icon

Fyzio masáže v tehotenstve: Ako na to bezpečne?

4. jún 2026

Ahojte. Som v 11tt, pár rokov som chodila v priemere každý mesiac na fyzio masáže (primárne sme sa venovali krčnej chrbtici), občas aj viac krát do mesiaca, keď som mala problémy. Po zistení tehotenstva som prestala chodiť - vraj sa to neodporúča, fyzioterapeutka sa nevenuje špeciálnej tehotenskej masáži. Avšak už cítim, že mi to vyslovene chýba a začínam mať bolesti. V okolí nemám žiadne žiadnu špecializovanú masérku. Ako ste to riešili?

anonym_7072ce
4. jún 2026

Radsej si zacvic ako masaz a odporucam zacat cvicit cim skor - ako budes priberat budu bolesti horsie a horsie… masaz to je vo vseobecnosti len taky doplnok

autor
4. jún 2026

cvičiť som musela prestať, cvičím len nejaké cviky na krčnú, a veľmi mi to nepomáha, pre mňa to nebol len doplnok.

anonym_1d6323
4. jún 2026

pytala si sa nato priamo fyzioterapeutky alebo gynekologa, ze nemozes? Alebo to vraj sa neodporuca mas z internetu? Ved ak ti urobi masaz len krcnej chrbtice, ktorej ste sa primarne doteraz venovali tak to nema nic s tehotenskou celotelovou. Pripadne tejpy ti moze dat alebo odporucit cviky. A este co sa tyka cvicenia mas nejake komplikacie kvoli ktorym si musela prestat? Je mnoho cviceni na kazdy trimester, ktore su vhodne.

kacena4
4. jún 2026

chodila som pravidelne pri viacerych tehu, mam svojho masera a zo zaciatku tehu masiroval v ľahu neskor v sede. bolo to super

autor
4. jún 2026
@anonym_1d6323

pytala si sa nato priamo fyzioterapeutky alebo gynekologa, ze nemozes? Alebo to vraj sa neodporuca mas z internetu? Ved ak ti urobi masaz len krcnej chrbtice, ktorej ste sa primarne doteraz venovali tak to nema nic s tehotenskou celotelovou. Pripadne tejpy ti moze dat alebo odporucit cviky. A este co sa tyka cvicenia mas nejake komplikacie kvoli ktorym si musela prestat? Je mnoho cviceni na kazdy trimester, ktore su vhodne.

@anonym_1d6323 chcem to riešiť s mojou fyzio, len chcem ešte počkať zo dva týždne, zaujímalo ma, ako to riešili iné tehotné, či chodili.
Ano, komplikácie, postupne chcem začať, určite však nejdem nič hrotiť, vyčkám tento prvý trimester