icon

Je bezpečná turistika po umelom oplodnení?

egresik
14. apr 2025

Ahojte, isli by Ste v 9tt z certovice na stefanicku? Mali by sme na turu cca 8 hodin, takze tempo uplne pohodove. Trasu poznam, som skusena turistka, len dieta je po ivf a tak citim neistotu. Okrem jemnej nevolnosti sa citim dobre, vonku aj ta nevolnost prejde. Plan je na stefanicke prespat a potom ist dolu na Trangosku. Chceli sme ist 2-3.5 takze hore bude este sneh, macky mam.

petamich
14. apr 2025

Ja nie som prehnane uzkostliva, no napriek tomu by som nesla 🤷‍♀️ dovodom by asi bolo to IVF a tiez to, ze ak by cosi, tak to nemas 5 min. na najblizsiu pohotovost.

hopatko
14. apr 2025

@egresik po IVF, po tom vsetkom co si si presla, v 9tt kedy este nic nie je iste, by som neriskovala ze absolutne nic. A to co chces ist, je riziko...

krasneleto
14. apr 2025

nešla by som ... jedna turistika nestoji za problem... po IVF by som bola extra opatrna... tehotenstvo , vymodlene vytuzene... a hoc skusena turistka urcite si, 8 hodinova streka je dost aj v pohodinda tempe... ostan doma... a chran , co si si vymodlila

januska12323
14. apr 2025

Nešla by som.

egresik
autor
14. apr 2025

@krasneleto ono to je len 8 km, 3.5 hod, 8 hodin by sme mali celkovy cas do zapadu slnka...ale ok chapem

denisa_deniska
14. apr 2025

@egresik nie

jaskolka
14. apr 2025

Nie,nešla by som.

nyusika
14. apr 2025

po IVF by som urcite nesla

naozaj sa toto niekto pyta vazne ?

evcagabi
14. apr 2025

Po ivf by som sla mozno tak niekam "dakovat bohu" ako sa hovori, nie na turistiku

egresik
autor
14. apr 2025

@nyusika ano, je to moje druhe tehotenstvo, prve bolo prirodzene, vobec som sa neobmedzovala, ivf sme podstupili kvoli genetike, nie kvoli tomu, ze by som mala problem tehotenstvo udrzat. Chcela som nazor hlavne od inych turistiek

nyusika
14. apr 2025

@egresik nechces nazor, chces sa uistit v tom, ze mozes ist.

vsetky do jednej sme ti napisali, ze NIE

egresik
autor
14. apr 2025

@nyusika ved v poriadku, premyslim si to a asi najdem nieco s lahsim terenom a bez snehu 🙄 chcela som nazor nie hned odsudenie, ze sa to vobec pytam a rady ze sa mam modlit 🙄🙄🙄

nyusika
14. apr 2025

@egresik nikto ta neodsudzuje, nebud vztahovacna.

egresik
autor
14. apr 2025

@egresik mozno ak ma niekto aj navrh na alternativu ako si uzit prirodu aj s prespatim, ale s lahsou trasou/ bez snehu. Stefanicka je pre mna srdcovka ale kludne mozu byt aj ine chaty

beata_k
14. apr 2025

@egresik Nie je dovod aby si nemohla 3,5 hodiny kracat. Bezne zeny makaju denne 8 hodin. Skor ten sneh by som povazovala za problem.

nyusika
14. apr 2025

@beata_k samozrejme, z emoze kracat.
ale ten teren moze byt problem, aj sneh
naozaj netreba zbytocne pokusat, nema za sebou ani prvy trimester

egresik
autor
14. apr 2025

@beata_k hej, keby nebol sneh tak sa nebojim, okrem kusku na zaciatku to nie je ani narocne, skor sa bojim, ze co ak sa smyknem. Nemas nejaky typ na nieco lahsie? Rozmyslala som nad kralovou studnou, tam vedie lesna cesta. Kondicku mam, chodim kazdy vikend behat do malych karpat 10-13 km, odkedy som tehotna tak skor taky jemny jogging, do kopca rychla chodza, davam si pozor na tep.

lucik194
14. apr 2025

za mna sneh nie, hlavne kvoli moznosti smyku......
pockaj do 12-13 tyzdna, kedy zacnej dalsi mesiac a potom uz v pohode.
mesiac pred pordom som bola na Zobore

beata_k
14. apr 2025

@egresik Nie, nemam lepsi tip. To si uz musis ty zvazit na co sa kondicne citis. No zrejme mas dobru kondicku, takze vo vseobecnosti lahka turistika nie je problem.

domiklik
14. apr 2025

@egresik na tvojom mieste a s tvojou kondičku by som šla, ale asi na inú túru... Problém vidím v zlom teréne...

egresik
autor
14. apr 2025

@domiklik dakujem, uz hladam nieco lahsie

pl2y
14. apr 2025

@egresik podľa mna si každá najlepšie poznáme svoje telo, čoho sme schopne a podobne..ja som tehotna vo vyssom veku, prvé 36 a teraz druhé 38/39 a ja som v prvom išla na turistku v tatrach v 12tt (to som trochu podcenila, lebo som začala v 11tt krvácať a zistili mi hematom a mala som oddychovat - takze toto by som už neriskovala a oddychovala ), ale zdalo sa mi, že hodka hore a hodka dole je v pohode..spustilo sa mi potom silnejšie krvácanie tak zvyšok dovolenku som už len ležala, ale všetko dobre dopadlo..hematom následne zmizol a do konca tehotenstva sme s manzelom chodili na dlhé prechádzky, 7 mes som presla zo železnej do marianky alebo hore na kacin..a v druhom tehotenstve som sa v 4 mes išla lyžovať..vybrali sme malé stredisko a išla som len na 1,5-2 hod za den, ale išla som..celé tehotenstvo cvicim, teraz som 30tt a v sobotu sme dali 2 hod túru na zrúcaninu hradu..všetko idem v pomalšom tempe a pocuvam svoje telo, ale ak nemáš nejaké komplikácie, tak by som sa turistiky nebala..samozrejme castejsie prestávky a podobne..a k tomu, že čo keby si začala krvácať- mne v tom prvom tehotenstve, keď som začala krvácať a utekala na pohotovost, povedali, že ak je plod zdravy, tak sa udrží, ak nie, tak nie a že žiadne lieky tomu nepomôžu..takze asi tak

egresik
autor
14. apr 2025

@pl2y dakujem, uz som to prehodnotila, pojdeme na kralovu studnu, v najhorsom pripade maju shuttlebus a je to pohodlna lesna cesta, ziaden sneh a skaly 🙂

kiki68
14. apr 2025

Urcite nie, nevies kedy Ti zacne byt zle, mne zacalo z nicoho nic v praci. Ale tak ze tocaky, grcacky, volala som muzovi nech po mna dojde autom, pritom mam pracu 10 min pesi. Toto by som nelajzla, lebo nemas ako efektivne vratit sa. Ved mozes chodit na tury po porode. Za mna je to velmi narocne pre telo a po IVF

pl2y
14. apr 2025

@egresik asi múdro..ten prvý trimester je zradný..mne bývalo zle, takze ja som preto začínala s pohybom až po 12tt..tak si to uzite 😉

gov
Odpoveď bola odstránená
linda5678
14. apr 2025

@egresik pockala by som aspon do konca 1.trimestra. Aj si to viac uzijes a nebudes v strese ze co keby nahodou. Cele tehotenstvo chodim do hor a na turistiky, dokonca aj teraz v zavere, kedze stale vladzem a urcite je to aj vdaka pravidelnemu pohybu, ale v tychto zaciatkoch by som do zimneho terenu, hoci s mackami a palickami nesla ani ja 🤷‍♀️