#eset #hry #pokemon_go
    Zachytili ste ošiaľ okolo hry Pokémon GO? Ak rozmýšľate o tom, že túto hru začnete hrať, tu je zopár tipov.
    Tím ESET radí: ako sa hrať a neprehrať?
    • sťahujte hru len z oficiálnych obchodov (Google Play, Apple App Store) - vyberte si tú, ktorá má najviac stiahnutí a množstvo pozitívnych hodnotení; užívatelia s Androidom môžu aplikáciu preskenovať niektorým z bezpečnostných riešení
    • neprihlasujte sa cez svoje Google konto alebo prostredníctvom účtu na Facebooku - zdieľate tak s tvorcami hry svoje osobné údaje
    • hľadajte aspoň vo dvojici a na verejných priestranstvách - obmedzíte tak riziko zablúdenia z nepozornosti a riziko ďalších hrozieb ako je napríklad okradnutie
    • zadovážte si externú batériu - hra je náročná na výdrž batérie; predaj powerbaniek sa vďaka tejto hre zvýšil až o 10 percent
    • nezabudnite na základnú bezpečnosť - sledujte okolie najmä svojimi očami nie prostredníctvom obrazovky

    Zopár zaujímavostí o hre nájdete aj v mojom článku:
    https://www.modrykonik.sk/blog/astarte123/article/pokemon-go-chytili-ste-sa-aj-vy-n43s3t/

    astarte123
    18. aug 2016    Čítané 146x

    Pokémon GO - chytili ste sa aj vy?

    Informácií o hre spoločnosti Nintendo Pokémon Go sú plné médiá. Hra bola spustená v júli 2016 pri príležitosti 20. výročia existencie pokémonov. V auguste už dosiahla hra sto miliónov stiahnutí a každý deň pribúda milión nových užívateľov. Hru si môžete stiahnuť zdarma (spoločnosť Nintendo zarába na transakciách v hre) už aj na Slovensku. Pokémonov treba brať vážne - čas strávený hraním Pokémon Go už prevyšuje čas strávený na sociálnych sieťach.

    Získali na pokémonoch

    V Singapure dokonca jedna spoločnosť ponúka zamestnanie najlepšiemu hráčovi Pokémon Go. Američan, ktorý ako prvý chytil všetkých dostupných 142 pokémonov dostal sponzorský dar - výlet do krajín, kde je možnosť chytiť špeciálnych pokémonov. Biznis si na pokémonoch postavila aj spoločnosť, ktorá bude za poplatok chodiť s vaším zariadením, chytať pokémonov a liahnuť vajíčka. Fastfoodový gigant MacDonald zaplatí lokácie, aby prilákal ľudí do svojich pobočiek, obdobný ťah využil už aj slovenský Aupark. Pokémonov použil aj útulok pre psov, ktorý inšpiruje hráčov, aby pri hľadaní vzali na opustené psíky na prechádzku.

    Dávajte si pozor

    Kvôli pokémonom štátny úrad v Arizone odobral mladému manželskému páru dvojročné dieťa, ktoré rodičia nechali samé doma a vybrali sa hľadať pokémonov.

    Prvou krajinou, ktorá zakázala hranie tejto hry sa stal Irán. Ďalšie zákazy pribúdajú - z pamätných miest holokaustu tvorcovia hry museli odstrániť PokéStops aj samotné postavičky.

    Hra vás vtiahne do virtuálnej reality natoľko, že môžete zabudnúť aj na okolitý svet. To sa stalo aj dvom mužom, ktorí vďaka nepozornosti spadli z útesu, či šoférovi, ktorý pri jazde hľadal pokémonov a havaroval.

    Skupinka amerických lupičov nastavila v hre "maják," ktorý ostatným signalizoval, že na danom mieste sa nachádza niečo zaujímavé a tak k sebe prilákali svoje obete.

    Hranie pokémonov vás môže vyjsť poriadne draho, reprezentant Japonska v gymnastike nemal vo svojom mesačnom paušále zahrnutý prenos dát v zahraničí. Na konci mesiaca ho prekvapila faktúra na 500 000 jenov (4,5 tisíc €). Dohodli sa však na znížení na 3 000 jenov (cca 27 €).

    Pri hre nemusíte len prísť o zdravie alebo o peniaze. Dávajte si pozor, aby ste neprišli aj o svoje cenné dáta.

    Spoločnosť ESET ako prvá objavila podvodnú aplikáciu súvisiacu s hrou Pokémon Go. V obchode Google play ste si mohli stiahnuť aplikáciu s názvom Pokemon Go Ultimate, išlo o locksreenovú aplikáciu, ktorá po spustení uzamkla obrazovku a donútila používateľa reštartovať svoje zariadenie. Po reštartovaní spustila aplikácia na pozadí nebezpečnú aktivitu neviditeľnú pre užívateľa.

    Tím spoločnosti ESET objavil aj ďalšie tzv. FakeApp - Guide & Cheats for Pokemon Go a Install Pokemongo. Po tom, čo ESET tieto aplikácie nahlásil boli z Google Play odstránené.