Deti potrebujú blízkosť iných detí, nie odstup.
    Deti potrebujú úsmev, nie rúška.
    Deti potrebujú objatie, nie sociálny dištanc.
    Deti potrebujú lásku a múdrosť svojich starých rodičov, nie izoláciu.
    Deti potrebujú vitamíny, stopové prvky a minerály, žiadne dezinfekčné prostriedky.
    Deti potrebujú vírusy a baktérie, aby si mohli trénovať imunitu a žiť !
    Zdroj: FB Ja Sk Ge

    #blizkost #usmev #objatie #laska #mudrost #vitaminy #bakterie #virus #imunita

    1mirka1
    Správa bola zmenená    1. sep 2020    

    Vitamínová bomba, doma pripravena , volno a rozpravky . Mam vianoce❤ Dneska vylezim , zasobim telicko vitaminmi. Dakujem za doporucenie je top @semodka
    #nieconamnalezie #prechladnutie #vitaminy #tasticka #fit #ovocie #zelenina

    sasienka1
    23. dec 2016    Čítané 3012x

    Detox

    Milé moje detoxové spolubojovníčky, tento článok som sa rozhodla napísať, ako rekapituláciu a návod pre tie, ktoré chcete s nami a s #riofresh pravidelne detoxovať.

    Detox síce nie je úplne správny výraz, skôr by som to nazvala pôstom. Jeho podstatou je prečistiť tráviaci trakt a zbaviť ho nestrávenej potravy a cukru. Často sa stravujeme nesprávne, vo fastfoodoch, jeme jedlá z nízkym obsahom vlákniny a v našom jedálničku chýba surová zelenina a ovocie. Lebo povedzme si úprimne, komu by sa chcelo ju pravidelne šúpať, však?

    Cieľom detoxu je preto aj dostať do tela vlákninu a dostatok vody a tekutín, ktoré pomôžu udržať hydratáciu organizmu. Tiež dôležité minerály a vitamíny obsiahnuté v zelenine a ovocí. Cieľom detoxu v žiadnom prípade nie je hladovať.

    Na detox sme vyhradili deň dvakrát do mesiaca a to vždy pri splne a pri nove.

    Veľa z vás sa ma pýta, či detoxovať s nami môžu aj tehotné a dojčiace ženy. Odpoveď je áno, ale s istými obmedzeniami. Tehotné a dojčiace ženy nesmú byť nikdy hladné, preto je pre ne vhodné okrem zeleninových a ovocných štiav, čajov a vody zaradiť do jedálnička aj surovú zeleninu a ovocie a nesolené nepražené orechy, prípadne sušené ovocie. 

    Ako teda na to? 

    Celý deň pijeme veľa vody, čaje a a ovocné a zeleninové sťavy a smoothies. Či už máte doma odšťavovač, alebo uprednostníte čerstvo lisované kúpené sťavy z obchodu, nechám na vás. Nevhodné na detox sú džúsy z koncentrátu, pretože neobsahujú vitamíny a minerály, ktoré chceme telu dodať. Absolútne vhodné sú ovocné a zeleninové šťavy RioFresh, ktoré sú lisované za studena a sú v nich zachované všetky vitamíny ako v odšťavenom ovocií. 

    Niektoré z nás si robia detoxovú vodu, ktorá pozostáva z citrusov, zázvoru a uhorky, ja osobne uhorku vo vode nemám rada, takže si občas urobím citrónovú vodu so zázvorom. Super sú na prečistenie aj bylinkové a zelené čaje, ktorými sa dá nahradiť káva. Pre tie z vás, ktoré sa kávy nevedia vzdať úplne, dajte si ju aspoň bez mlieka a cukru.

    Celkovo zakázané v deň detoxu sú všetky živočíšne produkty vrátane mliečnych výrobkov, mäsa a rýb, sladkosti, zemiaky, ryža a cestoviny. Pre tie, ktoré zle znášajú hlad alebo majú náročný deň, platí, že surová zelenina a ovocie a oriešky sú odporúčané ako zdroj energie.

    Odvážnejšie z nás vydržia celý deň  na tekutinách 🙂

    A prečo to robíme? Taký detoxový deň vás odľahčí aj o pol kila, pocit plochého brucha a čistého tráviaceho traku je na nezaplatenie. Hydratovaná pokožka žiari a vitamíny s minerálmi pôsobia na vašu pohodu a náladu. Únava a podráždenosť zmizne a na druhý deň je pocit hladu oveľa nižší.

    Presvedčila som vás? Pridáte sa k nám? Najbližší detox bude 28.1 a isto sa nám po sviatkoch všetkým zíde. Viac v mojom blogu: 

    https://www.modrykonik.sk/blog/sasienka1/

    a v skupine S Freshami Rio - žijeme zdravo: https://www.modrykonik.sk/group/7266/

    ako sa zásobite vy na zimu? 🙂
    #vitaminy #maliny #cernice #cucorierky