misinka0611
    29. jan 2024    Čítané 843x

    Unikátny korčuliarsky zážitok vo Viedni ( Wiener Eistraum )⛸

    Priamo v centre mesta Viedne medzi viedenskou radnicou ( Rathaus ) a divadlom Burgtheater sa nachádza jedinečné klzisko s rozlohou 8.500 m². Nie je to len také obyčajné klzisko, ale skôr ľadová krajina.

    📍19.1. 2024 - 3.3. 2024

    ( 10:00 - 22:00 hod. )

    Táto ľadová krajina sa skladá z viacerých prepojených ľadových plôch. Najväčšia je priamo pred radnicou z ktorej vedie ľadový koridor na terasu SKY RINK. Táto terasa bola prvýkrát postavená v roku 2019 a tento rok sa rozrástla na pôsobivých 1150 m². Korčuľuje sa po ľadových chodníkoch, ktoré sú značené ako jednosmerky, takže sa nemusíte báť o svoju bezpečnosť. Vstup na ľad je cez turnikety. Po zotmení je všetko krásne vysvietené a sprevádzané hudbou.

    Pre deti je pripravené klzisko s množstvom pomôcok na korčuľovanie, ako sú napríkad tučniaky, medvede alebo veľryby. Rodič môže na detské klzisko vstúpiť bez korčúľ a pomáhať deťom pri učení sa základov korčuľovania. Pri detskom klzisku je k dispozícii dostatok miest na sedenie, kde si môžu deti oddýchnuť, alebo sa najesť. Vstup na klzisko je zadarmo a aj na tomto klzisku je k dispozícii pracovník, ktorý dohliada na poriadok.

    V areáli sú pre návštevníkov pripravené stánky s občerstvením, úložné skrinky za malý poplatok a toalety. K dispozícii je záchranná služba, bankomaty, požičovňa korčúľ, alebo informácie. Na zemi sú položené drevené dosky, ktoré umožňujú bezproblémový pohyb na ľadových korčuliach medzi jednotlivými ľadovými plochami.

    Samozrejmosťou je požičovňa korčúľ a prilieb. K požičaniu je 2000 párov vzduchom predhriatych ľadových korčúľ všetkých veľkostí za poplatok 4,90-8€ v závislosti od veľkosti. Korčule najmenším deťom tzv. kačičky, do veľkosti 25 požičajú zadarmo. Pri požičaní je nutné dať vratnú zálohu v hodnote 50€, alebo OP. V prípade, že máte vlastné korčule je možnosť si ich nechať nabrúsiť za poplatok 9€.

    Vstupné mimo detských klzísk je pre dospelú osobu 9€ a pre deti 6,30€ cez internet. Na ľadovú plochu sa vchádza s použitím QR kódu. Lístky sa dajú zakúpiť aj priamo na pokladni, ale cez internet je to lacnejšie a odpadá vám čakanie v rade. Lístky sú platné od prvého pípnutia sa turniketom 4 hodiny. 

    Pre lepšiu orientáciu prikladám aj mapku, ktorá nám veľmi pomohla v zorientovaní sa.