icon

Let do Egypta v 11. týždni tehotenstva: Rady a skúsenosti

mimipipi21
24. apr 2026

Ahojte snažila som sa dnes dovolať môjmu gynekológovi no žiaľ neúspešne. A chceme odletieť v nedeľu do Egypta na dovolenku som v 11 týždni tehotenstva keď som bola naposledy na kontrole bolo všetko super zdravá žiadne krvácanie nemám nič. Tak som sa len chcela spýtať či máte skúsenosti a môžem si ísť užiť dovolenku ešte kým nemám veľké bruško 👀

ludmilka2407
24. apr 2026

@mimipipi21 tak to si asi mala riesit trochu skor, ja by som sa skor bala crevnej virozy nez letu

anonym_515177
24. apr 2026

@mimipipi21 to ste sa dnes rozhodli ze idete v nedelu do egypta.

anonym_2de879
24. apr 2026

Ja som letela do Egypta tehotná cca v 20 týždni a všetko bolo v poriadku

anonym_4dd6a0
24. apr 2026

@mimipipi21 ja som nešla. V 4 týždni som zvažovala a nešla som a urobila som to tak ako som citila

anonym_892c41
24. apr 2026

Vo všeobecnosti to pri bezproblémovom tehotenstve riziko nie je, ale najlepšie v 2. trimestri, v 1. a potom zase vo vysokom štádiu sa to neodporúča. My sme dlhšie plánovanú leteckú dovolenku rušili, ale ja som mala nevoľnosti.

anonym_78bb2d
24. apr 2026

Ostaň doma

pr85
24. apr 2026

@mimipipi21 V súčasnej geopolitickej situácii a ešte tehotná letieť do Egypta je podľa mňa hazard.

anonym_110edb
24. apr 2026

Ja nie som z tých ustráchaných čo sedia len doma na zadku ale ozaj by som nemala dobrý pocit cestovať do egypta ako tehotná. Môžeš to zvládnúť bez problémov ale egypt je zrovna taká destinácia že črevné problémy nie sú rarita. Mňa to tam pravidelne chytilo, preto sa egyptu vyhýbam kým mám malé dieťa. Tehotná by som radšej cestovala len po európe. Ale veru pomerne “skoro” to začínaš riešiť.

anonym_0cd05f
24. apr 2026

@mimipipi21 vzhľadom na črevné ťažkosti ktoré som tam a aj potom ešte doma mala, už ani zadarmo. Plus k tomu tehotenstvo a dnešná nepredvídatelna bezpečnostna situácia... Nie, neišla by som. Ale tak určite ste cestu do Egypta neplanovali zo dňa na deň a keď letite už za pár dní, neviem čo tu teraz riešiš. Akurát tak ta tu nervóznime.

anonym_167156
24. apr 2026

@mimipipi21 ty si sa dnes ráno vyspatá do ružova zobudila na to že v nedeľu ti letí lietadlo do Egypta?
Alebo že sa ti chce letieť a celý deň zháňala letenky a keď si ich konečne mala, tak si spanikárila kvôli tehotenstvu a začala volať na gyndu?
Tažko veriť...

mmia96
25. apr 2026

No riešiš to dosť neskoro, nerozumiem, v piatok si si zmyslela, že v nedeľu idete do Egypta??? V Egypte som bola pred pár rokmi, ale teraz by som tam nešla ani zadarmo a už vôbec nie tehotná.

angelinja
25. apr 2026

ludia su fakt primitivni , doslova sprosti pardon ale ja cim viac citam aj vseliake komentare naozaj som zistila ze niektori proste nemaju inteligenciu, to neni urazka ale proste naozaj to mysilm vazne. ...asi 80% normalnych ludi by v tvojomi priapde naslo lepsiu destinaciu tych 20% zvysnych si hovori ze su to ti co nesedia doma a neboja sa nicoho. rob si co chces si dospela

tiezjedna
25. apr 2026

to, že sa niekto zmyslí zo dňa na deň mi nepríde nijako neobvyklé, robíme to bežne aj my... Ale vybrať si ako tehotná zrovna Egypt, to mi príde na hlavu

iwesska
25. apr 2026

A aku radu cakas. Jedna ti napise super,bola som,nic sa nestalo,dalsia,ze potratila,lebo v 1.trimestri nie je nic iste. Mozes dostat crevnu virozu,skoncit na infuziach, to vies aj sama. V Afrike ides vzdy fo rizika,to snad vies aj sama a ziaden lekar za to zodpovednost neponesie.

anonym_e29f63
25. apr 2026

@mimipipi21
V Egypte som bola asi 20x, nikdy som nemala žiadne črevné ťažkosti. Ako tehotná som tam bola 2x, všetko bolo v pohode. Lietanie v tvojej fáze tehotenstva je relatívne bezpečné, takže by som sa nebála a užila si dovolenku.
Dodávam, že som lekárka, takže je to aj môj profesionálny názor.

anonym_d3744c
25. apr 2026

V Egypte som bola tehotna v 9tt a ta ich crevna chripka ma dala tak dole, ze som skoro potratila… davali mi infuzie, co som masivne krvacala z vycerpania…som sportovkyna, top zdravie a vidis… v zivote by som to uz neurobila a to ma lekarka presviedcala, ze kludne mozem ist, ze som len tehotna a to nie je choroba…

zuzubb007
25. apr 2026

No tehotná by som v žiadnom prípade nešla do Egypta, bola som tam, nič mi nebolo, ale muž vyzeral ešte týždeň po návrate, že umiera, takú črevnú virózu chytil, že reálne dva týždne len sedel na záchode a ležal, ak ťa toto chytí, reálne potratíš podľa mňa to telo nedá

ludmilka2407
25. apr 2026
@anonym_e29f63

@mimipipi21
V Egypte som bola asi 20x, nikdy som nemala žiadne črevné ťažkosti. Ako tehotná som tam bola 2x, všetko bolo v pohode. Lietanie v tvojej fáze tehotenstva je relatívne bezpečné, takže by som sa nebála a užila si dovolenku.
Dodávam, že som lekárka, takže je to aj môj profesionálny názor.

@anonym_e29f63 to ze niekto pojde x krat a nic mu nie je neznamena ze je to ok destinacia...moja sesternica tam bola prvy x a skoncila v nemocnici na infuzkach, mojim rodicom bolo napr.zle az po navrate domov

mimipipi21
autor
Odpoveď bola odstránená
sisa_s
26. apr 2026

Si sa prejavila...ano, egypt a chorvatsko ti tu vsetky zavidia 😅 sa tvaris, akoby si isla na seychely

anonym_22a865
26. apr 2026
@mimipipi21
Odpoveď bola zmazaná

@mimipipi21 SVINE? No tak pardon. Dúfam že sa aspoň parádne zaserieš!

bluka2
26. apr 2026

Normálne si uži dovolenku

anonym_007887
26. apr 2026

@mimipipi21 vyskúšaj, uvidíš. Po dovolenke sa na Koňovi postačuje..... och, kde si si zabudla rozum.

anonym_46cd96
26. apr 2026

Fiha, som nevedla, ze Egypt a HR su destinacie, ktore treba zavidiet 😂😂😂😂

Ale teda napisem ti to, co si chcela pocut: jasne, chod a vsetko bude v poriadku….

ludmilka2407
26. apr 2026

Niekedy si ludia davaju pozor a aj tak obidu s crevnymi problemami..ale ked v tom mas jasno, tak neviem naco si to tu pisala...aj ja som tehotna a teda do Egypta by som teraz nesla ani zadarmo

anonym_6ec46d
26. apr 2026

Nešla by som..ak by som dostala virózu,bála by som sa že ohrozim plod. Inak nemám problem letieť a ist na dovolenku počas tehu,ale do týchto virozovych krajín by ma nikto ani zadarmo nedostal..ani tehotnú a ani s malými deťmi!

mimipipi21
autor
Odpoveď bola odstránená
anonym_110edb
26. apr 2026
@mimipipi21
Odpoveď bola zmazaná

@mimipipi21 naozaj si myslíš, že keď ti radíme, že by sme v takom stave do egypta necestovali, tak ti len závidíme? Ja som tam bola veľa krát a raz som skončila na influzkach s vysokými horúčkami, inokedy som dostala iba klasickú s prepáčením srajdu. Čo môžeš aj na slovensku, nevravim že nie, ale v egypte je to riziko vyššie. Preto by som sa tomu v tehotenstve vyhla. Ty si sa rozhodla, čo je v poriadku, iba mi je vtipné ako si myslíš že naše rady sú čistá závisť

tiezjedna
27. apr 2026
@mimipipi21
Odpoveď bola zmazaná

@mimipipi21 ty si blbá ako tágo...