História umenia
V snahe pochopiť korene umenia sa musíme pozrieť do pravekých čias. Prvé dôkazy umeleckého vyjadrenia sa nachádzajú vo forme jaskynných malieb. Tieto starodávne diela, ktorých vek sa meria desiatkami tisíc rokov, zachytávajú scény z každodenného života, zvieratá a rituály. Tieto vytvorenia nám poskytujú pohľad do mysle našich vzdialených predkov, odhaľujúc ich spojenie so svetom okolo nich.
Medzi najčastejšie používané farby patria odtiene červenej (červená oxidová farba z hematitu), žltej (žltá oxidová farba z limonitu), hnedá (hnedejší odtiene z rôznych minerálov), čierna (uhlie) a biela (vápno).
#historia kakania
áno,dobre čítate😉....poučné,zábavné,nie vulgárne,nasmejete sa....
Z mena HiPP názov obchodnej značky
V druhej polovici 19. storočia starý otec Joseph Hipp (1867 – 1926), ktorý pochádzal z Günzburgu nad Dunajom, pracoval v cukrárni a predajni sviečok v Pfaffenhofene – v obchode, ktorý neskôr sám prevzal.
V roku 1897 sa Joseph Hipp oženil s Mariou Ostermayer, ženou z Pfaffenhofenu, a spolu položili základy rodiny s mnohými deťmi. Po narodení dcéry v roku 1898 sa im v roku 1899 narodili dvojičky, ktoré mali problémy s výživou. Ich matka mala problémy s dojčením, a preto sa ich otec rozhodol, že musí vyriešiť tento výživový problém.
Preňho ako pre kreatívneho cukrára to nebolo veľmi ťažké. Upiekol sucháre a vyrobil z nich svoju vlastnú suchárovú múčku. Touto suchárovou múčkou obohatil mlieko, ktoré bolo následne oveľa sýtejšie. Dvojičky žili a prosperovali, rovnako ako ďalších päť detí!
1901: Prvý výrobok. Chýr o úspechu suchárovej múčky pre deti, ktorú vyrobil manžel Márie Hipp a ktorú ona samozrejme tiež predávala v obchode, sa čoskoro rozšíril a Joseph Hipp už na začiatku 20. storočia zásoboval aj mnohých kolegov-cukrárov. Týmto spôsobom náhodou vznikla z cukrárne malá továreň na suchárovú múčku J. Hippa pre deti, ktorá sa napokon desaťročia predávala vo svojom dobre známom žlto-čiernom obale.
(Vďaka tejto suchárovej múčke sa na začiatku 20. storočia
stal z mena HiPP názov obchodnej značky.)
Jeden z jeho synov, Georg Hipp (1905 – 1967), mimoriadne aktívne propagoval suchárovú múčku. Ako 16-ročný ju začal predávať v Mníchove spôsobom podomového predaja. Obchodný podnik rodičov sa čoskoro stal príliš malý.
Preto Georg Hipp toto odvetvie odčlenil a v roku 1932 založil v Pfaffenhofene svoju vlastnú spoločnosť.
(Zakladateľ spoločnosti Georg HiPP st.)
Suchárová múčka pre deti sa na nemeckom trhu dobre predávala až do 70. rokov minulého storočia.
V polovici 20. storočia sa Georg Hipp rozhodol, že bude priemyselne vyrábať príkrmy podľa amerického vzoru. V rokoch 1957/58 sa na trh uviedli štyri produkty: dva druhy zeleninového príkrmu a dve menu.
Veľmi skoro (1959/60) sa obal zmenil z konzervy na oveľa praktickejšie a hygienicky bezpečné poháriky.
Sortiment výrobkov HiPP sa rozširoval a rozširoval, od štiav až po zeleninové, ovocné, zeleninovo - mäsové a mäsové príkrmy, od detských dezertov po detské menu a obilné ovocné kaše.
(Po prvýkrát sa v Nemecku priemyselne vyrábala a ponúkala detská výživa.)
Súčasne s prvou priemyselnou výrobou detskej výživy začal Georg Hipp v roku 1956 pestovať ovocie a zeleninu v prirodzených pôdach a bez použitia chemikálií. Povzbudený myšlienkou švajčiarskeho priekopníka Dr. Hansa Müllera, zakladateľa ekologického poľnohospodárstva, mal jediný cieľ: vyrábať zdravú a chutnú dojčenskú výživu z BIO surovín.
Rodinná farma Ehrensberg blízko Pfaffenhofenu potom prešla na ekologickú produkciu. Syn Claus a jeho dvaja bratia Georg a Paulus prevzali v roku 1967 riadenie spoločnosti a krok za krokom ďalej rozvinuli myšlienku ekologického poľnohospodárstva.
Ako priekopník ekologického poľnohospodárstva cestoval sám Claus HiPP od farmára k farmárovi, aby sa zapojil do ťažkej úlohy zvyšovania povedomia. Postupne sa mu podarilo presvedčiť farmárov o svojej myšlienke a vybudovať sieť zmluvných BIO fariem.
(farma Ehrensberg)
zdroj: www.hipp.sk
Ak máte radi HiPP pridajte sa k nám do skupiny HiPP, HiPP, HurÁÁ https://www.modrykonik.sk/group/8382/
Teším sa na Vás 🙂