Cestovanie do Egypta v tehotenstve
Žienky som v 4tt a odmietame na dovolenku do Egypta.
Samozrejme bola kupovaná keď som ešte ani netušila, že budem tehotná.
Mam strach z tej ich Faraonovej pomsty ako tehotná určite nemôžem užívať žiadne lieky.
Neviem si predstaviť čo urobim keď tam chytím nejakú infekciu.
Boli ste v tejto krajine ako tehotná?
nie egypt urcite nieako tehotna, ani s malymi detmi, resp.. ja vobec… boli casy kedy som to absolvovala ako pubertiacka v ramci rodinnej dovolenky, nie raz, kazdy jedenkrat vsetci 💩💩…. a to si moji rodicia dali extra zalezat na vybere hotela, pod 5* ani nahodou… boli aj pred rokom po dlhej dobe, v tej Marse… a nic sa nezmenilo 💩💩😄…
Pre mna to teda dovolenka neni z 8 dni tam 5 pre💩, ani cakat kedy to pride..
Za mna nie nie a nie…. aj ked chapem ze je to na prd taka situacia
Ja by som tam nešla ani ako netehotna...
@kikusenka1 neskoro,dovolenka vyplatená pred mesiacom a zistenie tehotensta včera 😌
Blbá situácia :/
Nešla by som do Egypta ani tehotná, ani s malými deťmi. Čo by som na tvojom mieste robila, keď už je zájazd zaplatený, povedať neviem. Skúste to niekomu posunúť, ak to ide. Isto za poplatok, ale lepšie, než prísť o vsetko
Normálne tam pôjdete, môžeš si týždeň pred tým nasadiť probiotika. A tam potom vodu z fľaše a neprejedávať jedno cez desiate a nebudeš mat žiadnu pomstu
No ja by som asi nesla, mna by desilo to, ze keby sa daco stalo tak to musim riesit u nich v nemocnici. Ale ak teds pojdes, skoc este tu do lekarne a vypytaj si nieco na hnacku a zvracanie co mozu aj tehotne. A tam len balenu vodu, jest len “zakladne” veci (pozor napríklad aj na ovocie, ak ho umyvaju v ich vode atd) a pozor aj pri sprche a umyvani zubov, to by som asi tiez pouzila balenu vodu.
Ja som bola v Egypte pred 17r a ziadnu pomstu som nemala . Ani v Mexiku ani v Cine. Pomstu som mala na Svk z vodneho parku 😅 pred 3r . Jednoducho sa vyhybaj jedlu ktore by mohlo byt salmonelove . Nejedz zmrzku maso .. zuby ked si umyjes vyplachni usta vodou z flasky ani kefku nenamacaj do tej z umyvadla ..v sprche nemaj otvorene usta a budes ok 👍
Nerob paniku, poraď sa s lekárom a uvidíš. Nemáte uzatvorené cestovné poistenie kde je aj storno zájazdu? Poprípade zajdi do cestovky a spýtaj sa, čo sa dá robiť. Prepísať letenky na niekoho sa dá, síce to nie je zadarmo ale aspoň neprídeš o všetky peniaze. A podla mňa ak by si aj išla, vieš ze si tehotná, dáš si dvojnásobný pozor. Nie je automatika, že každý dostane srajdu.
Ja by som nešla
Normálne tam pôjdete, môžeš si týždeň pred tým nasadiť probiotika. A tam potom vodu z fľaše a neprejedávať jedno cez desiate a nebudeš mat žiadnu pomstu
@stellarstar a kúpanie v bazéne neublíži?
Ziadna faraonova pomsta nie je. V Egypte je jednoducho pekelne horuco a ludia tam jedia piate cez deviate. No co urobi telo? Vsetko prec.
Moja rada je jedz striedmo o pi vela vody. A uzi si dovolenku 😉
Do bazéna určite nechoď. Jedine v mori, vodu balenú, samozrejne aj na umývanie zubov. Ovocie tiez umyť pred jedením. Teda keď už musíte ísť. Ja osobne by som nešla. Bola som tam 2x a 2x veľké problémy. A to ze cestujeme kade tade. Len v Egypte mi bolo zle a dodržiavala som všetko
Kúpila si si aj cestovné poistenie so zájazdom? Napríklad ECP, toto pokrýva ako dôvod na storno zájazdu, ak si si ho kúpila v čase keď si o tehotenstve nevedela. Ďalšia možnosť je spýtať sa CK či môžeš zmeniť destináciu a za akých podmienok.
Prečo by nemohla do bazéna? Ja som plávala do 7 mesiaca.Tehotenstvo nie je choroba .
Čím by ti mala voda ublížiť? Pokiaľ nejdeš plávať s žralokmi tak nie voda ti neublíži
My sme rusili dovolenku v Chorvatsku, pretoze v datume kedy sme mali ist by som bola v 8 mesiaci, a to som sa bala cestovat tak dlho a daleko.
Cestovka nam vratila zalohu, mali sme zaplateny aj storno poplatok.
Do Egypta by som sa bala v tehotenstve
Ziadna faraonova pomsta nie je. V Egypte je jednoducho pekelne horuco a ludia tam jedia piate cez deviate. No co urobi telo? Vsetko prec.
Moja rada je jedz striedmo o pi vela vody. A uzi si dovolenku 😉
@beata_k Ale je. Boli sme pred 2 rokmi a hned na 3. den ma to s muzom chytilo a chora som bola este doma. 2 tyzdne som sa z toho nevedela dostat. My sme jedli same salaty a ryby a syn co sa tlacil hranolkami a burgrami, ten nic. Takze neni to z prejedania sa. V Egypte sa hadam ani prejest neda, ved to jedlo tam je take 🥴
Pozri, ta akoze faraonova pomsta je gastroenteritida, chytis ju zo spinavych ruk, z fekalii v bazene, z neumyteho ovocia..... Ak si das pozor a budes si casto umyvat ruky (najma pred jedlom, ale aj hocikedy cez deñ), nebudes v bazene s hlavou pod vodou, budes pit len balenu vodu, nebudes jest piate cez deviate.... Tak by sa nemalo nic stat. Ak by si predsalen chytila gastroenteritidu ci norovirus (ako pridu, tak odidu) , povies ze si tehotna a podla toho budu vediet, ci ti treba len vela tekutin a dietu, alebo mozes aj lieky, neznamena to, ze uz hned potratis. Vyber hotela je tiez velmi dolezity, v tych najlepsich v kuchyni a v restauracii maju nad zamestnancami dohlad, aby dodrzovali hygienu, toto viem na 100%. Ale ak su samotni klienti prasce, tak bohuzial..... Hlavne nechodit do detskych bazenov, tam byva najviac humusu
@beata_k Ale je. Boli sme pred 2 rokmi a hned na 3. den ma to s muzom chytilo a chora som bola este doma. 2 tyzdne som sa z toho nevedela dostat. My sme jedli same salaty a ryby a syn co sa tlacil hranolkami a burgrami, ten nic. Takze neni to z prejedania sa. V Egypte sa hadam ani prejest neda, ved to jedlo tam je take 🥴
@bytc20 presne šaláty a ryby môžu byť problémové. Keby ste jedli smažené, ako tie hamburgre a hranolky, tak vám nič nebude.
@autorka - len sa vyhni šalátom, veciam kde sú omáčky, mlieko. To sa dáva aj na ryby keď sa pacuju. Ako pani písala vyššie také to pečené ako hranolky sú neškodné. Takže overené jedlá. A balená voda a nič ti nebude. Žiadne špeciality typu ustrice..
Ja som tak bola v egypte po zisteni tehu v 6tt, dodrziavala som rady ako pisali baby vyssie - balena voda na vsetko aj na zuby, ziadne cerstve ovocie ani zelenina co sa neda osupat (nejest nic co mohlo byt umyte v ich vode) jedlo len varene, kupanie len v mori nie v bazene (akakolvek bazenova infekcia v tomto tyzdny je velmi nebezpecna pre plod), dezinfekcia na ruky, a velmi casto ich umyvat.. vsetko bolo ok, ale teda dost som striehla na vsetko a velmi som si dovolenku neuzila :/
V koľko týždni budeš keď budete odlieta?
@bytc20 jedli ste s mužom presne tie veci, ktorym sa treba vyhnúť
Baby, načo mi je all inclusive, keď nemôžem jesť šaláty, ryby, ovocie, zeleninu :( ale naopak byť na humusoch ako hranolky, vyprážané. Fakt to niekomu za to stojí? Jasné, Egypt je lacný, ale veď prečo 🤷♀️
Neriskuj. Faraonova pomsta nie je ziadna sranda, vacsinou je z pokrmov z mleteho masa (rychlejsie podlieha skaze, nevies co je tam vsetko spolu pomlete), alebo zo zle tepelne spracovaneho masa, no mozes ju dostat aj z krajaneho ovocia ako je napriklad cerveny melon a pod., kde sa pri krajani nozom mozu preniest bakterie zo supy do duziny a kde sa potom bakterie rychlo mnozia. Oni na to nasadzuju hned infuzie, ktore zaberaju, ale Antinal a aj niektore infuzie obsahuju lieciva, ktore sa pri tehotenstve neodporucaju. Dokonca po Antinale pol roka neodporucaju ani otehotniet. Tiez oni nerobia rozbor preco vracas a mas hnacky, iba automaticky nasadia liecbu, ktora vacsinou zabera, no kludne si mohla mat aj salmonelu a ani by si o tom nevedela. Plus si uz v takom stadiu, ze od cca 6tt mozem mat aj tehotenske nevolnosti. Toto vsetko urcite na dovolenke nechces riskovat a ani riesit. Dovolenku zrus a nechaj ju na cas, ked dieta bude mat aspon jeden rok. Sustred sa teraz na svoje tehotenstvo a buduce dieta a zbytocne prosim ta neriskuj.
Baby, načo mi je all inclusive, keď nemôžem jesť šaláty, ryby, ovocie, zeleninu :( ale naopak byť na humusoch ako hranolky, vyprážané. Fakt to niekomu za to stojí? Jasné, Egypt je lacný, ale veď prečo 🤷♀️
@kaca222 a hlavne pokrmy z mleteho masa, co obsahuje vacsina egyptskych jedal
V koľko týždni budeš keď budete odlieta?
@domiklik v pondelok odmietame,a som vo 4tt
Pozri, ta akoze faraonova pomsta je gastroenteritida, chytis ju zo spinavych ruk, z fekalii v bazene, z neumyteho ovocia..... Ak si das pozor a budes si casto umyvat ruky (najma pred jedlom, ale aj hocikedy cez deñ), nebudes v bazene s hlavou pod vodou, budes pit len balenu vodu, nebudes jest piate cez deviate.... Tak by sa nemalo nic stat. Ak by si predsalen chytila gastroenteritidu ci norovirus (ako pridu, tak odidu) , povies ze si tehotna a podla toho budu vediet, ci ti treba len vela tekutin a dietu, alebo mozes aj lieky, neznamena to, ze uz hned potratis. Vyber hotela je tiez velmi dolezity, v tych najlepsich v kuchyni a v restauracii maju nad zamestnancami dohlad, aby dodrzovali hygienu, toto viem na 100%. Ale ak su samotni klienti prasce, tak bohuzial..... Hlavne nechodit do detskych bazenov, tam byva najviac humusu
@tenerifka ideme do hotela Pickalbatros Sea Worl
Pozri si poistenie. V našom bolo zahrnuté aj zistené tehotenstvo pred odletom. Takže by sa to mohlo dať stornovať.
Ak keď nie, ideálne to nie je ale tak neprejedať sa, jesť striedmo, samozrejme balená voda a nie ľadová, už vôbec nie ľad, hoci teraz som bola mi prekvapená, že aj ľadovníky a vlastne úplne všetky stroje boli pripojené na barely s vodou. Od 11:00 do 15:00 sa ísť schovať a stále mať na hlave klobúk.
Ak si mala k zajazdu zakupne aj cestovne poistenie, bez ktoreho v ziadnom pripade neodporucam cestovat, pozri, ci si tam mala aj poistenie storna zajazdu a tiez pozri do zmluvy ake ma pomienky storna ck. Ak hej, tak to skus z toho poriesit, alebo chod k lekarovi, nech ti vystavi, ze si tehotna a ze vzhladom k destinacii ti neodporuca cestovat a skus to riesit co najskor s cestovkou. Zisti si ake mas popripade dalsie moznosti, pridaj sa do skupin o Egypte, ze odstupis zajazd a co najskor to rieste.

Ja by som tam nešla ani ako netehotna...