#eset #srdiecka
    Poďte si po veľkonočné srdiečka k nám do skupiny ESET - Objavujte internety: https://www.modrykonik.sk/group/8478/ Tešíme sa na vás 🙂

    Veselú Veľkú noc vám prajem a nezabudnite schovať pred vodou aj svoje smartfóny, tablety a ďalšie zariadenia 😉
    #eset

    #eset #sutaz #srdiecka
    Ešte dnes a zajtra rozdávame v skupine ESET - Objavujte internety veeeeeeľa srdiečok každej fotografii vašej veľkonočnej výzdoby. Pridajte fotografiu do komentára pod tento príspevok: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi... a ja vám pošlem 50 srdiečok 😉

    #eset #it_news
    Ak máte problémy so spánkom, skúste vymeniť žiarovku v nočnej lampe za zelenú. Vedci totiž pri skúmaní účinkov osvetlenia prišli na zaujímavý jav. Vystavenie modrému svetlu na začiatku aktívnej fázy dňa by ľuďom malo zvyšovať výkonnosť a bdelosť. Naopak, na lepší spánok by mohlo zabrať, ak zvýšime množstvo zeleného svetla alebo aspoň minimalizujeme účinok modrej zložky svetelného spektra. Práve modré svetlo sa spája aj s počítačmi a mobilnými zariadeniami. Preto priniesol Windows 10 v poslednej aktualizácii novú užitočnú funkciu s názvom Nočné osvetlenie. Táto funkcia redukuje modré osvetlenie počas práce v operačnom systéme.

    #eset #it_news
    Ak míňate pri svojej práci množstvo kancelárskeho papiera možno oceníte novinku od Sony. Vytvorili tablet DPT-RP1, ktorého displej je tvorený z takzvaného non-slip panelu. Vďaka tomuto panelu môžete písať poznámky pomocou digitálneho pera oveľa jednoduchšie. Tablet pracuje len s PDF dokumentami a je určený predovšetkým pre podniky a zamestnancov, čomu zodpovedá aj vysoká cena viac ako 700 eur.

    #eset #kyberskola
    Chcete aby sa vaše deti naučili niečo o internetovej bezpečnosti? Zábavným spôsobom prostredníctvom komixov priblíži svet internetu projekt Kyberškola od ESET. Dokonca aj my rodičia tu nájdeme pútavé články. Viac na www.kyberskola.sk

    Ak už vo vašich príbytkoch všade cítiť veľkú noc, podeľte sa s touto atmosférou s nami v skupine ESET - Objavujte internety a ja každému z vás pošlem 50 srdiečok. Fotografie výzdoby pridávajte sem: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi... Teším sa na vaše krásne ozdoby.
    #eset #sutaz #srdiecka

    #eset #it_news
    Stalo sa vám už niekedy, že ste chceli skontaktovať majiteľa auta, ale nevedeli ste komu patrí? Slovenskí vývojári prišli s novou aplikáciou -ŠPZ SMS. Vďaka tejto aplikácii môžete poslať sms správu majiteľovi vozidla, stačí vedieť ŠPZ číslo jeho auta a byť zaregistrovaný v aplikácii. A keďže aj príjemca SMS správy musí byť zaregistrovaný v aplikácii, aby sa k správe dostal, je tiež potrebná registrácia v aplikácii. Preto je pre rozšírenie aplikácie medzi vodičov dostupná na dva roky zdarma.
    Čo by ste napísali neznámemu vodičovi?

    #eset #sutaz #srdiecka
    Poďte si k nám do skupiny ESET - Objavujte internety po srdiečka. Stačí skrášliť našu skupinu vašou veľkonočnou výzdobou a ja každému z vás pošlem veľkú srdiečkovú nádielku: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi...

    #eset #it_news
    Ak máte ešte stále vo svojom počítači operačný systém Windows Vista, mali by ste vedieť, že 11. apríla sa skončila podpora tohto systému. Môžete ho aj naďalej používať, ale kvôli vyššej bezpečnosti je lepšie zmeniť verziu operačného systému.

    #eset #sutaz #srdiecka
    Poďte si k nám do skupiny ESET - Objavujte internety po srdiečka. Odmením všetky vaše veľkonočné dekorácie, aby sme aj u nás v skupine mali tú správnu veľkonočnú náladu. Fotografie môžete pridávať sem: https://www.modrykonik.sk/group/8478/sutaz-srdi...

    #eset #it_news
    Čo by ste povedali na to, keby ste sa pri rannom skrášľovaní dozvedeli všetky čerstvé novinky zo sveta? Pripravuje sa totiž zaujímavá novinka určená pre domácnosti - zrkadlo DUO. Toto špeciálne zrkadlo bude mať vlastný operačný systém, ktorý umožní, že okrem svojej tváre na ňom uvidíte aj rôzne aplikácie, správy či videá. Zrkadlo by mohlo dokonca ovládať osvetlenie a teplotu v dome. Aby poslúžilo každému členovi rodiny bude obsahovať aj rozpoznanie tváre. Kedy a za akú cenu sa dostane na trh, zatiaľ nie je známe.

    #eset #it_news
    V Dallase vyvolal hackerský útok doslova paniku medzi občanmi. Hackerom sa totiž podarilo napadnúť mestskú sieť a spustiť v meste 156 poplašných sirén. Aj vďaka tomu, že sú v tejto oblasti ohlásené silné búrky sa občania zľakli a snažili sa dovolať na tiesňovú linku. Za približne štyri hodiny volali na telefónne číslo tiesňovej linky takmer 4400 krát. Tento útok dokazuje, aké dôležité je zabezpečenie internetových sietí vo verejnej sfére.

    #eset #it_news
    Aj vaše zariadenia s operačným systémom macOS sú ohrozené malvérom. V minulom roku bolo na zariadeniach s týmto operačným systémom detegovaných o 744% viac hrozieb ako v roku 2015-
    Najčastejším malvérom bol advér. Chráňte svoje zariadenia antivírusovým systémom. S ESET môžete ochrániť aj váš macOS. Využite výhodnú ponuku ESET Family Security Pack a ochráňte až štyri vaše zariadenia za jednu cenu. Viac o ponuke: https://goo.gl/nbyZeS

    #eset #it_news
    Pre všetkých milovníkov selfie fotiek vyvíja spoločnosť Adobe nový nástroj v rámci projektu Sensei. Na základe umelej inteligencie a strojového učenia bude vedieť upraviť vaše "svojky" tak, aby vyzerali profesionálne. Tento nástroj by mal dokázať aj upraviť pocitovú vzdialenosť tváre od objektívu aby fotografie vyzerali ako klasické portréty. Kedy bude tento nástroj spustený, zatiaľ spoločnosť neuviedla.

    #eset #it_news
    Ak vaše dieťa rado zaspáva v aute, možno vás poteší novinka od spoločnosti Ford - Max Motor Dreams. Je to špeciálna kolíska, ktorá napodobňuje jazdu autom. Vďaka aplikácii spozná, akým štýlom jazdíte a tieto podmienky potom nasimuluje pre dieťa. Dieťa tak uspí jemný zvuk motora, kolísanie zo strany na stranu, ale aj svetlá napodobňujúce pouličné osvetlenie.
    Stalo sa vám niekedy, že ste museli vytiahnuť auto z garáže a vydať sa do ulíc, aby váš malý poklad konečne zaspal? 🙂 🚗

    astarte123
    Správa bola zmenená    9. apr 2017    

    #eset #it_news #socialne_siete #deti_a_internet

    Modrá veľryba - nie, nie je to konkurencia Modrého koníka, ale nová hra, ktorá prebieha na sociálnych sieťach. Vďaka hashtagu, ktorým sa do hry zapojíte, vás skontaktujú s jednou z 50 úloh. Nejde však o nič vtipné, práve naopak. Do tejto hry sa zapájajú najmä mladí. Kurátori hry im zadávajú úlohy ako písanie hesiel na telo, vyrezávanie symbolov do kože, státie v okne výškovej budovy až po samovraždu. Splnenie úlohy musia doložiť fotografiou alebo videom. V Rusku sa v súvislosti s touto hrou počet samovrážd mladých radikálne zvýšil. Aj na Slovensku sa tejto hre pripisujú už dve samovraždy.
    Rozprávajte sa s deťmi o tom, čo robia na internete. Nebojte sa využívať rodičovské aplikácie a rodičovskú kontrolu zabudovanú v antivírusových softvéroch, napríklad v tých od ESET ( https://goo.gl/CvnzXI ).

    #eset #it_news
    Computerworld zverejnil výsledky štúdie spotrebiteľského združenia Which?. Štúdia skúmala najskôr reklamovanú vec na notebookoch - výdrž batérie. Zistili, že reálna výdrž batérie je oveľa nižšia ako výdrž uvádzaná výrobcom. U vybraných modelov analytici dosiahli nasledovné výsledky:
    - Acer E15 vydržal 2 h 56 min oproti uvádzaným 6 h,
    - Apple MacBook Pro 13 vydržal 12 h oproti uvádzaným 10 h,
    - Dell Inspirion 15 500 vydržal 3 h 58 min oproti uvádzaným 7 h,
    - HP Pavilion 14-al115na vydržal 4 h 25 min oproti uvádzaným 9 h,
    - Lenovo Yoga 510 vydržal 2 h 7 min oproti uvádzaným 5 h.
    Výrobcovia sa bránia tým, že každý používa svoje zariadenie inak. Testovanie vo výrobe je nastavené tak, aby sa batéria čo najviac šetrila a využíva rôzne šetriace režimy.
    Ako je to s vašou batériou? Vydrží toľko, ako sľuboval výrobca?

    #eset #it_news
    Našich policajtov nájdete aj na Facebooku. Samozrejme nehovorím o konkrétnych príslušníkoch, ale o celej organizácii. Oficiálna stránka sa nazýva Polícia Slovenskej republiky a od jej zriadenia v pondelok tohto týždňa má už takmer 10 000 fanúšikov.
    „Radi by sme sa prostredníctvom modernej komunikácie priblížili viac k verejnosti, ktorá nám je vo viacerých prípadoch nápomocná pri objasňovaní trestnej činnosti. Policajti sú často vnímaní ako tí, ktorí len rozdávajú pokuty. Verím, že Facebook poskytne našim spoluobčanom skutočný pohľad na činnosť Policajného zboru,“ uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

    #eset #it_news #socialne_siete
    Posledná aktualizácia mobilnej aplikácie sociálnej siete Facebook priniesla ďalšiu novinku. Používateľom sa zobrazila ikona rakety. Jej úlohou je zobraziť užívateľovi unikátny obsah zvolený na základe viacerých faktorov (vek, obľúbené témy, okruh priateľov a podobne). Pôjde o nové články, posty či témy, ktoré používateľ neoznačil v minulosti za obľúbené. Facebook tak chce, aby sme objavovali nové, doteraz nepoznané veci. Funkcia je v období testovania a nezobrazuje sa všetkým, ktorí majú nainštalovanú mobilnú aplikáciu.

    #eset #it_news
    Koniec škrabancom na displejoch smartfónov sľubujú vedci. Vytvorili totiž špeciálny materiál, ktorý je vďaka schopnosti viesť elektrický prúd, vhodný aj pre displej telefónu. A preto, že je vyrobený z rozťahovateľného polyméru a iónovej soli, dokáže sa sám spojiť a tým opraviť vzniknuté škrabance. Smartfóny s displejom z tohto materiálu by sa mohli objaviť už v roku 2020.

    astarte123
    7. apr 2017    Čítané 87x

    Teach for Slovakia

    Využite poslednú šancu a zapojte sa do skvelého projektu, ktorí funguje na Slovensku už tretí rok. Projekt Teach for Slovakia je určený pre absolventov vysokých škôl na Slovensku. Ponúka im program osobnostného a profesionálneho rozvoja, kariérnu podporu a možnosť stať sa súčasťou inšpiratívnej komunity.

    Aká je úloha projektu?

    Na základe viacerých výskumov a štúdií sa preukázalo, že v našej krajine existuje vysoká nerovnosť v prístupe ku kvalitnému vzdelaniu. Deti zo znevýhodnených podmienok majú veľmi nízku šancu na získanie úplného základného vzdelania a následného úšpešného sa uplatnenia v živote.

    Účastníci projektu sa preto stanú učiteľmi na partnerských základných školách na prvom alebo druhom stupni škôl. Svojím aktívnym prístupom môžu viesť zmeny, ktoré sú potrebné na zlepšenie aktuálnej situácie na Slovensku. Absolvujú viaceré školenia a vzdelávania, aby pomohli naplniť víziu projektu:

                                    "aby všetky naše deti mali šancu v živote uspieť."

    Okrem toho, že absolventi pomáhajú znevýhodneným žiakom, pomáhajú aj sebe. Projekt im dáva po skončení možnosť pokračovať ako súčasť ambasádorského programu alebo sa môžu stať súčasťou tímov u partnerských spoločností.

    Aj spoločnosť ESET spolupracuje s Teach for Slovakia. Po prvom roku v Teach for Slovakia sa absolvent môže uchádzať o ponuku od ESET  v podobe garantovanej stáže. 

    Využite túto skvelú možnosť, ako pomôcť deťom, našej krajine, ale aj sebe. Ak máte chuť zapojiť sa, nerozmýšľajte dlho. Uzávierka prihlášok je totiž už túto nedeľu - 09. 04. 2016. Prihlásiť sa môžete TU.

    #eset #it_news #socialne_siete
    Súčasný online život prináša aj prvé "obete." Podľa nedávno uskutočneného prieskumu v Amerike mladí ľudia majú veľké problémy s komunikáciou tvárou v tvár. Osobnému rozhovoru sa mladí Američania vyhýbajú až v 65% percentách prípadov. Až 80% z opýtaných dokonca uviedlo, že sa cíti lepšie a pohodlnejšie pri textovej komunikácii.
    Čo preferujete vy, radšej sa s niekým osobne porozprávate alebo si s ním budete četovať?

    #eset #it_news
    V minulom sme sa na Slovensku správali ekologickejšie ako v roku 2015, aspoň čo sa týka odovzdaného elektroodpadu. Pomohli k tomu najmä nové špeciálne zberné kontajnery. Prinášam vám zopár čísel pre zaujímavosť. V roku 2016 sme odovzdali:
    - spolu viac ako 5,7 milióna kilogramov elektroodpadu,
    - najviac odovzdaných bolo televízorov - 1,5 milióna kilogramov,
    - chladničiek a ďalších veľkých elektrospotrebičov sa odovzdalo - 2,4 milióna kilogramov,
    - počítačových myší a telefónov sa odovzdalo 860 000 kilogramov,
    - batérií sa vyzbieralo rekordných 125 000 kilogramov.
    Čo robíte s nepotrebným elektroodpadom vy?

    Takto by mohlo vyzerať nové výskumné a vývojové centrum spoločnosti #eset , ktoré plánuje spoločnosť postaviť v areáli bývalej bratislavskej nemocnice. V súčasnosti prebieha už štvrté kolo na získanie tohto pozemku. V novom centre by sa mali nachádzať športoviská, škôlka, apartmány pre zamestnancov, ale aj veľkokapacitné parkovisko, ktoré by cez víkendy mohlo byť k dispozícií aj obyvateľom a návštevníkom Bratislavy.