kvetinka_andrejka
    14. sep 2019    Čítané 1378x

    O odborníkoch na všetko

    Internet je skvelá a pomocná vec, ale tiež dal ľuďom šancu prejaviť svoje pravé ja a myslím tým hlavne to horšie ja - hlúposť, faloš, egocentrizmus atď. Také prejavy možno sledovať hlavne v diskusiách. 

    Na celom FB poznám iba jedno jediné miesto, kde sa môžem opýtať čokoľvek a nespadne na mňa latrína porád od super matiek, ktoré vedia všetko a nikdy neurobili žiadnu chybu. Aj napriek tomu, že je to veľmi príjemná skupina, aj tak sa niekto urazí. Hoci pri každej rade, ktorá nie je podľa predstáv autorky príspevku je niečo typu „snáď sa nenahneváš, ale...“ 

    Síce ma niekedy tá politická korektnosť pekne serie, keď niekto napíše sprostosť, ale viem sa ovládať a nekomentujem. Vtedy to nechám to na iné majsterky milého slova, ktoré to zvládnu lepšie, než ja. To by som očakávala asi veľa, že tak by to mohlo fungovať všade...

    Mamy by mali mať pri profilovke špeciálne tabuľky typu „urážam sa za každú radu, ktorá nie je taká akú chcem počuť“ alebo „reagujem agresívne na opačné názory“ a so špeciálnou hviezdičkou „som dokonalá mama a mám patent na výchovu každého dieťaťa.

    Tú poslednú by som rovno zablokovala hoci môže mať kopec nápadov, ale naše povahy by sa nezniesli
    Odborníci na všetko sú už všade. Uvaril jeden guľáš podľa mimibazaru a už komentuje iné recepty, že aký bľuvajs

    Ide Zdeno po ulici dostane výprask od lysých hláv a povie si: "Dosť! Idem do fitka budú sa ma všetci báť aký budem veľký."

     Nejde to... zmeny nevidieť, kúpi si steroidy. 

    O mesiac dáva fotku pred/po do siete s haštagom #ťažkáDrina #ibadobráStrava #ibatrénig

    Každý druhý „znalec“ vie, že toto telo sa nevybudovalo iba pomocou banánového proťáku. Ale tvrdohlavo si ide svoje a o rok sa z neho stáva personálny tréner, ktorý točí videá na YT o hashimoto a chudnutí, inkontinencia po pôrode a chudnutie a ľudia mu to žerú ako pelikány. 

    Keby to povedal lekár, tak pôjde za iným potvrdiť či naozaj má pravdu a potom to dá ešte do diskusie niekde na nete a medzi čakanám na odpovede bude googliť. 

    Naďalej som názoru, že o takých témach majú rozprávať ženy, ktoré si tým prešli alebo lekári. Nie žiaden chlap, tak ako v iných štátoch, kde chlapi rozhodujú o materniciach iných žien porovnávajúc ich so zvieratami (Salvador).

    To isté matky a ich rady týkajúce sa stravovania, výchovy a všetkého čo len nechcete. Tu nemám na mysli normálne rady ale mudrovanie, to isto rozoznáte. Skvelé, že vedia čo pomáha, škoda, že zabúdajú, že to funguje na ich deti. Naozaj je tak ťažké prerolovať niečo ďalej, hoci vidíme, že tá mama evidentne zle postupuje? Ešte stále som si nevšimla, aby kŕmenie detí hranolkami nebolo uznané za týranie blízkej zverenej osoby a aj napriek tomu, ľudia (hlavne ženy) reagujú akoby bolo. Netvrdím, že zdravá strava nie je podstatná, ale narážam na to ako ľudia reagujú na niečo čo sa im nepáči, aby bolo jasné.

    No a na záver tradičný komentár za mojich čias také veci neboli.

    Snáď teraz nikomu nezničím víziu predchádzajúcich rokov, ale BOLO, len sa ľudia nemali kde prejaviť. Uverte, keby bol internet, to by ste pozerali, čo ľudia vyvádzali. Naše matky na prelome 80-90 rokov, či kedy to bolo, sedeli hodinami na pevnej linke so sestrou, kávičkovali so susedkami a komentovali na ihriskách. To bol ich „fejsbuk“ (jasné nie každá). A predtým čo ľudia mali v hlavách? Vystačí si pozrieť v akom postavení boli ženy napr. v reklame kávy Folgers a iné toho typu. Ľudia sa menia, samozrejme spolu s dobou, no nemyslím si, že by to bolo horšie, proste to máme šancu vidieť a prejaviť sa. 

    Ospravedlňujem ak článok nie je celkom gramaticky a štylisticky správne napísaný a bolia Vás z toho oči :D chcela by som byť v tomto smere ideálna, ale je tu jeden problém - som lenivá na učenie. Tak ak bude niečo čo Vám vypálilo oči, tak to prosím napíšte do komentára, nech sa poučím ja a možno aj čitatelia 🙂

    Zdroj FB: Mama Outsiderka- sarkastické pieskovisko

    https://www.facebook.com/MamaOutsiderka/posts/1...