patimirqa777
    Správa bola zmenená    16. nov 2019    

    .

    patimirqa777
    Správa bola zmenená    12. nov 2019    

    #roboticky_vysavac Ahojte, poradte prosím dobrý roboticky vysavac max do 200€. S ktorým ste spokojne? Dakujem!

    #roboticky_vysavac zienky poradte mi prosim ktory robot je fajn? Chcela by som ten xiaomi. Na roombu nemame 😀 dakujem

    #karcher #test ujem
    #rc3 #roboticky_vysavac #vysavac

    Taaak nova hracka je doma, tak som zvedava, zatial pusteny bez parovania s mobilom.
    Idem uspavat 😂 tak ekd sa vratim chcem mat cisto 😂😂😂😅

    https://www.kaercher.com/sk/home-garden/robotic...

    (2 fotky)

    #samsung
    #roboticky_vysavac

    Robotické vysávače si pomaly razia cestu do našich domovov posledných pár rokov. Prvý vysávač tohto druhu bol Trilobite od Electroluxu a stál niekoľko desiatok tisíc korún. Dnes nie je problém zakúpiť robotický vysávač za pár stoviek EUR. Bohužiaľ, rozdiel v kvalite vysávania je oproti značkovým a taktiež riadne oceneným produktom priepastný.

    Zásadný rozdiel medzi lacným a kvalitným robotickým vysávačom je jeho schopnosť vyhodnocovať svoje okolie a na základe toho prispôsobiť vysávanie. Lacné modely majú niekoľko druhov pohybov, ktoré buď kombinujú, alebo im je pevne zvolený a na základe tejto voľby sa potom pohybujú. Bez ohľadu na to, ako veľmi efektívne také vysávanie je. Drahšie modely naopak dokážu buď pomocou integrovanej kamery, či pomocou senzorov, rozoznávať svoje okolie, podľa toho vyhodnocovať svoje vlastné pohyby a vďaka tomu vysávať viac efektívne. Niektoré modely vysávačov majú navyše detekciu nečistôt a ak sa taký robotický vysávač dostane na miesto s vyššou koncentráciou nečistôt, prioritne ich vysaje a ďalej pokračuje až v momente, kedy dôjde k záveru, že je všetko riadne povysávané.
    Rozdiel u robotických vysávačov je tiež detekcia kolízie. Lacné modely na detekciu používajú svoje nárazníky, ktorým jednoducho narazí do prekážky, čo pre nich znamená, že nie je možné pokračovať ďalej. Vyššie modely majú detekciu na rovnakom spôsobe, na akom pracujú potrebné senzory vo vozidlách, keď cúvate. Vysávač vďaka tomu "vidí" blížiacu sa prekážku a tesne pred ňou zastaví. Oba tieto spôsoby majú svoje nevýhody. Kolízny systém je nešetrný k drobnému nábytku či vázam, pretože vysávač narazí vždy v plnej rýchlosti. Bezdotykový systém naopak prekážku detekuje napríklad záves, ktorý by ale inak šiel podísť. Ideálna je teda kombinácia oboch systémov, kedy vysávač, vďaka detekcii svojho okolia, tesne pred nárazom veľmi spomalí a predmetu sa iba jemne dotkne. Ak sa predmet nehne, vysávač ho obíde. Ak áno, jednoducho ním prejde, čo môže byť u korálkových závesov, záclon a pod na nezaplatenie.

    Vyššie modely vysávačov taktiež disponujú napríklad HEPA filtrom, ktorý lacné modely nemajú. Rozdiel je taktiež v príslušenstve, ktoré môže zahŕňať diaľkový ovládač či virtuálne steny a brány, ktoré dokážeme vysávaču určovať, aké miestnosti v byte vysávať a aké naopak vynechať. Nech je ale obsah balenia robotického vysávača bohatý akokoľvek, o kvalite robotického vysávača rozhoduje predovšetkým schopnosť zbierať nečistoty a schopnosť obsiahnuť naozaj celú miestnosť. Ako špička v tejto kategórii je spoločnosť iRobot.