icon

Je bezpečné cestovať do Turecka počas tehotenstva?

10. máj 2024

Svokra dost cestuje a ked sme jej povedali ze mozno by sme isli na dovolenku do Turecka ostala zhrozena ze tehotna tam ist nemozem. Ze hocikde inde len nie Turecko a Egypt Albansko. Co si o tom myslite? V case dovolenky budem 24tt
Kde ste boli tehotne na dovolenke? Isli by ste aj do Turecka tie co turecko poznate?

vevesh
10. máj 2024

@zooeynka od kedy poznaju bakterie a virusy "luxus" ci "hranice"? Kludne pride nejaky "prenasac" poupratovat izbu a mas vymalovane a je jedno, ci si v 7* ci na vidieku- len asi do nemocnice bude z vidieka dalej ako z hotela🫣🫣🫣🫣

vevesh
10. máj 2024

@tenerifka lenze, ak dostanes trebars doma encefalitidu ci cierny kasel, tak si povies, ze to tak malo byt. Ak dostanes nieco v turecku a potratis, polku zivota si budes buchat hlavou o stenu, ci si na tu dovolenku mala ist a nemohla si tie 3-4 mesiace vydrzat. Za dalsie je problem v kryti nakladov- turecko nie je eu a treba platit, nie vsetky poistenia kryju, ak si tehotna (a viem, ze niektore maju extra vynimky na toto). A toboz, ak by sa dieta narodilo, tak tie vybavovacky a navrat domov s babom stoja za to.....V tom je zasadny rozdiel medzi dovolenkou v eu a v turecku/egypte...

aliaray1
10. máj 2024

Ahoj, dala by som si velky pozor na hygienu ruk a pila len balenu vodu, jedla z restauracie...a vyhybala sa ladu z mrazakov, skratka spravila by som maximum, aby si predisla crevnej viroze.
Zbalila by som si smectu a aj cierne uhlie atd, ako 1.aid.

Ak nemas rizikove alebo nehrozia komplikacie, 25-30tt je za mna ok. Potom uz nie, lebo sa stazi chodza, omnoho vacsia unava, opuchaju nohy, zavodnuje sa telo, obmedzenia dopracvov pri tehotnych...neuzila by som si to no.

jaja1979
10. máj 2024

Áno, tehotenská knižka

miska143
10. máj 2024

Ja som bola aj v Tunise ako tehotná a aj v Turecku a vsetko ok.Nijak som sa neobmedzovala,ovsem ,ze sim iva nepila ich vodu.Ovšem treba vybrať kvalitný hotel.Samozrejme stať sa môže hocičo aj keď nie ste tehotná a idete s dieťaťom.Netreba na také veci myslieť a užit si dovolenku😉

trinneo
10. máj 2024

Akoze naco sa pytas odpovede,ked nechces pocut dovody preco sa tehotne rozhodli neist.Moja kamoska bola okolo 25tt ako tehotná v Turecku, hotel všetko fajn, ale nastali problémy kvoli teplu, jedlo a uz to islo dole vodou s ňou, nakoniec skoncila v nemocnici,o dieta prisla a sice mozno lepsie zdravotnictvo všeobecne(ja som tam nebola),ale kvoli lekárom a prístupu uz ziadne dieta pravdepodobne nikdy mat nebude...Sama si to strasne vycita,ze tam isla a nevydrzala aspon ten rok byť doma alebo ist inde...a potom riesit preplatenie starostlivosti je z pravneho hladiska pre mna sice radost a peniaze, ale mohla si to odpustiť .... Ja som poucena z jej prípadu ostala vzdy ako tehotna len na Slovensku.

inull5
10. máj 2024

Ahoj, v pohode by som išla ak je všetko ok a cítiš sa ok. Ja som teraz 32.tt a to som mesiac dozadu chcela absolvovať egypt,ale nedalo sa kvôli práci u muža. Teraz mam už trpnutie ruky a bolesť pod rebrom. Ja by som si na tvojom mieste pekne oddýchla🙂

papaya308
10. máj 2024

Ja som lietala Uk-Svk kazde 2t hore dole,až do 34tt, ale knižku napr odo mňa nikto nechcel. Ale mala som v UK zdravotné poistenie. Turecko asi nie, už aj pre dôvody vyššie spomenuté

lienka.7
10. máj 2024

Urcite nie.

katka533
10. máj 2024

Tak ano , nemocnice su na vyššej urovni ako tu, ja som lezala dva krát, je to ako.v.hoteli, aj ked nie asi vsade. Skor by som sa bala tých horúčav, ze z toho by ti mohlo byt zle.

kitycat
10. máj 2024

Ja som bola v Tunisku, v asi 4 mesiaci. Tam som letela bez brucha a priletela som uz s bruchom.
Pila som len balenu vodu a aj som si nou umyvala zuby. Jedlo super len ich sushi som ozelela.

Sla by som cim skor, nakolko som todila predcasne a teraz by som si uz asi rozmyslela ci niekam ist. Tehotenstbo som mala bezproblemove, priam bezpriznakove

veselo_neveselo
10. máj 2024

Sorry ale otazka bola, doslovne, "co si o tom myslite?"
A "Isli by ste do turecka...?"

Zeny ti tu pisu, co si o tom myslia, co je zjavne ine ako by si si priala a uz sa zduvas. Ved rob podla seba, ked ta nazory inych nezaujimaju a nechces ich pocut, tak sa nepytaj.

oli18
10. máj 2024

Mohlo byt x zien a problem nemali. To vsak neznamena, ze ho nebudes mat ani ty. Ziaden organuzmus nie je rovnaky 🙈.

lakebabe
10. máj 2024

Nešla by som Turecko mam prejdene, nie je tam pitná voda a chytila som tam minulý rok väčšie žalúdočné problémy ako v Egypte a to v 5* rezorte

kika2565
10. máj 2024

Ja by som na vašom mieste nešla... Ale to je môj názor .. mne môj gynekológ nedovolíl v 7 mesiaci ani do Tatier ísť a pri Tom všetko bolo v poriadku... A Tatry sú od nás cca 170 km... Odôvodnil vydržte ešte pôjdete ☺️

banalu
10. máj 2024

Hlavne si zisti ci ti cestovne poistenie uhradi pripadny predcasny porod a hospitalizaciu v pripade potreby.

ness222
10. máj 2024

To zalezi len na Tebe, ak si zdravotne v poriadku, lekar ti cestu odobri a sama sa na to citis, chod. Kopa ludi cestuje v druhom trimestri aj do exotiky mimo EU. Ja by som napriklad nesla, v mojom tehotenstve som sa citila ´len’ na Chorvatsko autom, z ktoreho sa mozme vratit hocikedy domov keby daco. Celu dovolenku som sa schovavala pred slnkom, lebo mi bolo na slnku velmi neprijemne a celkovo som dost zle znasala horucavy aj ked som bola len v 15tt. Takze urcite som si dovolenku neuzila tak ako by som si ju uzila keby som nebola tehotna 😂Bola som dost uzkostliva, mozno kvoli tomu ze som predtym prekonala MA .

zooeynka
10. máj 2024

@vevesh ver ze je velky rozdiel ci sa v turecku ubytujes v 3 alebo 5 * hoteli 🙂 Zazila som aj, aj a klop klop vsetko bolo ok. Turecko mi nepride humus, z Afriky(egypt) mam vacsi stres, prave som sa odtial vratila a ziaden problem nebol, hej, ale tehotna nie som. Bolo to tam sterilnejsie ako doma 🙂

vevesh
11. máj 2024

@zooeynka mne to nemusis hovorit, ja som tam ako doma🙃ale po skusenostiach za 20 rokov je za mna razne nie, pretoze mozes mat stastie a nemusis mat. Ja si davam ako europanka sakra pozor na to, co zjem, vypijem a kedy a kde budem jest+ hygiena. A napeiek tomu cholerou som sa nakazila doma- a to sa u nas da jest aj z dlazky a nikto chory u nas nebol. Doteraz netusime ako sme sa nakazili- aj to iba niektori clenovia rodiny-ti europski🤫, domacim nic nebolo a nic nedostali. A upal sa mi podarilo dostat, ked som vysla na par sekund-maximalne minuta- von pozriet, ci uz muz dosiel bez prikrivky hlavy, pritom 10 rokov som s tym problem nemala🫣 to, ze mas uplne spickove zdravotnictvo, ti pri niektorych chorobach+ tehotenstvo je 2x vies na co. Ale zbytocne budem hovorit, skusenost je bohuzial neprenosna...🙃

raffaella
11. máj 2024

Tak je strašné, aká agresia väčšinou vznikne po normálnej otázke a ako si všímam stále od tých istých uzivateliek.

Odpoveď: pokiaľ tehotenstvo prebieha v poriadku tak by som išla. Tehotenstvo nie je choroba ako povedal môj gynekológ a ak sa niečo má stať, tak sa to stane aj keby som letela do Honolulu či sedela doma. Väčšina cestovného poistenia sa obmedzuje až v posledných týždňoch tehotenstva, tuším 34-36, takže pozri si VPP aby si vedela. Ostatné opatrenia celkovo v cudzine vieš keď cestuješ (voda, strava, slnko atď), takže vieš čo je nutné dodržiavať bez ohľadu na tehotenstvo.
Na ostatné hysterické príspevky ani reagovať nejdem, kto sa bojí nech sedí doma na zadku a mädlí si ruky nad úžasným západným zdravotným systémom, aký tu máme.

zoja6913
26. máj 2025

Autorka bola si nakoniec? Ja mam tiez zaplatene Turecko a budem v auguste 22tt, ideme do najluxusnejsieho hotela, ako 3r po sebe predtym, boli sme s deckami od malicka a nikto nikdy nemal, no teraz zvazujem, samozrejme do augusta moze byt este vela situacii, momentalne som len 10tt

mimi013
3. júl 2025
@zoja6913

Autorka bola si nakoniec? Ja mam tiez zaplatene Turecko a budem v auguste 22tt, ideme do najluxusnejsieho hotela, ako 3r po sebe predtym, boli sme s deckami od malicka a nikto nikdy nemal, no teraz zvazujem, samozrejme do augusta moze byt este vela situacii, momentalne som len 10tt

@zoja6913 ahoj, tiez sme si dnes zaplatili dovolenku v Turecku v 5* hoteli, letime o 3 tyzdne koncom jula, budem v 22tt. Prebrala som to s doktorkou, ta povedala ze bez problemov ked sa ja citim dobre. Vybrali sme rezort ktory je pokryty borovicovymi stromami, takze vsade samy tien, nebude taka pekota. Netreba stresovat, tehotenstvo nie je choroba a hocico sa zene moze stat aj doma pri obycajnom nakupe v tescu. 😃 tam si aspon oddychnes a vypnes hlavu, takze len plus, hlavne ked mas bezproblemove tehotenstvo. Mozem ti napisat ked sa vratime z dovolenky, ked sa mi pripomenies. 😊

zoja6913
3. júl 2025
@mimi013

@zoja6913 ahoj, tiez sme si dnes zaplatili dovolenku v Turecku v 5* hoteli, letime o 3 tyzdne koncom jula, budem v 22tt. Prebrala som to s doktorkou, ta povedala ze bez problemov ked sa ja citim dobre. Vybrali sme rezort ktory je pokryty borovicovymi stromami, takze vsade samy tien, nebude taka pekota. Netreba stresovat, tehotenstvo nie je choroba a hocico sa zene moze stat aj doma pri obycajnom nakupe v tescu. 😃 tam si aspon oddychnes a vypnes hlavu, takze len plus, hlavne ked mas bezproblemove tehotenstvo. Mozem ti napisat ked sa vratime z dovolenky, ked sa mi pripomenies. 😊

@mimi013 ja som akurat dnes volala este poistovne, chcela som si dat dopoistit nahodou keby nieco ohladom tehotenstva a ziadna poistovna tehule nechce 🙈😁
Tak sa ozvem o 3tyzdne jak si to dala 😉

mimi013
4. júl 2025
@zoja6913

@mimi013 ja som akurat dnes volala este poistovne, chcela som si dat dopoistit nahodou keby nieco ohladom tehotenstva a ziadna poistovna tehule nechce 🙈😁

@zoja6913 ozaj? Mne vravela pani v cestovke ze pokryva mi to komplet vsetko co sa tyka tehotenstva, hospitalizaciu a podobne, jedine co tak sme priplacali par € aby sme vedeli zrusit dovolenku aj tesne pred odletom a aby nam vratili 100% z ceny, keby sa nieco nahodou stalo.
Jasne, ozvi sa. ☺️

mimi013
2. aug 2025
@zoja6913

@zoja6913 ahoj, tak som si na teba spomenula predsa len. 😁 vo stvrtok sme sa vratili z Turecka, odporucam vsetkymi 10timi. 🤞🏼😄 oddychli sme si, malicka sa uplne prebrala pocas toho tyzdna, zacala som ju citit ovela vyraznejsie. Citila som sa dobre, absolutne ziadne problemy nech poklopem, jedine ze 2 dni mi trosku puchli nohy z toho tepla. Ale nic co by pitny rezim a nohy vylozene na mojom chlapovi nevyriesilo. 😁 nosila som vsade tehotensku knizku so sebou. Kupala som sa cele dni v mori, neopalovala som sa velmi, davala som si pozor aby ma nespalilo. Jedla som vsetko na co som mala chut, jedine comu som sa vyhybala boli polievky, ryby a salaty s dresingami, inak som jedla vsetko zaradom. Aj nealko drinky som pila s ladom. 😊 Prve 3 dni sme mali 41 stupnov, bol to zabijak ale pod slnecnikom a pri osviezovani to bolo zvladnutelne. Zvysne dni nejakych 34-36. Takze urcite chod, nam to len pomohlo si trosku oddychnut a vypnut, ak mas bezproblemove tehotenstvo nemas sa coho bat. 😊

zoja6913
2. aug 2025
@mimi013

@zoja6913 ahoj, tak som si na teba spomenula predsa len. 😁 vo stvrtok sme sa vratili z Turecka, odporucam vsetkymi 10timi. 🤞🏼😄 oddychli sme si, malicka sa uplne prebrala pocas toho tyzdna, zacala som ju citit ovela vyraznejsie. Citila som sa dobre, absolutne ziadne problemy nech poklopem, jedine ze 2 dni mi trosku puchli nohy z toho tepla. Ale nic co by pitny rezim a nohy vylozene na mojom chlapovi nevyriesilo. 😁 nosila som vsade tehotensku knizku so sebou. Kupala som sa cele dni v mori, neopalovala som sa velmi, davala som si pozor aby ma nespalilo. Jedla som vsetko na co som mala chut, jedine comu som sa vyhybala boli polievky, ryby a salaty s dresingami, inak som jedla vsetko zaradom. Aj nealko drinky som pila s ladom. 😊 Prve 3 dni sme mali 41 stupnov, bol to zabijak ale pod slnecnikom a pri osviezovani to bolo zvladnutelne. Zvysne dni nejakych 34-36. Takze urcite chod, nam to len pomohlo si trosku oddychnut a vypnut, ak mas bezproblemove tehotenstvo nemas sa coho bat. 😊

@mimi013 jej dakujem, ano aj sa to uz blizi, na letisku nepytali od lekara potvrdenie? Do 28tt by nemali, tak dufam nebudu, lety nemeskali??? My letime s Freebird turecka spolocnost a min rok veru meskali 😏V lietadle si nemala stahujuce pancuchy?

mandarinka555
3. aug 2025
@anonym_autor

@yoxinka dakujem, ano bola chyba pytat sa zbytocne, aj tak tu asi ziadna tehotna zena v turecku nebola. Mam svoj nazor rozhodnem sa sama. Zas tak strasne to turecko nebolo. To ludia este nevideli indiu a thajko...

@anonym_autor Zvláštna téma...stará....ale prečo to pojeba*** Turecko????

mimi013
3. aug 2025
@zoja6913

@mimi013 jej dakujem, ano aj sa to uz blizi, na letisku nepytali od lekara potvrdenie? Do 28tt by nemali, tak dufam nebudu, lety nemeskali??? My letime s Freebird turecka spolocnost a min rok veru meskali 😏V lietadle si nemala stahujuce pancuchy?

@zoja6913 nepytali nic, ale na mne ani poriadne nevidno ze som tehotna, tak to mozno aj tym bolo. 🤣 ale schvalne som si vzala volne tricko, aby to bolo vidno pre istotu co najmenej. 😊😄 no veru meskal let, leteli sme z Kosic, meskanie 6 HODIN. 🤯 skoro ma porazilo. Ale naspat sme odleteli dokonca este skor. 🤞🏼😃 a mala som pancusky ano, ale mozno aj zbytocne lebo to bol dost kratky let, aj som sa prechadzala po ulicke asi 3x a vsetko v pohode. Ale istota gulomet. 🙏🏻

mimi013
3. aug 2025
@zoja6913

@zoja6913 dokonca sme jeden den boli aj na celodennom vylete na lodi, kde sme mali 3 zastavky na otvorenom mori a kupali sa. Bolo to perfektne. 🫶🏻 aj prejst sme sa boli mimo rezortu aj dokonca na bazar sme odbehli na nakupy na ich mhd, tzv dolmusom. Celkom dobrodruzny zazitok, ale bolo to super a nelutujem. 😁

laila22
Autor odpoveď zmazal