Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ahojte. Včera sme boli vo Vysokých Tatrách na Popradskom plese.
    Bolo tam krásne. Z parkoviska je to ku chate na Popradskom plese asi 4 km, nám to s deťmi trvalo asi 2 hodinky. Parkovné sa platí 10eur.
    Chata na Popradskom plese bola z technických príčin zatvorená a fungovala iba chata vedľa, kde sa dalo občerstviť. Vystáli sme si tam síce radu, ale polievka nám chutila. O hlavnom jedle sa to nedalo povedať, bolo to hrozné a jasné aj ceny vysokohorské- za špagety bolognese takmer 9 eur a takto sa tam pohybovali ceny aj za iné jedlá. Človek ich chce podporiť, a oni to robia takto - predražené a nechutné.... . No čo už. Ja odporúčam si radšej zobrať lepenáčik z domu.
    Ale bolo tam nádherne. Hore sme si vyšľapali a dole sme sa viezli takmer celú cestu na sánkach a boboch. Bol to zážitok pre všetkých. 🙂

    Tak ak sa rozhodnete tam ísť, nezabudnite si zobrať sánky ;).
    Ak chcete tak aj tipy na ďalšie výlety si môžete pozrieť na www.facebook.com/navylety

    #tipnavylet #vylet #vyletysdetmi #popradskepleso #vysoketatry #tatry #hightatras #slovensko #slovakia #priroda #nature #zivotmamy

    (10 fotiek)

    Tip na výlet Hrad Hričov.
    Cesta z Trenčína do Hričovského Podhradia trvá asi 45 min. Zaparkuje sa v Hričovskom Podhradí (parkuje sa pri obchode, alebo detskom ihrisku) a odtiaľ sa už pešo vydáte na Hrad Hričov. Dá sa ísť okruhom a nám to trvalo tak do hodinky na hrad a z hradu Hričov píšu 25min. My sme išli po náučnom chodníku. Hrad Hričov je zrúcanina, na ktorej sa stále pracuje. Jeseň je tam nádherná. S úplne malými deťmi by som určite zvážila. 🙂 Dĺžkou je to asi len 3,5km ale stále do kopca. Určite to nie je mierne stúpanie.
    Ak ste ešte neboli. Tak aj toto je tip na pekný jesenný výlet.

    #vylet #vyletysdetmi #tipnavylet

    (9 fotiek)
    martinaon
    Správa bola zmenená    10. júl 2021    

    Naša dovolenka v Chorvátsku 6/2021

    Cesta zo Slovenska nám tvala asi 10 hodín aj s prestávkami je to tak 800km.

    Išli sme prvý krát do mobilného domčeka. Boli sme ubytovaní v Privlake v autocampe, tak na okraji, len pár metrov od mora a od pieskovej pláže. S pozvoľným vstupom do mora, ideálne pre deti.

    Privlaka je menšia obec, a moc tam toho nezažijete. Ale budete tam mať svoj pokoj a bez rušného nočného života.

    Kúpať sme sa chodili aj do Ninu. Pláže v Nine sú vzdialené od Privlaky asi 10 min autom. Tam sme chodili aj do obchodu a na pečivo. Pláž je tam dlhá, piesková a tiež dlho málo vody. Ideálne pre deti. V Nine sa nachádza aj liečivé bahno, pre deti aj na exémy.

    Nin – má pekné staré mesto, ideálne na večerné prechádzky, reštaurácie, obchodíky.

    Zadar- mesto od Privlaky a Ninu vzdialené asi 12 km. Nájdete tam všetko. My tam chodíme aj na rybí trh, pri ňom je aj trhovisko so zeleninou a ovocím. Treba prísť tak do 9 hodiny ráno, ako nám poradili domáci. A ryby si určite vyberiete čerstvé.

    Ostrov Vir – vzdialený kúsok od Privlaky a dostanete sa naň cez most. Urobili sme si po ňom okružnú jazdu, je tam rušnejší život ako v Privlake, majú aj pekné pláže,aj také, ku ktorým sa treba trochu prejsť a nie je tam toľko ľudí.

    Biograd na Moru – krásne turisticky veľmi obľúbené mesto. To je hneď vidieť ako tam prídete. Najrušnejšie zo všetkých, čo sme navštívili. Pekná veľká kamienková pláž s krásnou vodou, pekné pláže. S množstvom kaviarní, obchodov, reštaurácii okolo prístavu.

    Sukosan.Naše druhé ubytovanie v meste Sukošan. Asi 10 km pod Zadarom. Ubytovanie sme si našli cez booking.com. Tiež bolo na konci mesta s blízkou kamienkovou plážou a krásnym výhľadom na more. Taká tichšia oblasť, čo nám vyhovovalo. Ak chcete ubytovanie priamo pri mori tak sa nám páčila SUNCANAVILLA. Môžete si pozrieť.

    Sukosan. pekné mesto s najväčším jachtarskym prístavom v Chorvátsku. Tiež je tu nekoľko reštaurácii a pláži na výber. je to také tichšie mesto.

    A teraz Covid 19 – moc to tu neriešia. Turistov viete rozoznať podľa respirátorov. V obchodoch treba mať na tvári masku.

    #chorvatsko #dovolenka #chorvatsko2021 #zadar #nin #privlaka #sukosan #piesok

    (19 fotiek)
    martinaon
    20. sep 2020    Čítané 298x

    Pobyt v hoteli počas Covid 19 Sept./2020

    Pobyt s deťmi v hoteli na Slovensku počas Covid 19.

    Aj vy nad tým rozmýšľate, zvažujete situáciu, a riešite? Aj by ste niekam išli, ale neviete. My sme zrušili väčší hotel na Podbanskom a vybrali sme si tento. Hlavne pre situáciu, ktorá momentálne je na Slovensku.

    Tak nakoniec po dlhšom zvažovaní, sme sa rozhodli si ísť na pár dní oddýchnuť do Hotela Salamandra **** v Štiavnických vrchoch.

    Hotel je pekný a okolo je krásna príroda s jazierkom plným rýb. V areáli je možnosť využiť množstvo športovísk a zábavných aktivít, ale myslím, že teraz mimo letnej sezóny, cez jeseň, fungujú len od piatku do nedele. Všetko nájdete pekne popísané na ich internetovej stránke.

    Pred objednaním pobytu som hľadala po rôznych stránkach, ako postupujú v hoteli v súčasnej situácii. Veľa som toho nenašla, tak Vám napíšem naše skúsenosti.

    Hneď pri vstupe do hotela musíte mať nasadené rúško a vo vnútri sa nachádza bezdotyková dezinfekcia.

    V priestoroch hotela, v reštaurácii je taktiež požadované, aby hostia mali rúška. Toto dodržiavalo asi 90% hostí. Avšak  tým 10% to bolo úplne jedno a správali sa akoby nič. A keď okolo Vás idú ich kašľajúce deti, asi by to nikomu nebolo jedno.

    No ale čo mi najviac vadilo v reštaurácii bolo to, že boli bufetové stoly aj na raňajky a večeru a každý si nakladal sám. To znamená, že okolo jedla sa premlel celý hotel. A nie, nebolo tam možné použiť nejaké jednorazové rukavice, len kto chcel si dal pri vstupe do reštaurácie dezinfekciu na ruky a čo som si všimla nerobila to asi polovica hostí. Taktiež ani jedlo nebolo nejak pod sklom alebo za sklom, ..... Proste všetko v bufetoch bolo ako keby ani Korona nebola.  S týmto sme mali najväčší problém. Tak sme chodili na raňajky a večere čo najskôr, aby sme sa vyhli čo najväčšiemu počtu  hostí, ktorí podľa značiek áut boli z celého Slovenska.

    Jedlo nám chutilo, vždy na večeru bolo aj jedno sladké jedlo, čomu sa potešili hlavne deti. Chyby sme samozrejme našli, napr. pripálená tarhoňa na večeru v prvý večer (už aj čierne guličky, to fakt?), alebo oschnuté a hrozne nakrájané dezerty/koláč na večeru, inak chuťovo ok.

    Izba bola dostatočne veľká, aj keď som sa bála, že v Štandard izbe nám bude tesno 2 dospelí a 2 deti, ale bolo to fajn. Kúpelňa bola taktiež veľká s množstvom vešiakov, čo fakt v niektorých hoteloch chýba. A taktiež boli v izbách sieťky na oknách, s tým sa stretávame pomenej....  Super. Jediné mínus, čo by som dala izbám, je to, že nemajú balkón, a z prvého poschodia nie je takmer žiadny výhľad.

    Sedenie vonku pred hotelom je tiež super, hlavne počas krásnych dní. Čistota však zaostávala, špinavé sedáky a stoly nepoumývané, toto by bolo tiež dobré trošku poriešiť. Niektoré boli fakt hrozné. Našli sme ešte oznam z jari o sedení len 2 osôb, nevyzerali až tak zaneprazdnení, žeby nebolo kedy odstrániť. Stoličky v reštaurácii a kreslá tiež na tom neboli lepšie. Od 4 hviezdičkového hotela čakáme trošku viac.

    Wellness centrum je menšie a pre detičky majú pekný detský kútik.  Hotel ako stvorený pre deti.

    Mnohé hotely hovoria ako tento rok trpia, ale prečo?  Podľa mňa sa dá aj teraz navštevovať hotely, keď sa dodržujú nariadené veci.  A my veľmi radi navštívime a podporíme tie Slovenské.

    Takže naša návšteva hotela tento rok vyzerala takto, aj keď s našimi vlastnými obmedzeniami: výťah sme nepoužívali, chodili sme po schodoch, na raňajky a večere sme chodili čo najskôr, nenavštevovali sme wellness (len na 1 hodinku počas večere bol manžel so staršou dcérou) a detský kútik sme taktiež nevyužili. Viac sme sedeli vonku a užívali si  okolie hotela.

    A výlety sme si urobili taktiež: Boli sme v Banskej Štiavnici, krásne mesto. Vyšľapali sme si to na Kalváriu, boli na Počúvadle – kde sme si požičali loďku a zastavili sme sa na rôznych tajchoch po ceste. Je to tam krásne a príroda je nádherná.

    Takže zvládli sme to, ale pokiaľ sa nebudeme vedieť cítiť v hoteli bezpečne, (čo nám žiaľ chýbalo) radšej si asi zatiaľ zvolíme ubytovanie mimo hotelov. Aspoň my to tak cítime.

    Môžete pozrieť aj našu stránku 

    www.facebook.com/navylety

    Tu pridávame naše výlety. 

    Nahrávam...

    martinaon
    14. máj 2019    Čítané 464x

    Realita verzus portály ponúkajúce dovolenky.

    Nie sú vždy obrázky, ako ponúkajú niektoré portály na internete zhodné s realitou. Keď porovnáte ich fotky na zľavomate s tými mojimi sa presvedčíte.

    Pred rokom sme boli, naše skúsenosti.

    Hľadali sme hotel, čo je na Orave celkom problém, tak nakoniec sme sa rozhodli pre hotel ALTIS REZORT ++++.

    Spísala som Vám niekoľko plusov a mínusov, ak by ste sa náhodou rozhodovali o dovolenke v tomto rezorte na Orave a pridávam aj zopár fotiek.

    Hotel sa nachádza v blízkosti Oravskej priehrady. Ak by ste ale čakali pekný výhľad z okna na Oravskú priehradu, tak budete asi sklamaní, pretože sa nachádza za stromami a uvidíte je len tak čiastočne. Hotel je umiestnený viac na samote, takže na výlety sme sa museli presúvať autom. Tento pobyt ponúkajú aj na www.zlavomat.sk. https://www.zlavomat.sk/podnik/18993-hotel-altis-rezort?gclid=Cj0KCQjwzunmBRDsARIsAGrt4msoXuj_bgZxuCEdokkHI5Nejse_L21vC5qmg40PnSzY-BdrYrN8E7oaAofNEALw_wcB#

    Naše postrehy:

    + ochotní pracovníci na recepcii a aj v kuchyni. Dalo sa s nimi dohodnúť,aby nám na večeru pripravili iné jedlo,kedže sme mali obmedzenia na stravu

    + pekná, priestranná izba s veľkou kúpeľnou (zmestila sa tam prístelka,detská postieľka, dokonca aj kočík a ešte tam zostalo dosť miesta)

    + vonkajší bazén, vonkajšie detské ihrisko, telocvičňa,ľadová plocha,priestranný detský kútik (aj keď sa nachádzal v suteréne)

    -hotel je bez výťahu, nie je bezbariérový a s kočíkom sa dostať na izbu je dosť náročné (boli sme ubytovaní na 3. poschodí). Už aj na recepciu treba prekonať zopár schodov. 

    - na raňajky v nedeľu sme dostali rožky, ktoré neboli čerstvé. To sa nám ešte nestalo. Rožky boli tvrdé a uschnuté. (A to autom do najbližšieho obchodu, kde predávajú pečivo je asi 5 min.)

    - wellness veľmi slabé. Vnútri len maličký bazén, 3 sauny. Nič čo by nás oslovilo a "Exkluzívny wellness" ako uvádzajú na stránke zľavomatu - tak by som to určite nenazvala. Internet znesie veľa....

    Tak toľko našich postrehov z hotela. Hotel je vhodný pre rodiny s deťmi hlavne v lete, keď sa dá kúpať vonku,ale taktiež pre sústredenia športovcov a firemné teambuildingy.

    Výlet na Mohylu M.R. Štefánika v Brezovej pod Bradlom. Cesta autom nám trvala približne hodinku. Autom sa dá dostať úplne na vrchol kopca a odtiaľ je to už len zopár metrov pešo k Mohyle. Na naše prekvapenie tam bolo dosť veľa ľudí,ale asi aj oni využívali voľný deň a krásne počasie. Je odtiaľ krásny výhľad a je to taká nenáročná prechádzka,pokiaľ sa nerozhodnete ísť na Mohylu pešo dole z obce. 🙂. Ak by ste ale rozmýšľali si tam niečo kúpiť na občerstvenie, tak sa tam nedá. Trošku nižšie je nejaká chata,ale bola zatvorená a vyzerá to,ze dlhšie. Je to škoda, lebo určite by sme tam potom strávili viac času. Viac info aj ine výlety www.facebook.com/navylety/

    (3 fotky)

    Tak toto ma dnes nepotešilo. Nedávno som si kúpila tieto tyčinky priamo cez obchod www.biomila.sk Urobila som väčší nákup,nakúpila som aj múky a dnes som narazila na tieto tyčinky v dm za cenu 0,85e. Skoro ma porazilo. Lebo aj po 20% zlave sa ani nepriblizujem k cene v dm keď som nakúpila priamo cez eshop www.biomila. sk. No mylne som si myslela,že keď nakupujem priamo u výrobcu,je to lacnejšie. No nieje. Tak už som sa poučila.
    Taktiež ma nepotešila ani doba spotreby múky,do 7,8 mes. 2019.No mne sa to zdá málo,lebo to asi neminiem. Čo už,život ma naučí.

    (2 fotky)

    Ahojte. Minulý vikend sme boli na MiniFarme Lubina.(za Novym Mestom nad Vahom.) Pridavam pár foto. Bolo super. Paliclpcilo sa deťom a veľmi milý personál tam maju 🙂 Viac info aj o iných výletoch na www.facebook.com/navylety

    (9 fotiek)