Výsledky vyhľadávania pre slovo “#klicky”

Klíčky- celoročný zdroj vitamínov a minerálov
Ku klíčeniu som sa dostala prvýkrat v decembri roku 2015. Len tak som bola na internete a objavila som informácie o klíčení a klíčkoch. Veľmi ma to zaujalo a rozhodla som sa kúpiť do domácnosti ako vianočný darček nakličovaciu misku + semienka na nakličovanie. Nevedela som, ako dlho nás to bude v domácnosti držať a budeme nakličovať ale nakoniec sa tomu venujeme do dnes. Zvykneme si nakličovať rôzne semienka ako napr. mungo, rukolu, adzuki, lucernu a iné.
A čo to vlastne to nakličovanie a klíčky sú?
Klíčky sú vlastne zelenina, ktorá vyrastie v akomkoľvek podnebí. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovnajú mäsu, dozrejú počas troch až piatich dní, a pestovať ich môžete v ktorúkoľvek ročnú dobu, nevyžadujú pôdu ani slnečné lúče. Každé semeno má v sebe výživnú energiu pre rast zdravej rastliny. Keď začne klíčiť, otvára sa pokladnica skrytej energie vo forme bielkovín, tukov, uhľohydrátov, vitamínov a minerálov. Ak klíčky nasajú trochu vody, dejú sa s nimi pozoruhodné veci, kedy enzýmy, ktoré dovtedy odpočívali, ožijú.
Pri pravidelnej konzumácii klíčky:
- Zásobujú telo kompletnými živinami.
- Pomáhajú regulovať hmotnosť.
- Znižujú prekyslenie organizmu.
- Spomaľujú starnutie.
- Zlepšujú vitalitu.
- Podporujú metabolizmus.
- Posilňujú imunitu.
- Detoxikujú organizmus.
- Upravujú trávenie
Ako správne postupovať pri nakličovaní: