (4x), @tmavovlaskakatka (8x), @x_martyna, @xkittikex, @xmamalea, @zaneta123, @zeiko

    Keď prišli balíčky do Ďakujeme.sk, mohli sme aukciu spustiť... v tom čase bolo v zbierke 50,- € Aukciu sme spustili 22.10.2015.

    Tieto handmade vecičky sa dražili, vo veľa prípadoch sme vyvolávacie cenu niekoľkokrát znásobili.

    Výrobky č.1-9

    Výrobky č.10-18

    Výrobky č.19-27

    Výrobok č.28-36

    Výrobky č.37-45

    Výrobky č.46-54

    Výrobky č.55-63

    Výrobky č.64-72

    Výrobky č.73-81

    Výrobky č.82-90

    Výrobky č.91-100

    Aukciu sme ukončili 1.11.2015 o 22:00. 100 výrobkov sme vydražili za sumu 1.657,50€, vyvolávacia suma 554,90€ bola strojnásobená 🙂 Mali sme neskutočnú radosť. 

    V nasledujúcich dňoch prebehli platby dražiacich za vydražené vecičky na účet Ďakujeme.sk a po nabehnutí peňazí @dakujemesk rozposlala balíčky. 

    Suma 1.657,50€ bola pripísaná k zbierke a aktuálna suma pre Evelinku v čase pripísania sumy z aukcie bola je 2.115,50€, žiaľ cieľovú sumu sa nám nepodarilo dosiahnuť ☹
    http://dakujeme.sme.sk/vyzva/1354/pomoc-pre-evelinku

    Ako záver k tejto aukcii Ďakujeme.sk a MK zverejnili článok na stránkach MK, FB, ktorý hovorí aj o tom, načo budú vyzbierané peniaze použité.

    https://www.modrykonik.sk/blog/dakujemesk/message/obrovske-dakujeme-aukcia3-aukcia-pre-5reqzv/

    https://www.modrykonik.sk/blog/mariosmykal/message/nasa-aukcia3-venovana-evelinke-sa-vcera-yrtzyc/

    Martina z Ďakujeme.sk vo svojom blogu píše:
    OBROVSKÉ ĎAKUJEME! #aukcia3 Aukcia pre malú bojovníčku Evelinku je skončená. Vydražená suma dosiahla výšku: 1657,50€ Ďakujeme všetkým zúčastneným.

    Nám už len zostáva povedať, že ďakujeme všetkým, ktorí sa aktívne zapojili, či už darovaním handmade výrobkov, či už ich vydražením, ale aj takým, čo aspoň zdieľali naše plagátiky o aukcii a tým prispeli k tomu, že sme aspoň "kvapkou v mori" mohli Evelinke pomôcť.

    Vaši moderátori:

    Martina @dakujemesk, Mário @mariosmykal, Lenka @30lenka, Jana @jasenka alebo M&M&L&J 🙂

    Naša #aukcia3 venovaná Evelinke sa včera skončila a vydražili ste v nej handmade výrobky v celkovej hodnote 1657,50€. Patrí vám za to obrovské Ďakujeme 🙂 Ak by ste chceli Evelinke aj naďalej prispieť na jej liečbu a rehabilitácie, môžete tak urobiť priamym zaslaním finančného daru tu: http://dakujeme.sme.sk/vyzva/1354/pomoc-pre-eve... Ďakujeme, že máte chuť pomáhať iným 🙂 #drazby #pomoc #dakujeme

    dakujemeskOverená organizácia
    2. nov 2015    

    OBROVSKÉ ĎAKUJEME!
    #aukcia3 Aukcia pre malú bojovníčku Evelinku je skončená. Vydražená suma dosiahla výšku: 1657,50€ Ďakujeme všetkým zúčastneným. http://dakujeme.sme.sk/vyzva/1354/pomoc-pre-eve... (1 fotka)

    #aukcia3 Aukcia pre malú bojovníčku Evelinku je skončená. Vydražená suma dosiahla výšku : 1657,50€ . Ďakujeme všetkým zúčastneným. http://dakujeme.sme.sk/vyzva/1354/pomoc-pre-eve...

    #aukcia3 pre malú bojovníčku Evelinku. Dražíme v skupine https://www.modrykonik.sk/group/7813/detail/ Ďakujeme

    Na koníku už istý čas funguje skupinka : Charitatívne dražby s Ďakujeme.sk
    Jej cieľom je pomáhať ľuďom s ťažkým osudom.
    Mnoho ľudí nemalo to šťastie mať zdravé deti, a bezmocnosť,ktorú prežívajú by nechcel prežiť nikto z nás. ( viem o čom píšem,verte mi ) preto vás všetkých vyzývam! Pomôžte pomáhať! Zapojte sa do projektu #aukcia3 vydražte si krásne handmade výrobky,alebo prispejte ľubovoľnou sumou (link nájdete vo vyššie spomínanej skupinke) a darujte úsmev..
    tiež vás prosím,aby ste lajkovali každý príspevok,ktorý na túto tému uvidíte. Pretože tak sa o tomto skvelom projekte dozvie viac ľudí aj vďaka Vám.
    Ďakujeme!
    @jasenka prosím o pridanie linku na skupinku do komentára,ďakujem! 🙂

    Podávam hlásenie. Aj dnes 😀 týždeň sa chýli ku koncu a pomaly,ale isto sa ukončí rozosielanie vydražených balíčkov,preto už čoskoro nastane deň,kedy sa spustí #aukcia3
    Ako vidíte,svedomito sa pripravujem a balíčkujem 🙂 chcete svojou troškou na pomoc iným prispieť aj vy? Tak nečakajte a pridajte sa do skupiny Charitatívne dražby s Ďakujeme.sk . Ak nie ste veľmi zruční ale radi by ste nejaký handmade kúsok vlastnili, takisto Vás v skupinke radi privítajú 🙂
    Ďakujeme,že máte chuť pomáhať!
    Link na skupinku nájdete v komentári 🙂
    @jasenka , @30lenka prosím prudáte link na skupinku? Ďakujem 🙂

    Aj dnes idem ponocovať. Treba mi totiž pripraviť nejaké výrobky do #aukcia3 ktorú za pomoci Modrého koníka organizujú ľudia s Ďakujeme.sk . Ak chcete priloziť ruku k dielu,staňte sa členmi skupinky:
    Charitatívne dražby s Ďakujeme.sk .
    Ďakujeme,že máte chuť pomáhať 🙂