martinaon
    Správa bola zmenená    10. júl 2021    

    Naša dovolenka v Chorvátsku 6/2021

    Cesta zo Slovenska nám tvala asi 10 hodín aj s prestávkami je to tak 800km.

    Išli sme prvý krát do mobilného domčeka. Boli sme ubytovaní v Privlake v autocampe, tak na okraji, len pár metrov od mora a od pieskovej pláže. S pozvoľným vstupom do mora, ideálne pre deti.

    Privlaka je menšia obec, a moc tam toho nezažijete. Ale budete tam mať svoj pokoj a bez rušného nočného života.

    Kúpať sme sa chodili aj do Ninu. Pláže v Nine sú vzdialené od Privlaky asi 10 min autom. Tam sme chodili aj do obchodu a na pečivo. Pláž je tam dlhá, piesková a tiež dlho málo vody. Ideálne pre deti. V Nine sa nachádza aj liečivé bahno, pre deti aj na exémy.

    Nin – má pekné staré mesto, ideálne na večerné prechádzky, reštaurácie, obchodíky.

    Zadar- mesto od Privlaky a Ninu vzdialené asi 12 km. Nájdete tam všetko. My tam chodíme aj na rybí trh, pri ňom je aj trhovisko so zeleninou a ovocím. Treba prísť tak do 9 hodiny ráno, ako nám poradili domáci. A ryby si určite vyberiete čerstvé.

    Ostrov Vir – vzdialený kúsok od Privlaky a dostanete sa naň cez most. Urobili sme si po ňom okružnú jazdu, je tam rušnejší život ako v Privlake, majú aj pekné pláže,aj také, ku ktorým sa treba trochu prejsť a nie je tam toľko ľudí.

    Biograd na Moru – krásne turisticky veľmi obľúbené mesto. To je hneď vidieť ako tam prídete. Najrušnejšie zo všetkých, čo sme navštívili. Pekná veľká kamienková pláž s krásnou vodou, pekné pláže. S množstvom kaviarní, obchodov, reštaurácii okolo prístavu.

    Sukosan.Naše druhé ubytovanie v meste Sukošan. Asi 10 km pod Zadarom. Ubytovanie sme si našli cez booking.com. Tiež bolo na konci mesta s blízkou kamienkovou plážou a krásnym výhľadom na more. Taká tichšia oblasť, čo nám vyhovovalo. Ak chcete ubytovanie priamo pri mori tak sa nám páčila SUNCANAVILLA. Môžete si pozrieť.

    Sukosan. pekné mesto s najväčším jachtarskym prístavom v Chorvátsku. Tiež je tu nekoľko reštaurácii a pláži na výber. je to také tichšie mesto.

    A teraz Covid 19 – moc to tu neriešia. Turistov viete rozoznať podľa respirátorov. V obchodoch treba mať na tvári masku.

    #chorvatsko #dovolenka #chorvatsko2021 #zadar #nin #privlaka #sukosan #piesok

    (19 fotiek)