Denne čítam množstvo príbehov, ktoré sa na koníku dejú. Či už pri "snažilkovaní", "tehuľkovaní", štrikovaní, v rámci #pomocvnudzi, ale i tak, ako ani my sami netušíme. Radi by sme tieto príbehy zhromaždili, preto dávam otázku za #srdiecko: Čo vy? S čím pomohol koník vám? Pridajte krátku správu s označením #dakujemkoniku a každému pošlem ďakovné srdiečko 🙂

    katarinahrusovska
    27. jan 2015    Čítané 0x

    Prosíme o pomoc a zdieľanie

    Chceli by sme vás veľmi pekne poprosiť o zdieľanie tejto výzvy pre Alexíka.

    Ide o neodkladnú operáciu ULZIBAT, ktorú musí náš synček absolvovať v apríli 2015 v Čechách. Z celého srdca ďakujeme za zdieľanie.

    Zbierka: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/1986

    Vďační Alexíkovi rodičia Katka a Maťko.

    aischa61
    27. nov 2014    Čítané 0x

    Emmuška túži behať so svojím bračekom

    Naše slniečko Emmka sa narodila predčasne v 30.tyždni tehotenstva s hmotnosťou 1570g.Vyše mesiaca bola v inkubatore a keď nas prepustili domov začal sa kolotoč behania po lekároch. Cvičili sme 4krát denne Vojtovú metódu,neskoršie sme prešli na Bobath koncept a cvičime ho každú voľnu chvíľu.                                                                    Emmka je chvalabohu mentálne v poriadku a problém nám robia iba nožičky. Diagnostikovali nám Dmo-spastická diparéza. V márci sme boli v Adeli centre v Piešťanoch,kde sa nožičky uvoĺnili a spravili sme pár samostatných krokov. Je to pokrok,no sme len na začiatku dlhej cesty. Emmuška je veĺmi šikovná a vnímava a preto je veľmi ťažké jej odpovedať na otázku"Prečo nemôže behať s ostatnými deťmi a jej 2 ročným bračekom na ihrisku". Chceme pre jej uzdravenie urobiť všetko a aj keď sme sa mnohého vzdali a zadĺžili sa,nie sme v cieli a potrebujeme pomoc,lebo liečba je drahá a poisťovňa ju neprepláca. Chceme navštíviť rehabilitačne centrum Liberta a preto máme aj výzvu na dakujeme.sk .     http://dakujeme.sme.sk/vyzva/1028/chcem-behat-so-svojim-bracekom   Preto Vás prosím o zdieľani našej vyzvy a veľmi verím,ze sa nájdu dobrý ľudia,ktorí pomôžu. Ďakujeme Vám.

    timuska28
    30. jún 2014    Čítané 0x

    Hľadanie ,,Anjelov bez krídel“

    Nikdy som si nemyslela, že budem také niečo riešiť.... Nikdy ma ani nenapadlo, že sa naša Timejka narodí skôr... Ani som netušila o čom to je a s čím je to spojené.... 
    Dnes už to viem... No je mi ľúto, že to ešte kopec ľudí nevie. Mnohí berú predčasne narodené deti za „iné“, stále hľadajú na nich chyby a neuvedomujú si, že tým ubližujú nie len rodičom, ale hlavne tým deťom... Myslela som si, že som sa za tie roky nad to povzniesla, že mi už neublížia tie „pohľady“, šuškanie, porovnávanie,... otázky typu: „a ste zdraví?“ .... no omyl je pravdou. Stále to zabolí a stále sa ma to dotkne. No najviac sa mi páči, keď už odpovedá  Timejka: na otázku ako sa máš? „dobje“... No vtedy sa len pousmejem...  detská duša je veľmi čistá a ani by ju nenapadlo, že by jej chcel niekto ublížiť... Viem, že sa tomu nikdy nevyhnem, porovnávanie bolo aj bude, čo svet svetom stojí... No chcem vás poprosiť, kým začnete porovnávať detičky, skúste si predstaviť aký boj vybojovali, ako silno chceli žiť, že to všetko zvládli a čo všetko sa museli „naučiť“ čo detičky narodené v termíne (myslím bezproblémový priebeh) vedia automaticky.... Predstavte si pocit matky (či otca), ktorí stoja pri inkubátore, len prstom sa dotýkajú malinkého telíčka a boja sa aj dýchať, aby dieťatku neublížili, ... predstavte si ten pocit bezmocnosti, kedy nemôžete nič ovplyvniť a len čakať... a potom skúste vypustiť slová z úst....

    Niektoré  detičky  postupne dobehnú svojich rovesníkov, no tú dobu potrebujú... niektoré dieťa potrebuje toho času viac, iné menej, no ten čas je potrebný. Som na moje deti hrdá ako na nič na svete, sú môj život moje všetko.... a tak by to mali pociťovať všetci rodičia... nemali by mať pocit, že ich dieťa je menejcenné, lebo...., je jedno čo.... jednoducho, všetky deti sú darom a ten dar si musíme vážiť, bez ohľadu na to aké sú... a tak ako dokáže ľúbiť dieťa, nedokáže nik, pretože táto láska je nezištná, ozajstná a nič ju nezlomí., No je to tu, niektorí sa s tým dokážu zmieriť, niektorí menej,.... no nikto by nechcel, aby niekto na jeho dieťa "zazeral" a priradil mu nejakú nálepku... Jednoducho je to tak, niekto nosí okuliare, niekto má ploché nôžky, niekto má alergiu, niekto nechodí... no všetky tieto deti si zaslúžia náš obdiv, lebo to ako dokážu brať život vedia len ony, nerobia si z toho problém, neriešia, nevidia medzi sebou tieto odlišnosti a to je na tom to krásne... možno by sme sa to mohli od nich naučiť. No naše detičky sú tu  ,aby nám ukázali aký je život krásny a ako sa z neho máme tešiť..

    .

    Život je nádherný ,človek ho len musí vidieť cez tie správne okuliare.

    A k tomu skúsim pripojiť aj našu prosbu .

    PROSBA

    Verte mi, tento príbeh sa mi vôbec ľahko nepísal , no musíme hľadať všetky možné spôsoby a riešenia ... Pre každú rodinu je veľmi ťažké, keď sa niečo vážne stane no hlavne, keď ide o vlastné dieťa a len čas ukáže ako to všetko dopadne ... Veríme, že sa táto zbierka podarí uskutočniť .

    Timejka sa narodila ako naše druhé dieťa.  Nič nenasvedčovalo tomu, že by z Timejky nemohlo vyrásť zdravé, krásne a usmievavé dievčatko hoci je predčasne narodená. "Všetko z toho sa splnilo, až na to zdravíčko. Okolo deviateho mesiaca , keď nás zaočkovali sme spozorovali, že niečo nie je v poriadku. Po všetkých vyšetreniach prišla veľká rana, Timejke diagnostikovali detskú mozgovú obrnu - kvadraspastickú formu. Lásku a úsmev rozdáva na všetky strany, zdravíčka však na rozdávanie nemá. Reč je o našej Timejke,ktorá  dostala do vienka vážnu diagnózu – detskú mozgovú obrnu (DMO). Pomôžte jej aj Vy splniť krásny detský sen.Z vyzbieraných darov by sme jej chceli zakúpiť špeciálne upravenú trojkolku. Pre Timejku je klasický bicykel nevyhovujúci, a preto by sme chceli pre ňu kúpiť detskú trojkolku, ktorá zaisťuje lepšiu fixáciu trupu a nôh, ktorá by jej umožnila nielen rozcvičovať si nôžky, ale byť aj medzi deťmi a hrať sa s nimi aj vonku.Timejka má v sebe kopec sily a odhodlania a je úžastna bojovníčka. Inak musí stále sedieť v kočíku a pozerať sa ako ostatní šantia.
    Veríme, že trojkolka pomôže Timejke nielen fyzicky, ale aj psychicky. 

     TROJKOLESOVÝ BICYKEL BUDE VYUŽÍVAŤ NA PRECHÁDZKY.

    Okolo nás je kopec nešťastných ludí,čo je smutné, lebo ,keď sme štastní,dokážeme rozdávať...tak skúsme sa premôcť a vykročiť šťastiu v ústrety a rozdávať to dobré čo je v nás...to robia aj naše detičky. 

    Za každú pomoc vám budeme úprimne vďační.

    A aby som nezabudla je to trojkolka od :

    Trulik Medical Technology, s. r. o.

     

    http://www.cylex.sk/reviews/viewcompanywebsite.aspx?firmaName=trulik+medical+technology%2c+s.r.o.&companyId=11108660

     

    A jej cena je okolo 700 euro.

    Verím, že aj v dnešnej uponáhľanej dobe sa nájdu ľudia s veľkým srdcom. Verím, že sa nájdu ,,anjeli bez krídel“, ktorí vedia a chcú pomôcť.

    Ak by nám vedel niekto pomôcť, tak vám dám číslo účtu Timejkinho občianskeho združenia, ktoré sme založili  ,na to aby, sa  zbierali peniažky práve na  rehabilitácie a pomocky.Pomohla nám ho založiť tiež jedna mamička právnička práve z MK.Zaregistrovali nám ho na Ministerstve a máme už pridelené aj IčO,DIč. Názov združenia je TIMEA O.Z.

    mamkalenka
    1. feb 2013    Čítané 0x

    Pre moje deti...

    Článok je aktualizovaný:

    Milé mamky velmi by som vás chcela poprosiť touto cestou znovu o pomoc, obraciam sa na vás s velkou prosbou aj ked viem že je velmi zlá doba ..verte mi že zbieram odvahu a rozmýšlam ak vás poprosím o pomoc...na portály ludia ludom.sk máme výzvu..dostali sme sa opeť do suťaže,,a nadacia TA3 može prerozdeliť 10 tisíc eur medzi výhrne výzvy tuším po 3 miesto..možete si to prečítať tu..https://blog.ludialudom.sk/jarna-sutaz-o-10-tisic-eur-s-nadaciou-ta3/ ide o to aby príbeh dostal čo najviac darov od 1.mája do 10 juna ..stačí jedinne euro a možete pomocť mojim deťom,,,ja viem je velmi zlá doba a každy delí korunku ako može..viem čo to je..žijem s deťmi momentálne na 230 eur za mesiac z toho platím dlhy faktury..strava ,hygiena ,,všetko čo tri deti potrebuju už ani nehovorím.mnohé z vás vedia ako to je,,do práce sa mi ísť neda lenka je chorá jej zdravotný stav mi to nedovoluje nevazli mi ju ani do školky momentálne som na neplatenej rdičovskej ,9.5 ideme na kontrlolu na iminulogiu budeme mať už všetky výsledky a hned idem žiadať o predlženie zo zdravotných dovodov,peniašky by nam velmi pmohli z tej výhry aj ked maličko..verte mi že zostať na všetko sama a nahradiť ocka aj mamu je velmi ťažke..ocko nám odišiel do neba vtedy ked potreboval sa o nás postarať a hlavne o deti..chlapci aj lenka rastu a je to horšie a horšie...viem možno ma budete odsudzovať že mam isť do práce..verte mi keby som mala možnosť neváham ani sekundu,,je tu Lenka..jej chorba mi to nedovoluje,,ma astmaticke zachvaty musí byť pod dozorom...je to zložite...velmi vás prosím o pomoc nie pre seba ale tie deti..verte mi že nam to jedinne euro velmi pomože,,tu je náš príbeh
    https://www.ludialudom.sk/vyzvy/636

    stačí jedinne euro každe euro je v suťaži jeden hlas ,nezáleží na výške daru ale počet darcov viac o suťaži si možete prečítať tu

    https://blog.ludialudom.sk/jarna-sutaz-o-10-tisic-eur-s-nadaciou-ta3/
    zo srdca vám dakujem za pochopenie a hlavne pomoc...možete mi velmi pomocť aj so zidielaním stránky a nažho príbehu velmi mi to pomože,,zo srdca vám dakujem v mene Patrika,Igorka,Lenky..dakujeme !!!!!!!!

    Pôvodný text:

    Dobrý den

    Prosím Vás, chcela by som poprosiť o pomoc v núdzi na Modrom koníku. 

    Som mamička troch detičiek a od aprila 2012 sme bez ocka, umrel nám po ťažkej chorobe. Mám príbeh aj na stránke Ľudia ľuďom s prosbou o pomoc. Veľmi by som chcela poprosiť o pomoc so zdieľaním a osloviť mamičky o pomoc aj tu na Modrom koníku. Už neviem ako ďalej, som zúfala.

    Tu je môj príbeh

    Život sa s nami kruto zahráva. Neprosím o pomoc pre seba, ale moje tri deti. Oni sú to moje jediné šťastie, moje deti sa stali zo dňa na deň polosirotami. 

    Neviem ako začať, neviem ako mám nájsť správne slová, mám v sebe toľko bolesti a beznádeje, že neviem ako ďalej. Moje srdce je plné bolesti a prázdnoty a niekedy prestávam veriť, že budem niekedy šťastná. Jedno však viem, že jediný ktorí si toto nezaslužia sú moje deti. 
    Mala som krásnych 18, keď do môjho života vstupil on, láska môjho života, otec mojich 3 detí. 26.6.1998 sme si povedali Áno. Bol to jeden z najkrajších dni môjho života. Onedlho sa narodil syn Patrik a o 5 rokov daľší syn Igorko. Manžel pracoval ako murár, chodil na týždňovky, deti videl len cez víkendy, no aj za ten čas sa im venoval ako najviac vedel. V našom regione je núdza o zamestnanie, tak bol rád, že aspoň užíví svoje deti a má prácu. Po materskej som sa aj ja zamestnala, pracovala som ako kaderníčka. Manžel mal veľké šťastie a vzali ho pracovať do miestnej fabriky ako zvárača, nemusel už vychádzať za prácou ďaleko a čo je najhlavnejšie, boli sme spolu ako rodina. Mali sme prácu, konečne sme si mohli dovoliť kúpiť deťom to, po čom tužia, kupili sme im počítač, vzali úver na auto, na splátky nábytok. Fungovali sme ako skoro každá mladá rodina. 

    Manžel chodil do práce skoro ráno, vždy keď vstal mal nevoľnosti, bolo mu zle. Už vtedy sa mi jeho zdravotný stav nepáčil, nechcel ísť k lekárovi, bal sa, že bude PN a príde o prácu. 
    V januári 2009, nikdy nezabudnem, v práci zazvonil telefón a v ňom uplakaný najstarší syn "Ocko má bolesti a leží na zemi!" Rýchlo som sa ponáhľala domov a to už bola u nás aj sanitka, nasledovali dlhé vyšetrenia, lekári nám oznamovali zlé a zlé výsledky. Nakoniec diagnóza, silný zápal podžaludkovej žľazy, nasledovalo dlhé liečenie a pobyt v nemocnici. Manžel schudol 22 kíl, no nič nezaberalo a v aprili ho už operovali. Po operácii sa pozbieral, prísna dieta, žil na minerálkach. Vyzeralo to všetko v poriadku, aj keď sme vedeli, že to zdravie už nebude ako predtým. 

    Veľmi sme túžili po dcerke, hlavne manžel. Naše želanie Boh vyslišal a v marci 2010 sa nám narodila dcerka Lenka. V auguste sa to však všetko začalo vracať, manžel slabol a slabol, prišli dalšie diagnozy. Zostal na invalidnom polovičnom dôchodku, začali sa nám kopiť dlhy, nezvládali sme platiť úvery, vzali nám už skoro splatené auto. Lieky pre manžela boli veľmi drahé a zo 105 eur si ich nedovolil kúpiť, musela som mu ich kupovať ja z môjho rodičovského príspevku. Chorľavel viac a viac, na Veľkú noc sa jeho stav veľmi zhoršil, znovu bol v nemocnici. Utrpenie mojich detí sa nedá ani opísať slovami, keď videli ocka ako sa trápi. 

    25 4 , nahorší deň môjho života. Od toho dňa, prešlo už veľa dní, ale ja aj tak neverím. Neverím, že náš ocko, môj milovaný manžel tu už nie je, že nám odišie, že nám umrel. Neskutočná bolesť a žiaľ. V 32 rokoch som sa stala vdovou, moje deti polosiroty. Bolesť, trápenie, keď vidíte bolesť a slzy v očiach vašich detí keď sa pýtaju: prečo? prečo ocko umrel? Keď sa vás dvojročné dieťa opýta: "Mamy ocko ma ľúbi? Je s Ježiškom? Najhorší pocit, keď musíte oznámiť svojim deťom, že ocko umrel. Je to neopisateľné, nevieme s tým žiť, nedá sa s tým zmieriť. 
    Ja sa musím pretvarovať, že je všetko v poriadku, aby deti nevideli, že sa trápim, pozerajú mi do očí, čí sú tam slzy, nemôžem plakať, všetko držím v sebe, len aby oni netrpeli. No potom si odpoviem sama sebe "Aby netrpel." preňho to bolo vykúpenie, pre nás bolesť, na celý život, zostala som na všetko sama s dlhmi exekuciami. Na pohreb som si musela požičať. Vdovský dôchodok mi schválili 70 Eur, to nemajú deti ani na cestovné do školy. Žijeme zo 100 Eur na mesiac z rodičovského príspevku, platím dlhy, exekucie, dcerka je často chorá a do práce ísť ešte nemôžem. 

    Neviem ako ďalej žiť, preto prosím o pomoc dobrých ľudí, nie pre seba, ale moje deti. Deti, ktorým osud nedoprial šastne a bezstarostné detstvo, deti ktoré si okrem radosti prežili aj ťažké chvíle bolesti a smútku.
    Neviem ako ďalej, ako žiť s tým, aby oni necítili nedostatok. Zo socialky nám vzali aj dotácie na stravu a pomôcky, len kvoli tomu, že mám vdovský dôchodok a príjem nám prevyšuje o nejaké tri eura. Je to veľmi ťažké, keď musíte rozhodnúť ktorému z deti zaplatite obedy v škole, pretože nie ste schopný im zaplatiť obom. Keď musíte rozmýšľať nad každým eurom, či vám vyjde obed, či nie. 
    Vďaka dobrým mamičkám máme aspoň oblečnie, ktoré moje deti nosia. Patrik má 13 rokov, veľmi by sa chcel vyrovnať spolužiakom, s oblečením, botaskami, no vie, že nemôže. Tak veľmi by som im chcela dopriať, aj keď viem, že ocka im to už nikdy nevráti, no v našich srdciach bude navždy, veľmi ho ľudíme a ja budem bojovať za lepší život aj zaňho. Len aby naše deti netrpeli, oni sú celý môj život, moja rodina. 

    Ďakujem za každú pomoc, všetkým dobrým anjelikom a ľuďom, ktorí majú srdcia na správnom mieste. Ďakujem. mama Lenka

    - oblečenie pre deti

    - trvanlivé potraviny

    - drogeria

    - hračky pre dcérku

    Adresa kam môžete poslať veci:

    Lenka Olahová, Dúbravy 199, 962 12 Detva

    Žiadosť o pomoc je zaregistrovaná aj v projekte Ľudia ľuďom: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/636

    Ďakujeme.

    natalkabuskova
    17. jan 2013    Čítané 0x

    Natalkina nádej

    Ahojte maminky,


    je nás tu strašne veľa, čo sa trápime a osud skúša. Tak ako aj vy aj ja som sa odhodlala a chcem vám zverejniť náš príbeh. Som vydata a mám tri krásne detičky. Moja najmladšia dcerka sa volá Natálka. Má dva ročky. Doktori jej diagnostikovali Dawnou syndrom. Moja princezna nechodí, nesedí, nerozpráva. A ja mám pocit, že už ďalej nevládzem. Každý deň to isté. Dívam sa na svoju dceru so slzami v očiach, chcem jej pomôcť, ale ako si nemôžem. Nie je to v mojej moci. Keby som mala zázračný prsteň, želala by som si len jedine, zdravia pre moju dcerku. Ja viem, že už v živote nebude zdravá. Bojím sa, že mi nepovie slová, alebo vetu: "Mami ľúbim ťa." Je to hrozný pocit.Pred nedávnom je diagnostikovali EIP záchvaty. Najťažšia vec v mojom živote je, že vidím svoje dieťa bezbranné, s tými smutnými očkami ako sa na mna díva. Na nič sa v tej chvíli nesústredite, len na ňu. Moje noci kľudného spánku sa zmenili na slzy po nociach. Každé ráno musím nazbierať veľa síl, dať svoje deti do poriadku a zase to isté dookola. 


    Nás mamičky s chorými detičkami nikto neberie vážne. Na ulici sa na Vás dívajú ako keby ste niečo zlé urobili. Nikto nevie, čo máme za trápenie za zatvorenými dverami. Setríme tam, kde by iní na to ani nemysleli. 


    Naším snom by bolo Adeli centrum v Piešťanoch, lebo tam vedie skutočne pomôcť s EPI záchvatami.

    Vaš dar mi môžete zaslať na adresu: Mária Busková Mlynská 622/11 Námestovo 029 01

    Za každu pomoc však veľmi pekne Ďakujem.

    timuska28
    2. jan 2013    Čítané 0x

    Pomoc pre nášho anjelika Timejku

    Timejka sa narodila predčasne ako extremne nezrelá v 30. tyžd. tehotenstva. Musela zvládnut vela komplikácii. Mala velmi pokrutené črievka, na 2 deň dostala žltačku, na 3 den jej diagnostikovali leukémiu , ale ta sa po dvoch kontrolných odberoch naštastie nepotvrdila, schudla až na 980g. Po mesiaci na infuziach mohla Timejka začat papat a konečne začala priberať. Po všetkých komplikáciach, ktoré Timejka musela zvládnut nás po 2 meciacoch strávených na JIS Košice pustili domov s váhou 2200g. Robila nám doma obrovsku radost. Priberala a rástla ako iné detičky.

    Celé naše trápenie sa začalo , ked Timejku zaočkovali a ona ostala ležat. Prestala celkovo prospievat, prestala nám priberat , rást , pretáčat sa , začali sa jej stahovat svaly na ručkach a nožkach, prestala použivat pravu ručku celkom. Nasledovali rozne vyšetrenia a začali sme cvičit Vojtovu metodu.  Nasledovali liečenia ako Dunajská Lužná niekolko krát, kúpele Kováčova. 

    Timejka sa momentálne vie pretočit sa, plazi sa, ale nevie si sama sadnut , lebo ju neudržia brušné a chrbtové svaly , ktoré treba neustále posilnovat. Boli by sme velmi štastní , keby raz aj naša Timejka vedela behat za detmi a hrat sa na detskom ihrisku a nemusela prežit celý život na invalidnom vozičku. Veríme, že nášmu anjelikovi niekto podá pomocnu ruku a pomože nám ju postavit na nožky, aby sa mohla začlenit do spoločnosti a viesť plnohodnotný život ako iné detičky. Rehabilitacie , ktoré by nás aspon trocha posunuli vpred niesu hradené zdravotnou poisťovňou a sú strašné drahé.A teraz od januara budeme mat možnost zbierat aj dve percenta z daní, aj to nám velmi pomože , ak budem mat tlačivá  z neziskovky tak to tu doplním.

    Ved nič nemože byt doležitejšie pre rodiča, ako postavit vlastné dieta na nožky.

     Máme uvernenu aj výzvu na dakujeme sme sk / pomoc pre nášho anjelika /. Tu je link-

    http://dakujeme.sme.sk/vyzva/322/pomoc-pre-nasho-anjelika  -   tato vyzva už nieje aktualna , ale budeme uvernenu novu koncom maja. ked sa vratime z rehabilitačneho strediska Renona

    Pomohli by nám hračky na rozvoj motoriky , pre 3 ročné dieta tích stále nieje dost a možno neaké tepláčiky na doma,  trička  s kratkym rukávom a kratasky na leto,  naša velkost je 92- 98-, možno neake botasky , topanočky velkost 23, možno neaka mikinka , pulovrik, bundička na jesen

    Budeme vdační za  každu pomoc a DAKUJEME.

    Moja adresa cez IP a moj mail ivetom@szm.sk

    deninka
    2. jan 2013    Čítané 0x

    Pomoc pre Sofinku

    Tento príbeh je o Janke, mojej susedke z detstva... Obe pochádzame z malej dedinky na južnom Slovensku, z dedinky, ktorá nemá ani toľko obyvateľov, ako jeden panelák v Petržalke. Janka má tri sestry, z toho Ema bola moja najlepšia kamarátka a keďže sme bývali hneď vedľa seba, boli sme spolu každý deň. Janka bola dlhé roky kolegyňou mojej mamy. Ema ešte nebola dospelá a Janka nemala ani 30 rokov, keď prišli o otca. Potom sa naše cesty rozišli, ja som odišla do Bratislavy, vydala som sa, Janka aj jej tri sestry tiež začali žiť svoj život, so svojimi rodinami, 300 km od nás. Cez letné prázdniny sme sa vždy stretli, keď sme všetky išli navštíviť našich blízkych, rodinu a priateľov v rodnej dedinke. Janka v r. 2005 porodila dvojičky - chlapčeka a dievčatko. Žiaľ, chlapčeka si hneď povolali k sebe do neba anjeli. Obrovská rana, keď matka príde o dieťa, ale nebolo času na smútok, pretože Sofinka tu ostala a potrebovala Jankinu lásku. Roky ubiehali, dnes je zo Sofinky takmer 8-ročná mladá dáma. Uplynulé leto, v auguste 2012, sme sa opäť stretli u našich na kúpalisku a užívali si sladké bezstarostné leňošenie. Obe baby (Jankina Sofinka aj moja 5-ročná Zarka) prázdninovali u svojich babkách - susedkách a každý deň sa stretávali, hrali... Vtedy ešte nikto netušil, že osud opäť zamieša karty a kruto pritvrdí. Janka v októbri navštívila lekára pre silné bolesti brucha. Hospitalizovali ju v nemocnici na severe republiky s diagnózou nádoru na maternici. Bez akejkoľvek liečby tam ležala takmer dva týždne. Potom sa podarilo vybaviť prevoz do bratislavskej nemocnice Sv. Alžbety. Tu jej po komplexných vyšetreniach oznámili, že ženské orgány má v poriadku, to už ale Janka rapídne strácala na váhe, prišla nechuť do jedla, hnačky striedali vracanie, opúchali nohy... Diagnóza: rakovina žalúdka v poslednom štádiu. Janka leží na onkológii v nemocnici v Bratislave od 19.11.2012 napojená na infúzie. Slabá, nechodiaca. Priesvitná do špiku kostí, ale s opuchnutými nohami. Taká zoslabnutá, že jej nemohli a nemôžu nasadiť chemoterapiu. Niekto tam hore rozhodol, že už niet cesty späť. Najprv vzal dcére otca, potom dcére syna a teraz prichádza pre ňu...

    Sofinka je momentálne u 66-ročnej babky, ktorá sa o ňu stará v našej rodnej dedinke. Vie, že má vážne chorú maminku, ale netuší, že zomiera. Už sa neuvidia. (Na oddelení, kde leží, nie sú povolené detské návštevy).

    Janka svoj boj dnes (7.1.2013) prehrala :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

    Ak niektorá z Vás máte pocit, že by ste chceli pomôcť, robím balíčky pre Sofinku:

    Oblečenie (je väčšia na svoj vek, nosí 140/146, letné 146/152)

    Obuv (č. 35 nosí teraz, takže 35, 36)

    Hračky (ako bežné dievčatko v jej veku)

    Školské potreby, rozprávkové knižky

    Moja adresa - cez IP, príp. mail: 269@centrum.sk

    Ďakujem.

    hrnka
    6. dec 2012    Čítané 0x

    Pomoc pre Sofi

    Milé mamičky,

    hambím sa, ale žiaľ potrebujeme pomoc. Pomoc pre moju vážne chorú dcérku. Jej diagnóza sa volá ráštep chrbtice-syndróm pripútanej miechy. Už ju operovali ale operácia nedopadla dobre. Sofia ostala na vozíčku. Porušili jej nerv na čuranie a kakanie. Čiže je inkontentná. Okrem toho má ešte ťažkú neuropatiu /ťažkú neurogénu léziu/.

    Sofi má 4 roky a polku svojho života strávila buď v nemocnici alebo lietaním po lekároch. V januári nás čaká dalšia operácia v Brne a je finančne nákladná, lebo sme samoplátci. 

    Od mája, keď Sofi zistili túto diagnózu, nepracujem. Môj manžel zarobí len na nájom. Vozík-kočík nám schválili na 5 krát, aj to mi najprv povedala revízna, citujem: až keď vám padne na chráp, tak si dojdite na schválenie. Obliekla som malú a išla som pre to a nakoniec cez krik medzi zubami sme ho dostali. potrebovali by sme ale vozíček, ktorý si vie Sofi sama ovládať a bol by trošku skladnejší. 

    Naše adresa:

    Sofia Hrnková, Námestie Slobody 942, 90841 Šaštín-Stráže. 

    Sofinka by potrebovala:

    oblečko veľ. 122-128 /Sofi má 25kg,vyzerá na 6rokov/

    lieky B-komplex, colostrum, probiotika 

    plienky Molicare priemium super

    Ďakujeme veľmi pekne. prajeme krásne vianočne sviatky

    Sofinka s rodičmi

    novomamina
    20. nov 2012    Čítané 0x

    Náš boj s rakovinou

    Milé mamičky a tehuľky ! Náš krásne bežný rodinný život sa zmenil na nočnú moru - rakovinu nášho jediného synčeka . Píšem Vám o tom preto lebo bohužiaľ sme v štádiu kedy potrebujeme pomoc . Toto je náš krátky príbeh :

    Stretli sme sa s manželom dvaja s tažkým detstvom ale boli sme radi ze máme jeden druhého a teda všetko spolu zvládneme . Po mnohých úskaliach sme boli v radostnom očakávaní . Mala som náročné tehotenstvo a ešte tažší pôrod . Od narodenia Samka nám ublížilo veľa ludí a často sme boli v neprípustných situáciách hlavne však bolo to že máme pre koho žit a že sa nám obom splnil sen - Samko . Vytvárali sme mu a vytvárame to čo sme my nemali . Laskyplný domov a oporu vždy a všade . Samik bol zdravé a aktívne dieťa večne v pohybe a so skúmavým pohľadom . Pred pár mesiacmi sa nám všetko zrútilo a my sme postupným presúvaním z nemocníc a z oddelenia na oddelenie zistili že všetko doteraz je uzatvorená kapitola lebo začína nová a krutá na onkológii . To čo sa nám a hlavne Samkovi teraz deje neviem inak opísat ako peklo týranie a bezmocnost . Samík ma neuroblastóm čize zhubný nádor ktorý sa nedá vybrat celý kedže cez nádor ide aorta čize najväčšia žila zásobujúca srdce krvou . Nádor je medzi srdcom pľúcami a chrticou čize tlačí na tieto orgány a tiež priamo do miechy čomu sa liečbou snažia zabrániť . Takže liečba je veľmi ťazká a zdĺhavá . Manžel ma musel vystriedať na oddelení kedže teraz som musela absolvovat operáciu takže jednak ich vidím sporadicky a tiež to zničilo náš príjem . Keďže veci okolo liečby sú finančne náročné a stále sa zvyšujú dostalo nás to do situácie kedy potrebujeme pomoc . Samík práve dobral 4 fázu chemoterapie - oveľa silnejšiu keďže nádor skoro vôbec nereagoval na dve predchádzajúce . Má za sebou kopu operácií a teda uspávaní . Zatiaľ liečba znie daľšie silnejšie chemoterapie ktoré priamo ohrozujú zivot vybratie rebra ktoré je postihnuté nádorom a ožarovania . Ale ako sme už zistili na onkológii neni nič isté a aj to sa každý deň mení .

    Vzhľadom na veľmi náročnú liečbu do budúcnosti Vás prosíme aby každý kto len trošku môže alebo chce pomohol ako vie aby sme toto tažké obdobie prekonali o niečo lepšie . V prípade návrhov alebo otázok budem rada keď ma budete kontaktovať buď telefonicky alebo cez internú poštu prípadne mail .

    Čo sa týka pomoci zíde sa pomoc každá čiže preto to nechávam na každom z Vás . V prípade finančnej pomoci ktorá nám samozrejme pomôže najviac Vám môžem poslať číslo účtu ale tiež je vo facebookovej skupine Samka volá sa Pomoc pre Samka .

    -veci na každý deň :

     - oblečenie a obuv / hlavne nohavice alebo tepláčiky momentálne má číslo 104 a z tesca na 2-3 roky / ktoré musí mať stále nové čiže sterilné . Sú dni keď má hnačky alebo iné sprievodné javy a v nemocnici sa prať dá iba v umývadle .

    - froté plachty 90 x 200 a 180 x 200

    - veľmi dvôležité keďže odmieta jedlo ako každé dieťa po chemoške sú vitaminové doplnky kde ma silnú koncentráciu a veci na imunitu a probiotiká bez ktorých odmieta jesť . Dávame mu zvýšené dávky a tak mu to pomáha keďže už predtým odmietal aj jesť aj piť . Kupujeme mu tieto :


    Flavin 7 - 200ml roztok  - objednávame v lekárni je to lyofilizovaný koncentrát rastlinných flavonoidov, komplex synergicky, predovšetkým protinádorovo pôsobiacich enzýmov

    Arko DEFENSES Kids 5 dňový program na posilnenie imunity 5x7ml

    Biomare Immuno - bráni poškodeniu organizmu pri následnej liečbe ožarovaním alebo chemoterapiou

    Softa-man - alkoholový dezinfekčný prípravok

    mail :    evabencatova@gmail.com

    Ďakujeme veľmi pekne.