tamikau
    5. jún 2016    Čítané 1279x

    Ako sme testovali DM 🙂

         Pred pár týždňami prebiehala na Koníku súťaž, vrámci ktorej sa každá z nás mohla prihlásiť do testovania výrobkov od DM Drogerie Markt, stačilo len uviesť dôvod prečo práve ja...tak priznám sa, na súťaže takéhoto typu šťastie veľmi nemám, ale napísala som im a ejha, balíček sa ušiel aj nám 🙂

     Balíček prekvapil svojou veľkosťou a bol u nás bleskovo, hneď na ďalší deň po tom, ako ma skontaktovali. Našla som v ňom dokopy 14 výrobkov zameraných na všetkých členov rodiny a rozdelila som si ich do 3 kategórii: 

    1.pre najmenších

    2.pre dospelých

    3.do kuchyne/ Bio výrobky

        Začala by som produktami pre detičky, z nich som na testovanie dostala týchto 6 a to:

    - umývací gél Babylove 

    - krém proti zapareninám Babylove

    - 2 pack vlhčených obrúskov Babylove

    - detskú zubnú kefku Dontodent

    - detskú zubnú pastu s jahodovou príchuťou Dontodent

    - detskú aviváž Ultra sensitive Denkmit

      Umývací gél s obsahom 500 ml má praktickú pumpičku pre lepšie dávkovanie, ktorá sa dá uzavrieť pred malými šibalmi. Gél má jemnú parfumáciu a výrobca na obale uvádza obsah 1/3 telového mlieka pre vyživenie pokožky. Pri kúpaní nedráždi v očiach a je vhodný aj pre dospelých s citlivou či problematickou pleťou. 

         Krém proti zapareninám je ukrytý v papierovej krabičke, samotná tuba má 75 ml a veľkosť tak akurát do kabelky, aby bol neustále po ruke. Krémik je hutnejší ako jemu podobné produkty a má jemnú vôňu. Osobne nám nerobil problém, no doma máme proti zapareninám aj iný. Tento by som volila ako alternatívu do tašky, keď so sebou nechcem vláčiť nič ťažké a objemné, alebo na cestovanie.

       Ktorá z nás nepozná vlhčené obrúsky a ich univerzálne využitie? Nosím ich so sebou v kočíku pre každý prípad. Využívam ich ako inak pri prebeĺovaní, na osvieženie tváre či utretie rúk a veľakrát ma zachránili aj pri nehodách s jedlom a zababraným oblečením.
    Každé balenie obsahuje 80 obrúskov, ktoré majújemnú kamilkovú vôňu a sú šetrné k detskej pokožke. Dcérka nemá citlivú pokožku a nerobia jej problém. Celkové zloženie výrobku nájdete na priložených fotkách.

            Ústna hygiena by mala byť u každého z nás samozrejmosťou a preto som rada, že naše dieťatko je v tomto smere aké je-keď ma Laura vidí umývať si zuby, snaží sa napodobniť ma so zubnou kefkou a preto máme spoločný umývací rituál.
    Na testovanie sme dostali detskú nácvičnú zubnú kefku Dontodent pre najmenšie deti vo veku od 0 až 3 rokov a jahôdkovú zubnú pastu rovnakej značky. Zubnú kefku testovala samozrejme moja slečna, zubnú pastu som s ňou radšej neriskla, lebo by ju pre jej chuť minimálne spapala 🙂
    Kefka má na spodku prísavku pre uloženie v kúpeľni a po bokoch je potiahnutá gumou-dobre sa udrží v detských rúčkach. Sprevádza ju hraví, veselý dizajn, ktorý dieťatko zaujme.
    Zubná pasta je určená deťom do 6 rokov, je klasickej veľkosti a teda 100 ml. Jej vôňa a žuvačkovo-jahodová chuť mi pripomenuli detské zubné pasty z môjho detstva.
    Za nás môžem teda zhodnotiť, že zúbky poctivo čistíme a kefka nám slúži okrem toho čiastočne aj ako hryzátko. Laurinka pri fotení nechcela veľmi spolupracovať, tak preto aspoň takto 🙂))

                    U nás doma sa perie asi ako v každej domácnosti s malým dieťaťom ako na bežiacom páse, čiže dennodenne, preto prišla aviváž Denkmit ultra sensitive vhod:D Malá našťastie nemá citlivú pleť ani žiadne alergie a nemali sme problém ani s klasickými pracími práškami, no aj u nás sa nájde detský prostriedok.
    Aviváž som skúšala pri ručnom praní na pár zababraných vecičiek so záhrady. Na privoňanie pre mňa teda vôbec nevonia, skôr bolo cítiť taký akoby chemický zápach typický pre detské dezinfekčné pracie prostriedky. Po opláchnutí to bola už skôr jemná nerušivá (podľa mňa citrónová) vôňa aj keď výrobca udáva, že je bez parfumácie. Oblečenie ostalo na dotyk jemné, zmäkčené a s vôňou čistoty.
    Za mňa aviváž nenadchla, no ani neurazila, priznávam, že v obchode by som ju po pričuchnutí zrejme nekúpila.

         Z kategórie produktov dospelých či celú rodinku sme dostali tieto:

    - masť na bradavky Babylove

    - telové sérum Balea

    - šampón pre sviežosť a revitalizáciu  Balea

    - pánsky gél na vlasy Balea

    - antibakteriálny gél na ruky s vôňou jablka Balea

           Momentálne síce nekojím, no s mastičkou na bradavky mám skúsenosť, nakoľko som ju po pôrode používala a bola som s ňou spokojná. V krabičke sa ukrýva 30 ml tuba s praktickým dávkovaním. Masť môžete používať podľa potreby, krásne upokojila popraskané a citlivé bradavky a netreba ju zmývať ani zotierať.
    Mne svojou konzistenciou najviac pripomína známy hojivý zázrak vo vajíčkovom tégliku a preto mi nedalo a odskúšala som ju aj ako balzam na pery a na suché lakte. Oba výrobky mi pripadajú +- totožné, no keď ich porovnám v cene a množstve, lepšie z toho vychádza práve mastička od Babylove.
    Hlavné plusy:
    balenie
    cenová dostupnosť
    prírodné zloženie
    nie je potrebné ju zmývať
    Za seba môžem odporúčať a rada sa k nej v budúcnosti vrátim 🙂

    Ďalším testovaným je telové mlieko/sérum od Balei. Je strednej veľkosti s obsahom 200 ml v klasickom obale bez pumpičky. Mliečko má jemnú kvetinovo-púdrovú vôňu a je určené pre normálnu až suchú pokožku. Po pár dňoch skúšania viem povedať, len, že som s ním nemala žiaden problém, rýchlo sa vstrebáva a nezanechá mastný pocit. Vôňa je jemná, nevtieravá. Osobne nemám problém s pokožkou, nie je ani suchá ani precitlivelá , preto mi je v podstate jedno aké telové mlieko použiť. Celkový dojem je v poriadku, za vyskúšanie isto stojí.
    Plusy:
    rýchlo sa vstrebáva
    gélovo-krémová konzistencia
    príjemná vôňa
    prívetivá cena ako pri všetkých Balea produktoch 🙂

         Moje vlasy sú kategória sama o sebe. Sú nepoddajné, neposlušné, vlnité a tým pádom so sklonom k lámaniu a celkovej suchosti a ešte im k tomu všetkému z času na čas prikladám farbením... Na testovanie som dostala šampón pre sviežosť a revitalizáciu od Balei. Balenie alebo tuba má klasickú veľkosť 250 ml, šampón je bez obsahu silikónov a má akoby žuvačkovú mentolovú vôňu. Pri použití menej pení, tak ako všetky šampóny bez obsahu silikónov, čo môže byť pre niekoho nezvyk. Vôňa po umytí a následnom použití balzamu na vlasy nebola vôbec cítiť, na pokožke hlavy zanechal príjemný pocit, nepodráždil mi ju. Keď mi nejaký šampón nesadne, zvyčajne sa mi na nej urobia lupiny, no našťastie tomu tak nebolo. Vlasy mi vcelku pekne držali aj na nasledujúci deň po umytí. Po dvoch týždňoch viem povedať, že síce viaceré ste tu s ním mali nie príliš pozitívnu skúsenosť no mne celkom vyhovuje. Sama by som po ňom v obchode asi nesiahla, takže som sa k nemu skutočne dostala len prostredníctvom testovania. Pokožku nemám po ňom podráždenú ani vysušenú, lupiny nenaskákali a po použití kondicionéra či masky vlasy nie sú ani vysušené.

        Môj drahý má viac chĺpkov na tvári než na hlave, preto ostalo testovanie pánskeho gélu na vlasy na mne :D Gél je v praktickom balení vo forme tuby a keďže sa jedná o pánsku radu Balea Men, sprevádza ho jemná mužská vôňa. Pre mňa škoda parfumácie, ak by ho nebolo tak cítiť, určite by som ho sama spotrebovala. Doma mám ale unisexovú/ dámsku variantu, ktorá sa predáva v rovnakom balení striebornej farby. Gél používam po umytí do vlhkých vlasov, aby mi lepšie držali kučery. Vlasy nelepí a jednoducho sa vyčesáva. Rovnako ním zvyknem zafixovať obočie, aby držalo tvar. Som s ním spokojná a používam ho už niekoľko rokov.
    Plusy:
    pomer ceny a množstva
    je nelepivý-ak samozrejme správne trafíte množstvo 🙂

         Táto malá zelená vecička v sebe ukrýva antibakteriálny gél v silikónovom kabátiku. Pomocou háčika si ho jednoducho viete pripnúť tak, aby bol po ruke a na očiach napríklad na kočík či kabelku. Je ideálny ak nemáte na blízku umývadlo a potrebujete si opláchnuť ruky od nečistôt. Má jabĺčkovú vôňu a veľkosť 50 ml, čiže ideálne do kabelky. Mňa rozhodne zaujal obalom, možno si zájdem aj po jeho červenú variantu.

     Na záver Vám priblížim 3 BIO produkty do kuchyne a to:

    - dmBio malinovo-jahodovým džem

    - ibištekový čaj s citrónovou myrtou Das gesunde Plus

    -dmBio špaldovú hladkú bielu múku

     Kôli nášmu testovaniu som si spravila sladké raňajky- nie, že by som protestovala :D

       Džem naozaj pozitívne prekvapil svojou kyselkavo-sladkou chuťou. Obsahuje 75% ovocnej zložky, je dochutený sirupom z agáva, čo je zdravšia alternatíva sladenia a je vhodný aj pre vegánov čiže je úplne bez pridania akýchkoľvek živočíšnych a mliečnych prísad. Džem je hustý, no napriek tomu dobre rozotierateľný, nemá želatínovú konzistenciu. Je o objeme 200 ml a veru by neurazilo ani väčšie balenie, myslím, že sa za ním doma len tak zapráši.
    Čajík od Das gesunde Plus je balený v papierovej krabičke, ktorá ukrýva 15 bavlnených vreciek s čajom. Už na prvý pohľad sú čajové vrecúška odlišné od tých klasických a vo vnútri vidno, že obsahujú sypaný bylinný čaj s veľkými kúskami, žiadnu drť zaliatu v papieri. Z čau bolo cítiť intenzívnu vôňu citrónovej trávy a ibišteka, chuťovo bol svieži. Najväčším plusom za mňa je, že máte v podstate kvalitný sypaný čaj, ktorý máte ale raz dva pripravený, keďže sa nemusíte babrať so sitkom a dávkovaním. Priznám sa, že tieto výrobky som predtým na predajni prehliadala a asi to budem musieť napraviť 🙂

    So špaldovou múkou sa už stretol hádam každý, kto kedy zablúdil do oddelenia so zdravou výživou. Je to zdravšia alternatíva bielej múky, môže mať trochu tmavšiu farbu než na akú sme zvyknutý a taktiež niekomu môže pripadať chuťovo odlišná. Domov špaldovú múku kupujem pravidelne a používam ju kľudne na zahusťovanie jedál ale aj na pečenie. Pri hladkej bielej skutočne nespozorujete veľký rozdiel v chuti, keď robievam palacinky, nik by nepovedal, že nie sú obyčajné.

      Prišla nám bio hladká biela špaldová múka, ktorá je vhodná aj pre vegánov a ako inak by som ju mohla otestovať keď nie pečením. Pripravili sme si z nej rýchlu domácu pizzu bez kysnutia, ku ktorej nám stačí minimum surovín. Budeme potrebovať: 1 hrnček múky, 6PL olivového oleja, asi 1,5 dc vody, 1 kypriaci prášok a soľ. V miske si zmiešame suroviny a vymiesime z nich cesto, pokiaľ nám nebude držať pokope. Vystelieme ním plech, ozdobíme podľa chuti a pečieme na 200 asi 15 minút. Dobrú chuť!

        Ako som už spomenula, toto nie je moje prvé stretnutie so špaldovou múkou, preto som na jej chuť už zvyknutá. Jedinou nevýhodou pri jej použití je, že upečené cesto niekomu môže pripadať vysušené. Za nás odporúčam, prečo nevariť trochu zdravšie, keď sa to dá.

        Svoje recenzovanie by som zhrnula tak, že s množstvom výrobkov som mala už predošlú skúsenosť a kupujeme ich domov pravidelne, preto sa mi o nich písalo naozaj jednoducho. S tými, ktoré som odskúšala na prvý krát, to bolo už tak pol na pol. Buď úpne nadchli (potraviny, šampón), alebo u mňa prepadli (aviváž). Ako sami vidíte, testovanie dalo časovo zabrať a posedela som si nad fotkami aj mini-recenziami aby boli aspoň ako tak čitateľné a nápomocné 🙂

      Ešte raz sa chcem poďakovať  Koníku a samozrejme aj DM-ke za možnosť testovania a ostatným veľa šťastia pri ďalšom testovaní, nielen DM produktov :-*

    Tami