Keď nás deti učia, čo je v živote naozaj dôležité

    toto moje dievčatko ma dnes znova dojalo. Varovanie pred dlhým textom, ale toto si sem musím uložiť. pripravte sa na #lifelessons

    pred nedávnom sme zažili nepríjemnú situáciu. Deborke zmizol tento jej obľúbený batoh. Zabudla si ho večer na lavičke na našom dvore a ráno sme ho tam už nenašli. Aj sme si posmútili, lebo ten batoh mala ozaj veľmi rada a nosila ho všade. Aj som vedela, že jej asi nemôžem hneď kúpiť rovnaký nový, lebo okrem toho, že je kríza, tak my tento mesiac prerábame dom aj plot aj kupujeme auto a veci pre tretie bejby a proste sa toho nakopilo príliš veľa, aby som do toho zaradila batoh, ktorý nestojí úplne málo. Aj som sa zlostila. Aj som sa zlostiť nechcela. Aj som nevedela, čo na to Deborke povedať.
    Ona si situáciu ale vyložila po svojom. Dnes za mnou prišla s kôpkou nakreslených obrázkov. Vraj ich chce darovať tým, ktorí nič nemajú. S veľkým otáznikom v hlave som sa jej spýtala, či niekoho takého pozná. A ona mi povedala, že asi nie, ale môžme ich nechať na dvore a ten, kto potreboval jej batoh si môže zobrať aj obrázky.
    Tak takúto empatiu som nateraz asi potrebovala zažiť. Už sa ani nehnevám. A aj na ten nový batoh sa peniaze nakoniec našli, hejže. Ten, kto si ho z nášho dvora zobral, ho asi naozaj potreboval viac.

    #takedietasomvzdychcela #ataksituzijeme #zivotnemudrosti #blessedmom