Výsledky vyhľadávania pre slovo #rebarbora

avatar
elmelpel
3. jún 2016    Čítané 75x

Vyhodnotenie - súťaže Máj mesiac s rebarborou

Krásny slnečný deň prajem, naviac je piatok, preto pridám prianie prekrásneho víkendu. Sľúbené vyhodnotenie našej ďalšej súťaže. Priznám sa hneď na začiatku bez mučenia, ani vo sne som netušila, koľko receptov s rebarborou existuje, ja som poznala len ten klasický na plech s posýpkou, čo robievala babka. Ešte stále je sezóna rebarbory, vrelo odporúčam vyskúšať všetky súťažné recepty 🙂 Nájdete ich v našej sladkej skupinke         http://i.modrykonik.sk/skupina_hera

Veľmi pekne ďakujem všetkým súťažiacim, vďaka nim som nadobudla nové skúsenosti a recepty, niektoré som už aj vyskúšala a môžem ich len vrelo doporučiť 🙂

                                      Srdečne gratulujem víťazke a jej receptu

                              @erikaemkina a jej šťavnatý rebarborový koláčik           Druhé miesto si vybojoval recept od @sona6 Tvarohový koláč s rebarborou

Na treťom mieste sa umiestnila @maggimae s obľúbenou klasikou s pridaním jahôd 🙂 

                                   Pridávam tieto súťažné, nádherné a chutné koláčiky od 

Mesiac s rebarborou .... už len 11 dní 🙂 Ak ste ešte nestihli nič upiecť, srdečne odporúčam recepty od našich skvelých súťažiacich... všetko sa dozviete tu https://www.modrykonik.sk/blog/elmelpel/article...
alebo v skupinke https://i.modrykonik.sk/skupina_hera
#rebarbora #hera #sutaz
Inšpiráciu môžete nájsť aj na stránke Pečenie je radosť https://i.modrykonik.sk/rebarborova_torta_hera

Mesiac s rebarborou je v plnom prúde... ak ste ešte nestihli nič upiecť, srdečne odporúčam recepty od našich skvelých súťažiacich... všetko sa dozviete tu https://www.modrykonik.sk/blog/elmelpel/article...
alebo v skupinke https://i.modrykonik.sk/skupina_hera
#rebarbora #hera

Mesiac s rebarborou je v plnom prúde... ak ste ešte nestihli nič upiecť, srdečne odporúčam recepty od našich skvelých súťažiacich... všetko sa dozviete tu https://www.modrykonik.sk/blog/elmelpel/article/maj-mesiac-s-rebarborou-ypq8em/
alebo v skupinke https://i.modrykonik.sk/skupina_hera
#rebarbora #hera

Pekný večer všetkým.
Rebarborová sezóna je odštartovaná, nezabudnite, celý mesiac súťažíme o darčeky, viac informácií v našej skupinke https://i.modrykonik.sk/skupina_hera alebo tu https://www.modrykonik.sk/blog/elmelpel/article/maj-mesiac-s-rebarborou-ypq8em/
Inšpiráciu nájdete aj na stránke Pečenie je radosť...
http://www.peceniejeradost.sk/recepty/rebarboro...
#sutaz #rebarbora #hera

#rebarbora
POTREBUJEME:
2hrnceky poloh.muky,
1hrncek kr.cukru
1hrncek vlazneho mlieka
1/2 hrnceka oleja
2cele vajicka
1/2balicka prasku do peciva
1CL sody bikarbony
3-4 stonky rebarbory nakrajane na kocky
POSYPKA:
1hrncek polohrubej muky
5PL masla
1/2hrnceka praskoveho cukru
Vsetko spolu vymiesat.
POSTUP:
Vymiesame vajicka s cukrom.Pridame mlieko,olej-vymiesame.Pridame muku spolu s prask.do peciva a sodou bikarbonou.Dame na plech papier na pecenie,vylejeme cesto na plech.Poukladame rovnomerne rebarboru a na vrch rozmrvime posypku.Dame piect do vyhriatej rury na 160st. na 30min.Dobru chut😊

#rebarbora Ingrediencie cesto 60 dkg hladká muka 1 balíček prášok do pečiva 4 lyžice mlieko 25 dkg hery 20 dkg cukor mučka 2 vajíčka nápln
5 - 6 ks rebarbora
1 vanilkovy cukor
mletá škorica Postup prípravy receptu
Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dva diely a vyvalkáme. Rebarboru olupeme, nakrájame na kusky a rozvaríme s vanilkovym cukrom a škoricou. Jeden vyvalkany plát cesta dáme na plech. Na neho dám rozvarená rebarboru a prekryjeme dalšie plackou. Koláč poprepichujeme vidličkou a dáme upiect . Upečený rebarborový koláč z hery nakrájame a možeme podávat 🙂

avatar
elmelpel
5. máj 2016    Čítané 166x

Máj mesiac s rebarborou.

Máte zaujímavý nápad, ako naložiť s rebarborou? Podeľte sa s nami vo svojom blogu alebo v skupine Pečenie je radosť... , kde nájdete informácie k súťaži na túto tému. http://i.modrykonik.sk/skupina_hera

Na konci mesiaca môžete vyhrať peknú cenu. Recept treba označiť #rebarbora

Niečo málo o tejto nie veľmi známej rastlinke 🙂 

Laikom listy rebarbory pripomínajú lopúch. Kedysi divoko rástla na svahoch Himalájí, ale veľmi skoro začala byť pestovaná. Tibeťania ju považovali za liečivú. A právom, pretože je zdrojom cenných vitamínov a minerálnych látok. Tibeťania verili, že konzumácia rebarbory čistí krv a črevá.Podľa starej pranostiky je rebarbora najchutnejšia do Jána, čiže do 24.júna, pretože potom stráca na kvalite a chuti. 


Rebarbora pochádza z Číny a Tibetu, na územie Európy sa dostala vďaka arabským obchodníkom. Táto rastlina sa používala ako liek v čínskom bylinnom liečiteľstve. 
Rebarboru zaraďujeme medzi zeleninu, ktorú konzumujeme ako ovocie. Rapíky zdravej a chutnej rebarbory musia byť celistvé, čisté a bez škodcov. Kvalitná rebarbora nesmie mať hrdzavé škvrny, farba tmavoružová až červená pokrýva aspoň dve tretiny rapíka. Chuť rebarbory je pomerne kyslastá, hlavne zelené časti rapíka. Zapríčiňuje to vysoký podiel kyseliny jablčnej a citrónovej. Pri konzumácii je vhodné rebarboru podávať s mliečnymi výrobkami, nakoľko niektoré látky obsiahnuté v rastline, zabraňujú vstrebávaniu vápnika a železa.  Na druhej strane má vysoký obsah vitamínov B (B3, B5), kyselinu listovú, vápnik, draslík, horčík, mangán a vlákniny. Pozitívne pôsobí na pokožku a kvalitu vlasov, ako aj na činnosť čriev.  Pacienti s reumatizmom, prekyseleným žalúdkom, so žlčovými či obličkovými kameňmi, by sa mali vyhýbať tejto zelenine. 
Ako na rebarboru:

Pred prípravou stonky olúpte a pred tepelným procesom je vhodné ju spariť v horúcej vode a tú potom vyliať. Nekonzumujte ju nikdy v surovom stave. Je vhodná na zamrazovanie či surová, alebo uvarená. Pri jej spracovaní nepoužívajte hliníkové nádoby. Jedlá z rebarbory konzumujte maximálne dvakrát týždenne, pri častejšej konzumácii môže podráždiť  zažívacie ústroje.

Strana