icon

Fyzio masáže v tehotenstve: Ako na to bezpečne?

Dnes o 12:46

Ahojte. Som v 11tt, pár rokov som chodila v priemere každý mesiac na fyzio masáže (primárne sme sa venovali krčnej chrbtici), občas aj viac krát do mesiaca, keď som mala problémy. Po zistení tehotenstva som prestala chodiť - vraj sa to neodporúča, fyzioterapeutka sa nevenuje špeciálnej tehotenskej masáži. Avšak už cítim, že mi to vyslovene chýba a začínam mať bolesti. V okolí nemám žiadne žiadnu špecializovanú masérku. Ako ste to riešili?

anonym_7072ce
Dnes o 12:49

Radsej si zacvic ako masaz a odporucam zacat cvicit cim skor - ako budes priberat budu bolesti horsie a horsie… masaz to je vo vseobecnosti len taky doplnok

autor
Dnes o 12:54

cvičiť som musela prestať, cvičím len nejaké cviky na krčnú, a veľmi mi to nepomáha, pre mňa to nebol len doplnok.

anonym_1d6323
Dnes o 12:59

pytala si sa nato priamo fyzioterapeutky alebo gynekologa, ze nemozes? Alebo to vraj sa neodporuca mas z internetu? Ved ak ti urobi masaz len krcnej chrbtice, ktorej ste sa primarne doteraz venovali tak to nema nic s tehotenskou celotelovou. Pripadne tejpy ti moze dat alebo odporucit cviky. A este co sa tyka cvicenia mas nejake komplikacie kvoli ktorym si musela prestat? Je mnoho cviceni na kazdy trimester, ktore su vhodne.