anduci20
    12. apr 2019    Čítané 356x

    Prečo sa tak rýchlo zničí zubná kefka?

    Poznáte to?

    Každý mesiac výmena zubnej kefky kvôli rozstrapkaným vláknam alebo chorobe? Povedzme si úprimne, kefka Curaprox nie je lacná záležitosť, lenže keď je dobrá… čo dobrá….NAJ na trhu 🤗. Ako 31 ročná som sa na #curaprox_vikend dozvedela, že moja technika umývania zubov nie je dobrá…používala som silný tlak pri čistení zubov a tým sa mi veľmi rýchlo opotrebovala kefka a odskákali si to aj zubná sklovina a ďasná.

    Vlákna takto poškodenej zubnej kefky nekopírujú pohyb celej kefky, znižuje sa stierací efekt a dochádza k poškodzovaniu ďasien a zubnej skloviny.

    Takže bacha na vec.

    Ja som dosť hanblivá a keď mi Dr. čistil zuby bolo to, NO čo vám poviem všelijaké len nie príjemné, ale takú jemnosť oproti tomu ako som drhla ja, bolo to super 👌.

    Buďme k sebe jemné 😉

    P. S. A skúste si to urobiť navzájom (bavíme sa o zuboch) 😂😂 (s manželom, deťmi) budete to mať zaujímavé.

    Len prosím netlačte!!!!

    Majte krásny víkend milé dámy.

    Pridávam aj link s videom správnej techniky čistenia zubov:

    https://youtu.be/mOAstiFJvk0

    anduci20
    Správa bola zmenená    11. apr 2019    

    Vedeli ste,že prvá návšteva zubného lekára sa doporučuje v 6 mesiacoch dieťaťa?

    No ja NIE.

    Vždy som mala domnienku, že v dvoch rokoch stačí (poviem vám ešte som s deckami nebola a to majú 3,5 a skoro 2 roky). Normálne sa hanbím po všetkých tých info, ktoré nám #curaprox dal. Veľká vďaka ešte raz.

    No, ale čo je DÔLEŽITÉ.
    Prvá návšteva je veľkým prínosom pre dieťa ako aj rodiča. Dieťa spoznáva okolie, personál, vybavenie, kreslo. Ukáže zúbky. Žiadne vŕtanie nebodaj trhanie zubov (z toho by malo traumu na celý život). Je to proste taká zoznamka, kým rodič sa dozvedá informácie ohľadom čistenia zúbkov a problémové miesta ktoré je potrebné sledovať a dočisťovať.
    Dočisťovanie zubov by malo trvať do 10 roku dieťaťa.
    Pri dočisťovaní detských zúbkov sú dôkladnejší muži (toto ešte musím vyskúšať) 🤔

    Vďaka #curaprox_vikend sme mali možnosť sa dozvedieť veľmi veľa užitočných informácií.

    Zďaleka to ešte nekončí.

    #test_curaprox3

    P. S. Už sme sa objednali k zubárke 😉

    #test_curaprox3
    Tento #curaprox_vikend bol pre mňa výnimočný. Zažila som 3 dni plné zubných kefiek od výmyslu sveta, nových poznatkov, zábavy v spoločnosti super ľudí. Ale hlavne 3 dni plné užitočných a skvelých prednášok od odborníkov z tímu #curaprox.
    Vďaka, že som sa mohla naučiť veľa užitočných tipov a rád, dokonca kopec nepoznaného.
    Po príchode domov som bola motivovaná, plná nadšenia a presvedčenia, že komplet návyk čistenia zubov v našej rodine musím prekopať od základov. Deti boli z toho úplne nadšené, no keď prišli otázky môjho syna vedátora 🙂, ostala som v pomykove . Zrazu som si uvedomila, že nemám žiadny obrázok, žiadne video, žiadny model zúbka, na ktorom im to môžem polopatisticky a zrozumiteľne vysvetliť. A tak sa dostala do vývrtky moja kreativita. Zúbkom sa stala sklená miska, povlakom na zúbku kuchynská utierka. A zrazu z toho vznikla krásna hra, ktorá nás zabavila na pár hodín.

    Ďakujem, za túto príležitosť #curaprox, lebo som si uvedomila, že najdôležitejšie sú dve veci.
    🐭 prevencia,
    🐭 vytvorenie si návyku
    a samozrejme aj
    🐭 technika umývania zubov,
    ale tej sa bližšie pozrieme doslova na zúbok v mojich článkoch 🙂 už čoskoro.